Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2007

Το Σπουδαστικό της Ασφάλειας σε δράση


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

της Πανελλαδικής Πρωτοβουλίας για το άρθρο 16


Χτυπάνε τους φοιτητές, στοχοποιούν τον πρόεδρο της ΠΟΣΔΕΠ Λ. Απέκη:

Το Σπουδαστικό της Ασφάλειας σε δράση

Μετά το χτύπημα των ΜΑΤ στη φοιτητική διαδήλωση της Θεσσαλονίκης, το Σπουδαστικό της Ασφάλειας εξέδωσε σήμερα μια κατάπτυστη ανακοίνωση που στοχοποιεί τον πρόεδρο της ΠΟΣΔΕΠ Λάζαρο Απέκη. Σύμφωνα με το έγγραφο του Σπουδαστικού, ύστερά από εντολή του Λάζαρου Απέκη πούλμαν που μεταφέρουν αντιεξουσιαστές και μέλη των ΕΑΑΚ κινούνταν προς την Αθήνα για το σημερινό συλλαλητήριο. Επισημαίνεται, δε, ότι το Σπουδαστικό έχει τεθεί σε επιφυλακή μήπως οι ανεξέλεγκτοι εν γένει (αλλά ελεγχόμενοι από τον Απέκη) φοιτητές προβούν σε επεισόδια.

Η Πανελλαδική Πρωτοβουλία για το Άρθρο 16 (www.arthro16.gr) καταγγέλλει αυτή την ανακοίνωση του Σπουδαστικού της Ασφάλειας που συνιστά εκτροπή από θεμελιώδεις δημοκρατικές αρχές. Τόσο η απόδοση σον Λάζαρο Απέκη της ευθύνης για τη σημερινή κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων όσο και η απροκάλυπτη καταγραφή και ποινικοποίηση του φρονήματος των κινητοποιούμενων φοιτητών αναβιώνει τις πιο μαύρες μέρες της μετεμφυλιοπολεμικής περιόδου. Επιπλέον, η στοχοποίηση του Λάζαρου Απέκη γεννάει φόβους για το τι πρόκειται να ακολουθήσει. Μήπως μετά τους ασφαλίτες κάνουν την εμφάνιση τους και τίποτα «αγανακτισμένοι πολίτες»;

Έπειτα από τα σημερινά και χτεσινά γεγονότα, γίνεται προφανές ότι στις 15 Φλεβάρη δεν θα διαδηλώσουμε μόνο για την Παιδεία, αλλά και για τη Δημοκρατία.

Αθήνα 8 Φεβρουαρίου 2007

Δεν υπάρχουν σχόλια: