Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2005

Ανακοινώσεις της ΧΙης Διεθνούς Σύσκεψης των Μαρξιστικών-Λενινιστών Κομμάτων και Οργανώσεων

Προς την Ιρακινή Πατριωτική Συμμαχία και ολόκληρη την Ιρακινή Αντίσταση

Η Διεθνής Σύσκεψη των Μαρξιστικών-Λενινιστικών Κομμάτων και Οργανώσεων χαιρετίζει την πατριωτική και ηρωική Αντίσταση των Ιρακινών ενάντια στους αμερικανούς ιμπεριαλιστές καταχτητές και τους συνεργάτες τους.

Η ηρωική σας Αντίσταση έχει τη δραστήρια υποστήριξη των Κομμουνιστών και των Μαρξιστών-Λενινιστών όλου του κόσμου. Τα συμφέροντα των κατακτημένων και καταπιεσμένων λαών, της εργατικής τάξης και των δυνάμεων της Αντίστασης ενάντια στον ιμπεριαλισμό είναι κοινά και συνενώνονται στον αγώνα ενάντια στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, που επιδιώκει να κατακτήσει και να καταπιέσει τον κόσμο.

Για τις εργάτριες και τους εργάτες, για τους λαούς όλου του κόσμου, η Λευτεριά και η Νίκη του Ιρακινού λαού και η Αντίστασή του είναι υπόθεση πολύ μεγάλης σημασίας. Ο γενναίος αγώνας σας προετοιμάζει μια δεινή-επαίσχυντη ήττα των αμερικανών ιμπεριαλιστών και των Κούϊσλινγκ. Η λαϊκή αντίσταση στο Ιράκ δεν υπηρετεί μόνο τα συμφέροντα του Ιρακινού λαού, αλλά ευθέως και τα συμφέροντα των άλλων λαών που απειλούνται απ’ τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και τους «προληπτικούς» του πολέμους.

Δόξα στην Ιρακινή Αντίσταση!

Λευτεριά στον Al-Jabbar al-Kubaisi, πρόεδρο της Ιρακινής Πατριωτικής Συμμαχίας και όλων των άλλων πολιτικών κρατουμένων!

Κάτω ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός και οι συνεργάτες του!

Οχτώβρης 2005

***

Για την κατάσταση στη Τυνησία

Από τις 18 Οχτώβρη ο σύντροφος Hamma Hammami, εκπρόσωπος του Κομμουνιστικού Κόμματος των Εργατών Τυνησίας (PCOT), συμμετέχει, μαζί με έξι άλλους τυνήσιους πολιτικούς και συνδικαλιστές ηγέτες, σε απεργία πείνας. Αυτή η απεργία πραγματοποιείται σ’ ένα κλίμα που χαρακτηρίζεται από την αυξανόμενη καταπίεση στην Τυνησία.

Η απεργία αφορά 3 αιτήματα:

   - πολιτική και συνδικαλιστική οργανωτική ελευθερία

   - ελευθερία τύπου και πληροφόρησης

   - αναγγελία-δημοσίευση νόμου γενικής αμνηστίας στην Τυνησία.

Η απεργία, που βρίσκει ολοένα και μεγαλύτερη υποστήριξη, αναπτύσσεται και μετατρέπεται σ’ ένα πλατύ πολιτικό κίνημα ενάντια στην διχτατορία της Τυνησίας.

Η Διεθνής Σύσκεψη των Μαρξιστικών-Λενινιστικών Κομμάτων και Οργανώσεων εκφράζει την αλληλεγγύη της στο αδελφό Κόμμα, το PCOT, και στον τυνησιακό λαό στην πάλη τους ενάντια στη διχτατορία και για πολιτικές ελευθερίες στην Τυνησία.

Η Διεθνής Σύσκεψη των Μαρξιστικών-Λενινιστικών Κομμάτων και Οργανώσεων καταδικάζει αποφασιστικά την υποστήριξη που έχει το διχτατορικό καθεστώς του Ben Ali από την πλευρά των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων ΗΠΑ και Ευρώπης, κι’ αυτό σε μια περίοδο όπου οι ίδιες δυνάμεις, με πρόσχημα την υπεράσπιση της ελευθερίας και της δημοκρατίας, προετοιμάζουν εξαπόλυση πολέμων.

Οχτώβρης 2005

***

Για την κατάσταση και τις συνθήκες εργασίας της εργατικής τάξης στο Ιράν

  - Μπροστά στη δραματική κατάσταση των εργατών του Ιράν σε μερικούς τομείς της οικονομίας, προερχόμενη απ’ την οφειλή μισθών 10 μηνών, σε μερικές περιπτώσεις ενός χρόνου,

  - Μπροστά στο ότι η κυβέρνηση των «Μουλάδων» καταπιέζει την εργατική τάξη, την καταδιώκει και εφαρμόζει θρησκευτικό δεσποτισμό,

  - Μπροστά στο ότι οι καπιταλιστές σε συνενοχή-συνεργασία με τον ανώτατο κλήρο εκμεταλλεύονται άγρια τους εργάτες της χώρας,

H 11η Ολομέλεια της Διεθνούς Σύσκεψης των Μαρξιστικών-Λενινιστικών Κομμάτων και Οργανώσεων καταδικάζει την αντιδραστική στάση της ισλαμικής κυβέρνησης του Ιράν και υποστηρίζει την πάλη των εργατών που διεξάγεται κάτω από δύσκολες συνθήκες για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους:

   * Άμεση και πλήρη πληρωμή των καθυστερημένων μισθών

   * Απαγόρευση των αβέβαιων σχέσεων εργασίας και διασφάλιση του δικαιώματος Συλλογικών Συμβάσεων

   * Διασφάλιση του δικαιώματος ελεύθερης οργάνωσης ανεξάρτητων Συνδικάτων.

Η Σύσκεψη καλεί ολόκληρο τον Ιρανικό λαό να υποστηρίξει την εργατική τάξη στην πάλη για τα δίκαια αιτήματά της.

Η Σύσκεψη διαβεβαιώνει την εργατική τάξη και τον λαό του Ιράν για τη σταθερή υποστήριξη της πάλης τους για την υπεράσπιση της εθνικής ακεραιότητας, για να μπορέσει ν’ αντισταθεί στις επιθετικές ενέργειες του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και των συμμάχων του ενάντια στο Ιράν.

Οχτώβρης 2005

Εφημερίδα Ανασύνταξη Αρ. Φύλ. 216 15-30 Νοέμβρη 2005

Δεν υπάρχουν σχόλια: