Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2005

Ακραία και προκλητική στάση της ηγεσίας του «Κ»ΚΕ υπεράσπισης των εθνοπροδοτών-δοσιλόγων του χρουστσοφικού Ιρακινού «Κ»Κ

Σε ανακοίνωσή του στις 22/11/2005 το ΠΓ του Ι«Κ»Κ γνωστοποίησε το θάνατο δύο στελεχών του, των Abdul Aziz Jassim Hassan και Yass Khudhayer Haider στην πόλη Al-Thawra, καθώς πήγαιναν με αυτοκίνητο στα τοπικά γραφεία του κόμματός τους από ομάδα ενόπλων ανταρτών, οι οποίοι στη συνέχεια διέφυγαν εν μέσω πυροβολισμών.

Αυτή η δολοφονία στελεχών του Ι«Κ»Κ – επειδή το κόμμα τους συμμετείχε στην κυβέρνηση δοσιλόγων που συγκρότησαν τα αμερικανο-αγγλικά στρατεύματα κατοχής – από ομάδα ανταρτών δεν ήταν η πρώτη. Θυμίζουμε στις 13/11/2004 έπεσε νεκρός από αντάρτες και ο Wadhah Hassan Abdul Amir (Saadoun), μέλος του ΠΓ, μαζί με άλλα δύο μέλη του κόμματος, ενώ στις 5/1/2005 έπεφτε νεκρός ο Hadi Saleh (Abu Furat), ηγετικό στέλεχος του κόμματος και μέλος του εκτελεστικού γραφείου της Ιρακινής Ομοσπονδίας Συνδικάτων που αποτελεί ένα ακόμα από τα όργανα που φρόντισαν να φτιάξουν οι Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές ως ένδειξη «δημοκρατικότητας»(!), μαζί με δύο άλλα μέλη του κόμματος, καθώς ταξίδευε από την Βαγδάτη στο Κιρκούκ. «Δύο μέλη του Ιρακινού Κομμουνιστικού Κόμματος σκοτώθηκαν από έκρηξη βόμβας έξω από τα γραφεία του κόμματος στη Βαγδάτη. Οι άνδρες σκοτώθηκαν την Πέμπτη το βράδυ όταν η έκρηξη σχεδόν διέλυσε τα γραφεία. Πρόκειται για τους Γιασίρ Αμπούντ και Σακίρ Γιασίμ Οτζάιλ» (Από ανακοίνωση του Ι«Κ»Κ, 23.1.2004). «Μόνο τις τελευταίες μέρες δολοφονήθηκαν πέντε, ανάμεσά τους και μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚ Ιράκ» («Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», 5.12.2004, σελ. 36). «Στην περιοχή της Μαχμουντίγια, νοτίως της Βαγδάτης, το στέλεχος του Ιρακινού Κομμουνιστικού Κόμματος, Σαάντι Αμπντέλ Τζαμπάρ αλ Μπαγιάτι, ο οποίος είχε απαχθεί μια μέρα νωρίτερα, βρέθηκε νεκρός» («Ελευθεροτυπία» 29.12.2004, σελ. 12). «Την Τετάρτη βρέθηκε στραγγαλισμένος με δεμένα τα χέρια πισθάγκωνα, ο Χαντί Σάλεχ, ηγετικό στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος του Ιράκ. Είχε και σουηδική υπηκοότητα» («Ελευθεροτυπία» 7.1.2005, σελ. 11). «Αργά το απόγευμα, τέλος, ανακοινώθηκε ότι στη Μοσούλη απήχθη, από αγνώστους, ο Μουχάμαντ Νούρι Ακράουι, στέλεχος του ΚΚ Ιράκ» («Ριζοσπάστης» 26.1.2005, σελ. 21).

Όλο αυτό το διάστημα το Ι«Κ»Κ δε σταμάτησε να καταγγέλλει ως δολοφόνους οπαδούς του Σαντάμ Χουσεΐν και άλλες «απάνθρωπες τρομοκρατικές δυνάμεις διαφόρων αποχρώσεων», προσπαθώντας να δημιουργήσει την απατηλή εντύπωση ότι αυτές οι ενέργειες δεν έχουν τη λαϊκή υποστήριξη και ότι έχουν ως κίνητρα απλά την επαναφορά του Σαντάμ Χουσεΐν. Δεν παρέλειπε μάλιστα ποτέ να ζητά από το λαό να  υ π ο σ τ η ρ ί ξ ε ι  τις δυνάμεις κατοχής στην προσπάθεια εξόντωσης των «τρομοκρατών», δηλ. καλούσε-παρακινούσε τους ιρακινούς να γίνουν  σ υ ν ε ρ γ ά τ ε ς  των κατακτητών και δ ο σ ί λ ο γ ο ι – π ρ ο δ ό τ ε ς  της πατρίδας τους.

   Το «Κ»ΚΕ, μέσω του Μπάμπη Αγγουράκη, μέλους της ΚΕ και υπεύθυνου Διεθνών Σχέσεων, έστειλε στις 29/11/2005 συλλυπητήριο γράμμα στο οποίο καταδικάζει την δολοφονία των στελεχών του εθνοπροδοτικού-δοσιλογικού Ι«Κ»Κ από τους αντάρτες, γράφοντας μάλιστα ότι το «Κ»ΚΕ ήταν «μια πολιτική δύναμη όπου με σταθερότητα διαμαρτυρήθηκε ενάντια στο δικτατορικό καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την κατοχή του Ιράκ και την πολυπρόσωπη ξένη παρέμβαση που έχει ως στόχο την νομιμοποίηση και την παράταση της κατοχής»!!!. (υπογρ. δική μας)
   Το παραπάνω δεν αποτελεί παρά αντιγραφή της τοποθέτησης του εκπροσώπου του Ι«Κ»Κ στην συνάντηση του Περισσού το 2004, όπου είχε δηλώσει ότι «στην πραγματικότητα οι ένοπλες επιχειρήσεις από σκιώδεις οργανώσεις είτε ισλαμιστών εξτρεμιστών είτε υποστηρικτών του καθεστώτος του Σαντάμ, δίνουν επιχειρήματα στις δυνάμεις κατοχής να επεκτείνουν την παρουσία τους και διαιωνίζουν το κλίμα της έντασης και του φόβου μεταξύ των πολιτών».
   Η θέση αυτή είναι γνωστή από παλιότερα. Ήδη από τις 14 Σεπτέμβρη του 2003 οι Ιρακινοί χρουστσοφικοί ψευτο-κομμουνιστές με αφορμή τη δολοφονία υπουργού του Προσωρινού Συμβουλίου από την Ιρακινή Αντίσταση έγραφαν στην εφημερίδα τους «Tareeq Al-Shaab» («Δρόμος του Λαού»): «Δεν είναι αρκετό να καταδείξουμε τις δυνάμεις που κρύβονται πίσω από αυτή την δολοφονική ενέργεια [...] Αλλά εφιστούμε την προσοχή στις δυνάμεις στις οποίες έχουν χάσει τα προνόμιά τους από την πτώση του μισητού καθεστώτος όπως επίσης και σε αυτούς που ανησυχούν τόσο από την εδραίωση του δημοκρατικού προσανατολισμού, παρά τις όποιες ατέλειες, όσο και από την αποκατάσταση του νόμου και της τάξης. [...] Αυτές οι δυνάμεις έχουν αρχίσει να αναδιοργανώνεται και να γίνονται επιθετικές. Αποτελούν την κύρια απειλή της κοινωνικής ασφάλειας και προόδου». Δείχνοντας έτσι πόσο αρμονικά δένουν οι «αναλύσεις» του Ι«Κ»Κ με τις θέσεις των ντόπιων συντρόφων τους του σοσιαλδημοκρατικού «Κ»ΚΕ.
   Στη ίδια επιστολή που απέστειλε το «Κ»ΚΕ δεν παραλείπει να επαινέσει τον «αγώνα»(!) των συντρόφων του και να αναφέρει ότι «εκφράζει την αλληλεγγύη του σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις που παλεύουν ενάντια στην ξένη κατοχή»(!), προσπαθώντας να αποπροσανατολίσει και να περάσει την εντύπωση ότι οι «Τσολάκογλου» του Ι«Κ»Κ – συνεργάτες απ’ την πρώτη στιγμή των αμερικανο-αγγλικών στρατευμάτων κατοχής – διεξάγουν τάχα «αγώνα» για εθνική ανεξαρτησία συγκαλύπτοντας και υποστηρίζοντας έτσι την εθνοπροδοτική δοσιλογική στάση των χρουστσοφικών του Ιράκ.
   Οι «αμερικανο-τσολιάδες» του χρουστσοφικού Ιρακινού «Κ»Κ «παλεύουν ενάντια στην ξένη κατοχή» όσο «πάλευαν» στην Ελλάδα, τον καιρό της Κατοχής, τα εγκληματικά αποβράσματα των ντόπιων γερμανοτσολιάδων-ταγματασφαλιτών ενάντια στους ναζιφασίστες γερμανούς κατακτητές, που με γερμανικά όπλα και υπό τις διαταγές των γερμανών δολοφονούσαν καθημερινά το λαό μας.
   Η ηγεσία του «Κ»ΚΕ, γνωρίζοντας βέβαια ότι η βάση του αποδοκιμάζει αυτή τη συνεργασία με τους Ιρακινούς «Κουϊσλινγκς», φρόντισε η επιστολή αυτή να μην δημοσιευθεί ποτέ ως τώρα στο «Ριζοσπάστη», ώστε να μην γίνει γνωστή στα μέλη και τους οπαδούς του. Όμως την επιστολή (29.11.2005) της ηγεσίας του «Κ»ΚΕ προς τους Ιρακινούς «Ράλληδες», υπογραμμένη από τον Μ. Αγγουράκη, δημοσίευσαν, μεταφρασμένη στα αγγλικά, οι σύντροφοί τους χρουστσοφικοί του Ι«Κ»Κ στη δική τους ιστοσελίδα απ’ όπου μεταφράστηκε και παρατίθεται το παραπάνω απόσπασμα.
   Η συνέχιση της συνειδητής, και όχι από άγνοια, υπεράσπισης των δοσιλόγων «Ράλληδων» του χρουστσοφικού Ι«Κ»Κ εκ μέρους των σοσιαλδημοκρατών ηγετών του «Κ»ΚΕ δείχνει – και μάλιστα με τον πρωτοφανή σε θρασύτητα ανόητο αντιδραστικό ισχυρισμό ότι αυτοί «παλεύουν ενάντια στην ξένη κατοχή»(!) – ότι οι ρεφορμιστές ηγέτες έχουν κατρακυλήσει στο τελευταίο σκαλί της προδοσίας, επειδή, ανάμεσα στ’ άλλα, προσπαθούν να δηλητηριάσουν την εργατική τάξη και το λαό με την ακραία παραπλανητική και προδοτική άποψη ότι τάχα  σ υ ν ε ρ γ ά τ ε ς  των κατακτητών  δ ο σ ί λ ο γ ο ι  σ’ οποιαδήποτε χώρα είναι ποτέ δυνατό να «παλεύουν ενάντια στην ξένη κατοχή».

Ηγεσία του «Κ»ΚΕ: Αισχρά ψέματα για να καλύψει το Ι«Κ»Κ και να δικαιολογήσει τη στάση του
   Με αφορμή τη φετινή συμμετοχή της συνάντησης των ρεφορμιστικών κομμάτων στον Περισσό, η ηγεσία του «Κ»ΚΕ έδωσε συνέντευξη τύπου όπου ο Δ. Κουτσούμπας μέλος του ΠΓ αναφέρθηκε στο Ι«Κ»Κ. Παραθέτουμε τα σχετικά αποσπάσματα από τον «Ριζοσπάστη» (17/11/2005, σελ. 11) με δικά μας σχόλια.
   «Eίναι γνωστή η θέση μας για το Iράκ» . Εδώ προφανώς εννοούν την περίφημη δήλωση στον Ριζοσπάστη (24 Ιουλίου 2003) ότι «είναι βέβαια γνωστοί και σεβαστοί οι λόγοι για τους οποίους το KK Iράκ αποφάσισε τη συμμετοχή του... Έχουμε όμως επιφυλάξεις και ακόμα περισσότερες ανησυχίες για τις συνέπειες αυτής της ενέργειας … (το ΚΚΕ) θεωρεί πως η απόφαση αυτή δεν βοηθά στην απαραίτητη, περισσότερο από ποτέ σήμερα, προσπάθεια να πάρει ο λαός του Ιράκ την τύχη του στα χέρια του».
   «Για το KK Ιράκ έχουμε ξαναμιλήσει» . Η ηγεσία του «Κ»ΚΕ ποτέ ως τώρα δεν καταδίκασε την συμμετοχή των «Τσολάκογλου» του Ι «Κ»Κ στην κυβέρνηση όπως αφήνεται να εννοηθεί. (βλ. «ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ» φ. 213), δεν διέκοψε τις σχέσεις μαζί του, το καλεί σε συναντήσεις και συνεχίζει να στηρίζει την εθνοπροδοτική του πολιτική γραμμή. Μίλησε βέβαια και θεωρεί πως είναι «σεβαστοί οι λόγοι για τους οποίους του «Κ»Κ Ιράκ αποφάσισε τη συμμετοχή του» στην πρώτη κυβέρνηση δοσιλόγων που συγκρότησαν οι αμερικανο-αγγλικές στρατιωτικές δυνάμεις κατοχής του Ιράκ.
   «Δεν ξέρω αν θα έρθει το KK Iράκ, πέρσι είχε έρθει». Όμως στο ίδιο φύλλο του «Ριζοσπάστη» και στη διπλανή ακριβώς σελίδα (10) το Ι«Κ»Κ βρίσκεται στη λίστα των συμμετεχόντων κομμάτων ωστόσο ο εκπρόσωπος του ΠΓ δηλώνει «άγνοια»!!! Οι ρεβιζιονιστές ηγέτες έχουν σε τέτοιο βαθμό «ξεμπροστιαστεί», και τάχουν κυριολεκτικά χαμένα.
   «Αν έρθει, πάλι καθαρά θα πούμε την άποψή μας σ' αυτό το ζήτημα και βεβαίως θα ενημερωθούμε και για τις θέσεις του» . Οι θέσεις του Ι«Κ»Κ είναι περισσότερο από γνωστές και στον πιο άσχετο για τις εξελίξεις στο Ιράκ. Οι Αμερικάνοι φρόντισαν να προβάλλουν το κόμμα αυτό όσο έπρεπε. Την μέρα της σύλληψης του Σαντάμ Χουσεΐν οι εικόνες των πανηγυρισμών που μετέδιδε το CNN ήταν έξω από τα κεντρικά γραφεία του Ι«Κ»Κ στην Βαγδάτη. Για το κατά πόσο το «Κ»ΚΕ μίλησε ανοιχτά για το Ιράκ, όπως αφήνεται να εννοηθεί ότι θα έκανε, μπορεί να το δει ο καθένας στην ομιλία της Αλ. Παπαρήγα όπου δεν υπάρχει καμία αναφορά στο Ιράκ και προπαντός στην προδοτική στάση των Ιρακινών συντρόφων τους.
   «Aπ' όσο ξέρω, δεν συμμετέχει στην κυβέρνηση, ούτε στηρίζει δυνάμεις κατοχής». Όμως το Ι«Κ»Κ συμμετείχε στην πρώτη προσωρινή δοσιλογική κυβέρνηση που συγκρότησαν οι αμερικανο-αγγλικές στρατιωτικές δυνάμεις κατοχής (η Ιρακινή Αντίσταση τους «ευχαρίστησε» γι' αυτό με   την δολοφονία στελεχών του ενώ αυτή η συμμετοχή του προκάλεσε δύο διασπάσεις). Στη συνέχεια συμμετείχε στις εκλογές-παρωδία με τον συνδυασμό «Λαϊκή Ενότητα» (Ittihad Al-Shaab) (βλ. «ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ» φ. 198) όπου πήρε 0,83% και εξέλεξε 2 βουλευτές μεταξύ των οποίων ο γραμματέας του Ι«Κ»Κ Χαμίντ Ματζίτ Μούσα (Αμπού Νταούντ). «Τέλος, ως «σημαντικές» συμμετοχές στην εκλογική διαδικασία καταγράφονται από τα διεθνή πρακτορεία η Λαϊκή Ένωση, το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΚΚ Ιράκ και στο οποίο συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των εθνοτήτων και δογμάτων, καθώς και το Ιρακινό Συνταγματικό Μοναρχικό Κίνημα» («Ριζοσπάστης» 30.1.2005, σελ. 25).
   Δεν συμμετέχει στη σημερινή κυβέρνηση όχι επειδή δεν το ήθελε το ίδιο αλλά γιατί μετά τις εκλογές τα κόμματα που συγκέντρωσαν πλειοψηφία σχημάτισαν δική τους κυβέρνηση και έτσι αυτό, όπως και άλλα, έμεινε απ’ έξω.
   Το ότι τάχα το «Κ»Κ Ιράκ δεν «στηρίζει τις δυνάμεις κατοχής» πρόκειται για χοντροκομμένο ψέμα, γιατί πρώτο, οι ίδιοι οι Ιρακινοί σύντροφοί τους το δήλωσαν με σαφήνεια το 2004 στην ομιλία τους στον Περισσό που αναδημοσιεύουμε παρακάτω, δεύτερο, ακριβώς επειδή συνεχίζει να «στηρίζει τις δυνάμεις κατοχής» οι ιρακινοί αντάρτες ξαπόστειλαν μόλις πρόσφατα, στις 22 Νοέμβρη 2005, δυο στελέχη του στον «παράδεισο», για τους οποίους ο Μ. Αγγουράκης έστειλε συλλυπητήριο γράμμα, που και αυτό το αναδημοσιεύουμε παρακάτω.

Τα δυο παρακάτω κατάπτυστα ντοκουμέντα επιβεβαιώνουν τόσο την εθνοπροδοτική συνεργασία του «Κ»Κ Ιράκ με τις δυνάμεις κατοχής όσο και με τη συνέχισή της αλλά και επιπλέον τη συνέχιση υποστήριξής του εκ μέρους της ηγεσίας του «Κ»ΚΕ.

Ομιλία του Ιρακινού «Κ»Κ στον Περισσό το 2004:
Ανοιχτή παραδοχή της προδοσίας του Ιρακινού λαού
Το ιρακινό «Κ»Κ συμμετείχε το 2004 στην καθιερωμένη ετήσια συνάντηση του Περισσού, στην οποία συμμετέχουν και άλλα ρεφορμιστικά ρεβιζιονιστικά κόμματα.
Παρουσιάζουμε αποσπάσματα της ομιλίας του εκπροσώπου του κόμματός τους στις 8/1/2004 για πρώτη φορά μεταφρασμένα απ' τα αγγλικά στα ελληνικά, τα οποία φανερώνουν τη συμμετοχή τους στο αμερικανόπνευστο Κυβερνητικό Συμβούλιο και τη στάση τους εναντίον της ιρακινής αντίστασης. Το «Κ»ΚΕ έκρυψε εσκεμμένα τη συγκεκριμένη ομιλία, ενώ δεν την παρουσίασε σε κανένα απολύτως κομματικό έντυπο. Τη βρήκαμε μεταφρασμένη στην Αγγλική, στην ιστοσελίδα του Ι«Κ»Κ.
Αγαπητοί σύντροφοι,
   Σας μεταφέρω τους θερμότατους χαιρετισμούς του Ιρακινού Κομμουνιστικού Κόμματος και τις καλύτερες ευχές μας για την επιτυχία της Διεθνούς Σύσκεψης των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων. Επιτρέψτε μου όπως και οι άλλοι ομιλητές να ευχαριστήσω το ΚΚΕ για τη φιλοξενία αυτής της σημαντικής σύσκεψης. […]
   Η δημιουργία του Κυβερνητικού Συμβουλίου με περιορισμένες, αλλά σημαντικές αρμοδιότητες, και με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών κομμάτων αυτή τη στιγμή, ήταν σίγουρα πολλά υποσχόμενη ενέργεια η οποία επιτεύχθηκε με την ενεργή συμμετοχή και του ΟΗΕ.
   Το κόμμα μας πάντα υπογράμμιζε ότι το Συμβούλιο ήταν μόνο μια αρένα, ένα μόνο πεδίο, μεταξύ άλλων, για τον αγώνα μας να πετύχουμε εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία. (σ.σ. καθαρή απόρριψη της Ιρακινής Αντίστασης όπου σπέρνει αυταπάτες ότι η εθνική ανεξαρτησία μπορεί να επιτευχθεί με την επέμβαση των Αμερικάνικων δυνάμεων!). Πάντα επισημαίναμε την ανάγκη για συνεχή συνδυασμό μεταξύ της δουλειάς μας εντός του Συμβουλίου και της ενίσχυσης των σχέσεων με όλες τις δυνάμεις που θέλουν την μετάβαση για τη λήξη της κατοχής και τη δημιουργία ενός ελεύθερου δημοκρατικού Ιράκ.
   Οι δυνάμεις πίσω από την επιδείνωση της ασφάλειας είναι κυρίως οπαδοί του προηγούμενου καθεστώτος και απάνθρωπες τρομοκρατικές δυνάμεις διαφόρων αποχρώσεων. (σ.σ. το Ι«Κ»Κ συνεχώς απευθύνει μέσω της εφημερίδας του και προκηρύξεων καλέσματα στον ιρακινό λαό για απομόνωση των «τρομοκρατών» και συνεργασίας με τις αμερικανικές δυνάμεις ασφαλείας)  […] Μέσα από την υπονόμευση και εγκληματικές ενέργειες, αυτά τα στοιχεία προσπαθούν να αποκτήσουν εξουσία στην πολιτική σκηνή. Είναι άξιο αναφοράς ότι κάποιες δυνάμεις των ΗΠΑ θέλουν να συμβιβαστούν με αυτά τα στοιχεία σε μια προσπάθεια να περιορίσουν την σημερινή πολύπλοκη κατάσταση. (σ.σ. εδώ ο εκπρόσωπος του Ι«Κ»Κ δυσφορεί που οι αμερικάνικες δυνάμεις κατοχής δε χτυπούν αποτελεσματικότερα την ιρακινή αντίσταση).

Η επιστολή του Μπάμπη Αγγουράκη προς το Ι«Κ»Κ

Προς την Κεντρική Επιτροπή του Ιρακινού Κομμουνιστικού Κόμματος
Αγαπητοί σύντροφοι,
καταδικάζουμε την δολοφονία των  Addul Aziz Jassim Hassan και Yass Khundhayer Haider και την δολοφονική επίθεση ενάντια στην αντιπροσωπεία του κόμματος σας στην πόλη Al Thawara.
Εμείς, το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας, η πολιτική δύναμη που με συνέπεια ήταν ενάντια στο δικτατορικό καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την κατοχή του Ιράκ και την πολυπρόσωπη ξένη παρέμβαση που έχει ως στόχο στη νομιμοποίηση και παράταση της κατοχής, εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας   σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις που μάχονται ενάντια στην ξένη  κατοχή, για την αποκατάσταση της κυριαρχίας και της δημοκρατίας και των κοινωνικών δικαιωμάτων του εργαζόμενου λαού του Ιράκ.
Σας παρακαλούμε μεταφέρατε την θλίψη μας και τα συλλυπητήρια μας στα μέλη του κόμματος σας και τους συγγενείς τους.
Μπ. Αγγουράκης
Υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του ΚΚΕ
29-11-2005
 
Iraqi Communist Party Central Committee
 Dear Comrades,
We condemn the assassination of Addul Aziz Jassim Hassan and Yass Khundhayer Haider and the criminal attack against the rally of your party in Al Thawara City.
 We, the Communist Party of Greece, as a political force that consistently campaigned against the dictatorial regime of Sadam Hussein, against the imperialist war and occupation of Iraq and the multi faced foreign interference aiming at the legalization and perpetuation of the occupation we express once again our full solidarity with all the progressive forces fighting against the occupation troups, in struggle to end the foreign occupation, for full restoring of the sovereignty and for the democratic and social rights of the working people of Iraq.
 Please convey to the members of your party as well as to the relatives our sorrow and condolences.
B.Angourakis
Responsible for the international section
29-11-2005

ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ, Αρ. Φύλ. 217 1-15 Δεκέμβρη 2005

Δεν υπάρχουν σχόλια: