Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2007

Ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της παιδείας και την αναθεώρηση του άρθρου 16 του συντάγματος

Ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της παιδείας

και την αναθεώρηση του άρθρου 16 του συντάγματος

Μόνο η μαχητική ΕΝΟΤΗΤΑ πανεπιστημιακών – καθηγητών – δασκάλων και οι μαζικές ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ φοιτητών – μαθητών μπορεί να ματαιώσει τις αντιδραστικές «μεταρρυθμίσεις» της κυβέρνησης

Κάτω τα χέρια από το πανεπιστημιακό άσυλο

Η προωθούμενη επίθεση της αντιδραστικής κυβέρνησης του μοναρχοφασιστικού κόμματος της ΝΔ – με την στήριξη του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου – ενάντια στο πανεπιστημιακό άσυλο, το άρθρο 16 και την δημόσια δωρεάν παιδεία αποτελεί την μεγαλύτερη και σφοδρότερη ως τώρα επίθεση στον τομέα της παιδείας, επίθεση που στρέφεται όχι μόνο ενάντια στους πανεπιστημιακούς – καθηγητές – δασκάλους και τους φοιτητές – μαθητές αλλά ενάντια σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό.

Έτσι η εργατική τάξη και όλοι οι εργαζόμενοι γενικά, δεν μπορούν να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια απέναντι σε αυτή την πολύ επικίνδυνη επίθεση που απειλεί να εκμηδενίσει κάθε λαϊκή κατάχτηση στον τομέα της παιδείας και να ανοίξει διάπλατα και οριστικά το δρόμο στην ιδιωτικοποίηση της παιδείας με καταστροφικές συνέπειες για τον τόπο.

Ο αγώνας των πανεπιστημιακών, των καθηγητών και των δασκάλων με τις ΑΠΕΡΓΙΕΣ του περασμένου χρόνου, αλλά και οι μαζικές ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ των φοιτητών – μαθητών έδειξαν ότι με ένα μαζικό μαχητικό αγώνα μπορούν να ματαιωθούν τα σχέδια του μεγάλου κεφαλαίου. Η ΑΘΗΝΑ (μαζική πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ για το ασφαλιστικό) και το ΠΑΡΙΣΙ – δύο νικηφόρες περιπτώσεις αγώνων – δείχνουν τον μοναδικό σωστό δρόμο: ΕΝΟΤΗΤΑ – ΜΑΖΙΚΟΤΗΤΑ – ΝΙΚΗ.

Σε αυτή την κατεύθυνση είναι εντελώς απαραίτητη η συγκρότηση ενός πανεκπαιδευτικού μετώπου πανεπιστημιακών – καθηγητών – δασκάλων και μια ευρύτερη συσπείρωση γύρω από τις ΠΟΣΔΕΠ – ΟΛΜΕ – ΔΟΕ με ταυτόχρονα μαζικές ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ φοιτητών – μαθητών με κεντρικά συνθήματα – στόχους: ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ του πανεπιστημιακού ΑΣΥΛΟΥ – ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ – ΑΡΘΡΟΥ 16, τα μόνα που μπορούν να διασφαλίσουν μαχητική ΕΝΟΤΗΤΑ και μεγάλη ΜΑΖΙΚΟΤΗΤΑ, εντελώς απαραίτητες προϋποθέσεις για την απόκρουση της επίθεσης και τη νικηφόρα έκβαση του αγώνα. Οι ΠΟΣΔΕΠ – ΟΛΜΕ – ΔΟΕ επιβάλλεται επιπλέον να ασκήσουν την μεγαλύτερη δυνατή πίεση στους ρεφορμιστές ηγέτες των ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ για συμπαράσταση στον αγώνα τους.

Οποιεσδήποτε ενέργειες σε αντιπαράθεση με το παραπάνω πλαίσιο αγώνα είναι διασπαστικές επειδή υπονομεύουν ευθύς εξαρχής την ΕΝΟΤΗΤΑ, ματαιώνουν αναπόφευκτα τη ΜΑΖΙΚΟΤΗΤΑ, καθιστούν εκ των προτέρων ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ τον αγώνα και προδικάζουν με μαθηματική ακρίβεια την αποτυχία του, εντάσσονται εκ των προτέρων στη διασπαστική ταχτική της κυβέρνησης και διευκολύνουν τα σχέδιά της να «περάσει» τα αντιδραστικά μέτρα για την παιδεία. Στη ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι διασπαστικές – απεργοσπαστικές ξεχωριστές συγκεντρώσεις των ρεφορμιστών του ΠΑΜΕ που είναι πλήρως ευθυγραμμισμένες με την διασπαστική ταχτική της κυβέρνησης Καραμανλή στα πλαίσια της μόνιμης αντιδραστικής συνεργασίας «Κ»ΚΕ – ΝΔ.

5 Γενάρη 2007

ΚΙΝΗΣΗ για ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ του ΚΚΕ 1918-55
Σωκράτους 48 104 31 Αθήνα

τηλ. 2105237023
http://www.geocities.com/anasintaxi


Δεν υπάρχουν σχόλια: