Παρασκευή 31 Αυγούστου 2001

Ο σύντροφος των ηγεσιών «Κ»ΚΕ-ΣΥΝ Δ. Χριστόφιας και τα «εικονίσματα» της Παναγίας

Το χρουστσοφικό ρεφορμιστικό κόμμα ΑΚΕΛ της Κύπρου αύξησε, ως γνωστόν, στις τελευταίες εκλογές το ποσοστό των ψήφων του, πράγμα που έδωσε τη δυνατότητα στο γραμματέα του Δημήτρη Χριστόφια να αναδειχτεί πρόεδρος της νέας Βουλής της Κύπρου.

Απ' την «Ελευθεροτυπία» πληροφορούμαστε ότι τον συνεχάρησαν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων και ανάμεσά τους ο συνυποψήφιος Ν. Αναστασιάδης, που ανάμεσα στις άλλες συστάσεις που του έκανε «ήταν να μην κατεβάσει το εικόνισμα της Παναγίας από το γραφείο του προέδρου, το οποίο διατήρησαν οι επτά προηγούμενοι πρόεδροι του Σώματος. Και ο κ. Χριστόφιας απάντησε: «Όχι μόνο δεν θα κατεβάσω την Παναγία από το γραφείο μου, αλλά θα βάλω και δεύτερη. Αυτή την παραγγελία μού έκανε η μάνα μου που θρησκεύει ως το κόκκαλο». Πληροφορίες λένε ότι μετά την προ διετίας περιπέτεια της υγείας του, ο κ. Χριστόφιας έχει στο σπίτι του το εικόνισμα της Παναγίας και ανάβει συχνά ο ίδιος το καντήλι της» και ο αστός δημοδιογράφος Φ.Κ. ειρωνικά καταλήγει: «Άλλαξαν, βλέπετε, πολλά πράγματα στο κομμουνιστικό στρατόπεδο και έπονται, προφανώς, κι άλλα...» («Ελευθεροτυπία» 9.6.2001).

Και η περίπτωση Χριστόφια δείχνει ότι η συγχώνευση του χρουστσοφικού ρεβιζιονισμού με τη θρησκεία είναι στις μέρες το αντεπαναστατικό αυτό πολιτικό ρεύμα σε παγκόσμια κλίμακα (ΑΚΕΛ, «Κ»ΚΕ, ΚΚΡΟ, κλπ.) -μια επιπλέον απόδειξη πλήρους εγκατάλειψης του μαρξισμού εκ μέρους των ηγετών των χρουστσοφικών ρεβιζιονιστικών κομμάτων που βαδίζουν στα χνάρια της παλιάς σοσιαλδημοκρατίας η οποία έχει εδώ και πολλές δεκαετίες πριν συγχωνευτεί με τη θρησκεία και είναι ο πρώτο διδάξας αυτής της αντεπαναστατικής πορείας.

Όσον αφορά τον ηγέτη του ΑΚΕΛ έχει τώρα την ευκαιρία ή να μετατρέψει το προεδρικό Μέγαρο σε Μοναστήρι και να καλέσει σ' αυτό του μόνιμους συγκάτοικους του τις συντρόφισσές του θεούσες Παπαρήγα-Κανέλλη-Ζουράρι, κλπ. ή σε θρησκευτικό μαγαζί, δεχόμενος μερικές εικόνες από την ηγεσία του «Κ»ΚΕ για να τις προσφέρει ως «δώρα» στους «υψηλούς» κάθε φορά «επισκέπτες» του.

Του ευχόμαστε καλή «σταδιοδρομία»(!) για τα συμφέροντα της αστικής τάξης.

Αρ. Φύλ. 115-116 1-31 Αυγούστου 2001

Δεν υπάρχουν σχόλια: