Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2005

Η κυβέρνηση της ΝΔ βαθαίνει με ραγδαίους ρυθμούς τη φασιστικοποίηση

Μ’ αφορμή την επανεμφάνιση του «συνδικαλιστικού της Ασφάλειας»
 
Η αντιδραστική κυβέρνηση της ΝΔ προχωρεί ως τώρα εντελώς αθόρυβα και πολύ σιωπηλά, «σεμνά και ταπεινά», αλλά με ταχείς ρυθμούς στην «επανίδρυση του κράτους» της Δεξιάς, δηλ. τον εκφασισμό του: πρώτο, με την επάνδρωση του συνόλου του κρατικού μηχανισμού – μα προπαντός στρατό-αστυνομία-Ασφάλεια-Δικαιοσύνη – με δεξιά φασιστικά στοιχεία ακόμα και χουντικούς, των οποίων αποσιωπά συστηματικά το φασιστικό τους παρελθόν, δεύτερο, με την ψήφιση διαφόρων φασιστικών νόμων, σε συνδυασμό και με κείνους που προωθούνται από την ΕΕ που περιορίζουν δραστικά, αν δεν εκμηδενίζουν εντελώς, τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες, τρίτο, με τη συγκρότηση και επανεμφάνιση των «Συνδικαλιστικού της Ασφάλειας», «φοιτητικού της Ασφάλειας», κλπ. αλλά και την επανίδρυση της «ένδοξης βασιλικής» Αγροφυλακής, γνωστών τρομοκρατών της υπαίθρου.

Ας αναφερθούν εδώ δυο περιπτώσεις επανεμφάνισης και δράσης του «συνδικαλιστικού της Ασφάλειας» που έφθασαν στη δημοσιότητα.

Η πρώτη, είναι η παρουσία ένοπλων αστυνομικών σε συνδικαλιστική σύσκεψη στα γραφεία της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας: «συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, στις 7.30 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΔΟΕ σύσκεψη των Παρεμβάσεων-Κινήσεων-Συσπειρώσεων και εργατικών σχημάτων με θέμα το συντονισμό της δράσης τους για τη διοργάνωση κινητοποιήσεων. Όπως καταγγέλλουν οι Π. Βαϊνάς, Ντ. Ρέππα και Π. Αντωνόπουλος (εκλεγμένα μέλη της παράταξης στο ΔΣ της ΔΟΕ και στο Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ), έκπληκτοι αντικρίσαμε δυο ένστολους και ένοπλους αστυνομικούς των ειδικών δυνάμεων να έχουν ανέβει στον 3 ο όροφο που βρίσκονται τα γραφεία της Ομοσπονδίας αναζητώντας την αίθουσα όπου γίνεται η σύσκεψη. Μας ανέφεραν με απύθμενο θράσος ότι έχουν εντολή από την υπηρεσία τους να παρακολουθήσουν τη συνάντηση(!!) και επιπλέον ζήτησαν τα στοιχεία των παρευρισκόμενων, ενώ ταυτόχρονα αρνήθηκαν να μας δώσουν τα δικά τους. Μετά από αντίδραση των εργαζομένων που μετείχαν στη σύσκεψη, οι αστυνομικοί κατέβηκαν στην είσοδο του κτιρίου, όπου και παρέμειναν για αρκετό χρονικό διάστημα! Στη συνέχεια επικοινωνήσαμε με τον αξιωματικό υπηρεσίας απαιτώντας να αποσυρθούν άμεσα από το χώρο. Ο αξιωματικός απάντησε ότι υπάρχει πράγματι εντολή γραπτή(!) από την Αστυνομική Διεύθυνση για παρακολούθηση της σύσκεψης!! Την εισβολή του Συνδικαλιστικού της Ασφάλειας στη ΔΟΕ καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό και αποφασιστικό τρόπο το ΔΣ της ΟΛΜΕ» («Αυγή» 12.10.2005, σελ. 9).
Η δεύτερη περίπτωση αφορά την παρουσία δυο ένοπλων με πολιτικά Ασφαλιτών στη συνάντηση του ΠΑΜΕ (22.11.2005) στην αίθουσα Συνδικάτου Οικοδόμων («Ρ» 23.11.2005, σελ. 14).
Όμως το μεγάλο πρόβλημα για τους ρεφορμιστές ηγέτες των ΠΑΜΕ-«Κ»ΚΕ δεν είναι να καταγγείλουν την ανασυγκρότηση του «Συνδικαλιστικού της Ασφάλειας» και το ραγδαίο βάθεμα της φασιστικοποίησης της κοινωνικής ζωής εκ μέρους της κυβέρνησης της ΝΔ (υπήρχε και την εποχή της διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ), όπως θάπρεπε πρωταρχικά να πράξει κάθε κομμουνιστική και αντιφασιστική οργάνωση, αλλά εντελώς άλλο: δηλ. μήπως από τις αποκαλύψεις της επανεμφάνισης και δράσης «κερδίσει πόντους» το μεγαλοαστικό ΠΑΣΟΚ: «οι πολιτικές ευθύνες, όμως ανήκουν εξ’ ολοκλήρου στην κυβέρνηση. Στην εκάστοτε κυβέρνηση. Σήμερα στη ΝΔ, χτες στο ΠΑΣΟΚ. Κι ας μην σπεύδει υποκριτικά το ΠΑΣΟΚ να «κερδίσει πόντους»» («Ρ» 24.11.2005, σελ. 5).

Έχοντας οι ρεφορμιστές ηγέτες των «Κ»ΚΕ-ΠΑΜΕ ως κεντρικό πρόβλημα – όχι τη φασιστικοποίηση της κοινωνικής ζωής– αλλά μην «κερδίσει πόντους» το ΠΑΣΟΚ συγκαλύπτουν-αποσιωπούν απέναντι στην εργατική τάξη και το λαό το βάθεμα της φασιστικοποίησης εκ μέρους της κυβέρνησης της ΝΔ, μ’ αποτέλεσμα: πρώτο, να αποπροσανατολίζουν την εργατική τάξη σχετικά με το πρόβλημα της φασιστικοποίησης (οι ρεφορμιστές δεν χρησιμοποιούν καθόλου τον όρο «φασιστικοποίηση» και τον αντικαθιστούν με την αστική έννοια «αυταρχισμός»), δεύτερο, να μην διεξάγουν αγώνα κατά της φασιστικοποίησης και τρίτο, εξωραΐζουν το μοναρχοφασιστικό χαρακτήρα του μεγαλοαστικού κόμματος της ΝΔ, παρουσιάζοντάς το ως «δημοκρατικό», το οποίο μάλιστα τώρα τελευταία, σύμφωνα με τη σοσιαλδημοκράτισσα Παπαρήγα, έχει επιπλέον «εκσυγχρονιστή» και «αποβάλει τον ακραίο αντικομμουνισμό» («Ρ» 12.6.2005, σελ. 5).

Στα πλαίσια αυτής της αντιδραστικής αστικής πολιτικής εξωραϊσμού της κυβέρνησης της ΝΔ και απ’ το φόβο μην «κερδίσει πόντους» το μεγαλοαστικό κόμμα του ΠΑΣΟΚ, οι ρεφορμιστές ηγέτες δεν έχουν κανένα λόγο να αποκαλύπτουν τη δράση του «Συνδικαλιστικού της Ασφάλειας» αλλά αντίθετα να την αποσιωπούν. Αν καμιά φορά δημοσιοποιούν κάτι σχετικό στις στήλες του «Ριζοσπάστη», αυτό το πράττουν επειδή δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά.

ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ,Αρ. Φύλ. 217 1-15 Δεκέμβρη 2005

Δεν υπάρχουν σχόλια: