Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2002

Μεγάλες αγροτικές κινητοποιήσεις σ' ολόκληρη τη χώρα

Σ' ολόκληρη την Ελλάδα απ' τη Θράκη ως την Κρήτη, την Πελοπόννησο και την Ήπειρο οι αγρότες βρίσκονται στους δρόμους διεκδικώντας μαχητικά τα αιτήματά τους.

Τα προβλήματα των χιλιάδων φτωχών αγροτών έχουν πρωταρχικά τη ρίζα τους στο καπιταλιστικό σύστημα και επιπλέον στην αντιαγροτική κυβερνητική πολιτική και προπαντός στη αγροτική πολιτική της ιμπεριαλιστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης, πολιτική εκμετάλλευσης και ξεκληρίσματος μεγάλων τμημάτων της αγροτιάς που πυκνώνουν καθημερινά τις στρατιές των ανέργων που συρρέουν στις μεγάλες πόλεις της χώρας και ερημώνεται η ύπαιθρος.

Τα δίκαια αιτήματα και τις κινητοποιήσεις των αγροτών εκμεταλλεύονται κατά κόρον δημαγωγικά τα αστικά και ρεβιζιονιστικά κόμματα για ψηφοθηρικούς λόγους, τα οποία στη πραγματικότητα είναι εχθροί και αντίπαλοι των συμφερόντων της φτωχής αγροτιάς και υπεράσπισης των συμφερόντων των μεγαλο-αγροτών. Κυβέρνηση και κόμματα εμπαίζουν τους αγρότες και οι δημαγωγοί συνδικαλιστές ηγέτες είναι έτοιμοι να ξεπουλήσουν το δίκαιο αγώνα των αγροτών.

Η πάλη των φτωχών και μεσαίων αγροτών στρέφεται κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης απ' την οποία και καθορίζεται η αγροτική πολιτική των εκάστοτε αστικών κυβερνήσεων.

Για να έχει επιτυχία ο αγώνας των φτωχών αγροτών είναι απαραίτητο οι αγρότες να απαλλαγούν απ' τους συνδικαλιστές ηγέτες των αστικών και ρεβιζιονιστικών κομμάτων που υπερασπίζουν τους μεγαλο-αγρότες και να συνδέσουν την πάλη τους με την πάλη των εργατών γης.

Ανασύνταξη, Αρ. Φύλ. 126 15-31 Γενάρη 2002

Δεν υπάρχουν σχόλια: