Πέμπτη 20 Ιουλίου 2006

Αλληλεγγύη στους λαούς του Λιβάνου και της Παλαιστίνης

Πορεία διαμαρτυρίας την Τρίτη 25/7

Έχοντας την αμέριστη υποστήριξη των ΗΠΑ καθώς και τη συναίνεση ΕΕ, ΟΗΕ και Ελληνικής κυβέρνησης, το Ισραήλ συνεχίζει ακάθεκτο τη σφαγή στο Λίβανο και τη Λωρίδα της Γάζας. Οι νεκροί πια είναι εκατοντάδες (στην συντριπτική πλειοψηφία τους άμαχοι) και οι υποδομές του Λιβάνου και της Παλαιστίνης έχουν μετατραπεί σε ερείπια. Επιπλέον, πληθαίνουν οι καταγγελίες για χρησιμοποίηση από το Ισραήλ απαγορευμένων όπλων όπως οι βόμβες φωσφόρου.

Και ενώ η σφαγή γιγαντώνεται, η κυβέρνηση ακολουθεί μια πολιτική «ίσων αποστάσεων» που ουσιαστικά στηρίζει το Ισραήλ. Είναι χαρακτηριστικό (και εξοργιστικό συνάμα) ότι στην χτεσινή δήλωση του ο πρωθυπουργός θέτει όρους στα θύματα της επίθεσης και όχι στους βάρβαρους επιδρομείς.

Σε αυτήν την τόσο δύσκολη στιγμή, το μόνο στήριγμα των λαών του Λιβάνου και της Παλαιστίνης είναι η διεθνιστική αλληλεγγύη των εργαζομένων και των κινημάτων, η συμπαράσταση των απλών ανθρώπων που θέλουν έναν κόσμο χωρίς πόλεμο και ιμπεριαλιστικά δεσμά. Σε όλον τον κόσμο οργανώνονται κινητοποιήσεις για να σταματήσει η σφαγή. Και δεν μπορούμε παρά να στείλουμε τους πιο θερμούς χαιρετισμούς στους ηρωικούς Ισραηλινούς αγωνιστές που διαδήλωσαν στους δρόμους του Τελ Αβίβ διεκδικώντας να σταματήσουν οι επιθέσεις στο Λίβανο και την Παλαιστίνη.

Την ερχόμενη Τρίτη 25/7 πρέπει να βγούμε στους δρόμους περισσότεροι από κάθε άλλη φορά για να απαιτήσουμε :

· Να σταματήσει αμέσως η Ισραηλινή επιδρομή σε Λίβανο και Παλαιστίνη. · Να αποχωρήσει το Ισραήλ από όλα τα κατεχόμενα αραβικά εδάφη.
· Να αποκτήσουν επιτέλους οι Παλαιστίνιοι πραγματικά ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος στα σύνορα του ’67.
· Να δοθεί λύση στο ζήτημα των προσφύγων.
· Να σταματήσει η κυβέρνηση να στηρίζει το Ισραήλ

Τρίτη 25 Ιουλίου 7:00 μμ
Συγκέντρωση στο πάρκο Ελευθερίας και πορεία προς τις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ

Στην κινητοποίηση της Τρίτης συμμετέχουν οι: Ένωση Παλαιστινίων Εργαζομένων, Λιβανική Κοινότητα Ελλάδας, Σύλλογος Ιντιφάντα, Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση, ΑΚΟΑ, ΑΡΑΣ, ΑΡΑΝ, ΔΕΑ, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, ΕΕΚ, ΕΚΚΕ, Κόκκινο, Κίνηση για την Ανασύνταξη του ΚΚΕ, ΚΚΕ (μλ), ΚΟΕ, ΜΛ-ΚΚΕ, ΝΑΡ, Νεολαία Συνασπισμού, Ξεκίνημα, ΟΚΔΕ-Εργατική Πάλη, ΟΚΔΕ-Σπάρτακος, Συνασπισμός

Δεν υπάρχουν σχόλια: