Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2004

Ιράκ: Ο ηρωικός λαός πολεμά μέρα-νύχτα τους αμερικανο-άγγλους καταχτητές

Ο ανυπότακτος ηρωικός λαός του Ιράκ πολεμάει μέρα-νύχτα μ’ όλα τα μέσα τους αμερικανο-άγγλους καταχτητές και τους ντόπιους δοσίλογους.

Αυτές τις μέρες οι πολεμικές συγκρούσεις συνεχίζονται σε πολλά μέρη της χώρας μα εκείνο που συγκεντρώνει την προσοχή της διεθνούς κοινής γνώμης είναι η ηρωικά μαχόμενη Φαλούτζα που πολιορκείται συνεχώς απ’ τους κατακτητές και βάλλεται από παντού μ’ όλα τα είδη των όπλων που προκαλούν τις μεγαλύτερες δυνατές καταστροφές.

Σύσσωμος ο λαός, αντάρτες και άοπλοι, της ηρωικής και μαρτυρικής αυτής πόλης αμύνεται και μάχεται ασταμάτητα, προκαλώντας στους κατακτητές σοβαρές απώλειες. Ήδη σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου οι επιδρομείς έχουν χάσει πάνω από 60 στρατιώτες και οι τραυματίες ξεπερνούν ως τώρα τους 250.

Η πόλη της Φαλούτζα με τον αγώνα της έχει ανυψωθεί αυτές τις μέρες σε πόλη-σύμβολο της αντίστασης κατά των κατακτητών. Γι’ αυτό οι αμερικανο-άγγλοι ιμπεριαλιστές καταβάλλουν κάθε προσπάθεια να την καταλάβουν, βομβαρδίζοντας με αεροπλάνα και τάνκς απ’ όλες τις πλευρές το σύνολο της πόλης, προκαλώντας ανυπολόγιστες καταστροφές και ισοπεδώνοντας κυριολεκτικά διάφορα σημεία της πόλης-φρούριο.

Η βαρβαρότητα και το δολοφονικό όργιο του κατακτητικού στρατού δεν γνωρίζει όρια, χτυπώντας αδιάκριτα άοπλους, γέρους, γυναίκες και παιδιά και δολοφονώντας εν ψυχρώ μπροστά στα μάτια του φωτογραφικού φακού βαριά τραυματισμένους αγωνιστές της λευτεριάς.

Ο λαός της Φαλούτζα δεν είναι διατεθειμένος να παραδώσει την πόλη του στα κατακτητικά στρατεύματα, γι’ αυτό αγωνίζεται ηρωικά και πληρώνει βαρύτατο φόρο αίματος σε νεκρούς που ανέρχονται σε πολλές εκατοντάδες και σε χιλιάδες τραυματίες.

Ανασύνταξη, Αρ. Φύλ. 193 1-15 Νοέμβρη 2004

Δεν υπάρχουν σχόλια: