Δευτέρα 1 Μαΐου 2006

ΙΡΑΚ: Η Ιρακινή Αντίσταση δυναμώνει

3 χρόνια από την Αμερικανο-βρετανική εισβολή στο Ιράκ η Ιρακινή Αντίσταση παραμένει ανίκητη και συνεχώς δυναμώνει. Αυτό αποδεικνύεται πλέον και από τα στοιχεία του Αμερικάνικου στρατού. (βλ. και «ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ» φ. 220).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ το Γενάρη σκοτώθηκαν 62 Αμερικάνοι στρατιώτες και 2 Βρετανοί (μ.ο. 2.06./ημέρα), το Φλεβάρη 55 Αμερικάνοι και 3 Βρετανοί (μ.ο. 2.07/ημέρα) και το Μάρτη 31 Αμερικάνοι, ένας Δανός και ένας Ρουμάνος στρατιώτης (μ.ο. 1.06/ημέρα). Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία οι Αμερικάνοι τραυματίες το πρώτο τρίμηνο του 2006 στο Ιράκ ξεπερνούν τους 800. Τα νούμερα αυτά είναι χαρακτηρίστηκαν από της ΗΠΑ ιδιαίτερα ανησυχητικά αφού η Ουάσινγκτον περίμενε ο ρυθμός των θανάτων να μειωθεί μετά τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν και την τελειοποίηση του στρατιωτικού εξοπλισμού του Αμερικάνικου στρατού.

Η Ιρακινή Αντίσταση μάλιστα συνεχώς αυξάνει και το μέτωπό της με τους ταγματασφαλίτες και τους συνεργάτες των κατακτητών. Τους πρώτους τρεις μήνες του 2006 τα ξένα ΜΜΕ κατέγραψαν το θάνατο τουλάχιστον 540 αστυνομικών ή γενικά ένστολων Ιρακινών. Από το μέτωπο βέβαια δεν ξεφεύγει ούτε το συνεργαζόμενο με το «Κ»ΚΕ εθνοπροδοτικό χρουστσοφικό Ιρακινό «Κ»Κ. Όπως μετέδωσε το Associated Press στις 4 Μάρτη 2006 σε επίθεση ανταρτών στην πόλη Hawija εκτελέστηκε έξω από τα γραφεία του Ι«Κ»Κ στην πόλη αυτή ένα τοπικό στέλεχος του κόμματος που με αυτό τον τρόπο «ανταμείφθηκε» για τις υπηρεσίες του στους κατακτητές.

Ανασύνταξη, Αρ. Φύλ. 226 15-30 Απρίλη 2006

Δεν υπάρχουν σχόλια: