Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2006

Φασιστική τρομοκρατία και καταπίεση των συμβασιούχων από τη ΝΔ

ή ο χουντικός Α. Ανδρεουλάκος θυμάται τις «ένδοξες» μέρες του «αδελφού Στέλιου»

Ο γνωστός χουντικός και νυν υφυπουργός Δημόσιας Διοίκησης, Απ. Ανδερουλάκος, αλλά και ένθερμος υποστηρικτής ίδρυσης στρατοπέδων συγκέντρωσης τύπου «Μακρονήσου» για τους αλβανούς εργάτες που «έτρεχε» κάθε φορά στου Μακρυγιάννη να αγκαλιάζει τον φασίστα εγκληματία Στ. Παττακό, «θυμήθηκε» δημόσια τον περασμένο Νοέμβρη τις «ένδοξες» μέρες του «αδελφού Στέλιου».

Έτσι με έγγραφο του «Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης» υπογραμμένο από τον ίδιο ως αρμόδιο υφυπουργό ζητά να πληροφορηθεί ποιοι απ’ τους συμβασιούχους «συμμετείχαν στην πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 10 Νοεμβρίου» («Ελευθεροτυπία» 27.11.2005, σελ. 23). Στο έγγραφο, ανάμεσα στ’ άλλα αναφέρεται: «β΄ αρκετοί συμβασιούχοι στα ΚΕΠ, τα οποία λειτούργησαν, δεν χρησιμοποίησαν το Ε – ΚΕΠ για καμία απολύτως διαδικασία, γεγονός που αποδεικνύει ότι απείργησαν.

Ενόψει των ανωτέρω, καλείται ο μόνιμος υπάλληλος του ΚΕΠ να μας αποστείλει άμεσα, με e-mail… κατάσταση με τα στοιχεία των συμβασιούχων έργου, οι οποίοι απουσίαζαν την 10ην Νοεμβρίου 2005, από το ΚΕΠ για οποιονδήποτε λόγο».

Αξιοσημείωτο είναι ότι το έγγραφο έχει ημερομηνία 17 Νοέμβρη. Είναι άραγε μήπως τυχαίο ότι το φασιστικό έγγραφο Ανδρεουλάκου έχει ημερομηνία 17 Νοέμβρη, μέρα επετείου του Πολυτεχνείου;

Ο υφυπουργός με το «λαμπρό» χουντικό παρελθόν και προσφάτως στρατοπεδάρχης της νέας «Μακρονήσου» για τους ξένους εργάτες και ιδιαίτερα τους αλβανούς ζητά να φακελώσει τους συμβασιούχους εργαζόμενους που πήραν μέρος στην απεργία, απαιτώντας μάλιστα την καταγραφή όλων των «στοιχείων» από τον μόνιμο «υπάλληλο του ΚΕΠ», επιχειρώντας έτσι να τον μετατρέψει σε άθλιο ενεργούμενο και χαφιέ των συναδέλφων του.

Φυσικά έχει όλα τα απαραίτητα προσόντα γι’ αυτή τη δουλειά ο «κανακάρης» του Παττακού Ανδρεουλάκος και έχει διδαχθεί πολλά προς αυτή την κατεύθυνση από τον «αδελφό Στέλιο».

Ο Α. Ανδρεουλάκος βαδίζοντας ακάθεκτος το δρόμο του «αδελφού Στέλιου» δε σταματά ως εδώ αλλά συνεχίζει τη φασιστική τρομοκρατία σε βάρος των εργαζομένων με νέο έγγραφό του (6 Δεκέμβρη) στο οποίο διατάζει-απαγορεύει στους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην απεργία της 14ης Δεκέμβρη, ισχυριζόμενος ότι δε «νομιμοποιούνται να συμμετάσχουν» σ’ αυτή και γενικά στις απεργίες.

Έτσι η αντιδραστική κυβέρνηση Καραμανλή δίπλα στη δράση του «Συνδικαλιστικού της Ασφάλειας» καθιερώνει ως μηχανισμό φακελώματος, τρομοκρατίας και φασιστικής καταπίεσης των εργαζομένων και τα αρμόδια υπουργεία.

Ανασύνταξη, Αρ. Φύλ. 220 15-31/1/2006
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: