Τετάρτη 4 Απριλίου 2007

Ανακοίνωση του Κόμματος Εργασίας του Ιράν (Τουφάν) σχετικά με τα Αμερικάνικα σχέδια στη Μέση Ανατολή

Να σταματήσει ο πόλεμος!

Καμία κύρωση, καμία βόμβα εναντίον του Ιράν!
17 Μάρτη 2007

Οι ΗΠΑ, αμέσως μετά την κατοχή του Ιράκ, ξεκίνησαν να εγκαθιστούν στρατιωτικές βάσεις κοντά στα ιρανικά σύνορα.
Οι ΗΠΑ έχουν προβάλει συνεχείς απαιτήσεις προς στην ιρανική κυβέρνηση να αποδεχθεί τα αμερικάνικα σχέδια για τη «Νέα Αμερικανική Τάξη Πραγμάτων». Η αντικατάσταση των καθεστώτων στο Ιράκ, τη βόρεια Κορέα και το Ιράν είναι, και ήταν, μέρος του δόγματος του Μπους. Αυτή την στιγμή, δεδομένου ότι οι ΗΠΑ έχουν αποτύχει στο Ιράκ, οι πολεμικές προετοιμασίες ενάντια στο Ιράν αυξάνονται. Οι ΗΠΑ έχουν αποστείλει τώρα δύο αεροπλανοφόρα στον Περσικό Κόλπο και έχουν τοποθετήσει 50 θωρηκτά πολύ κοντά στις ιρανικές ακτές. Οι ΗΠΑ κατηγορούν το Ιράν ότι κατέχει ή ότι επιδιώκει να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα. Αυτό είναι η υστερική αμερικανική προπαγάνδα ενάντια στο Ιράν, και παρά το γεγονός ότι όλοι οι επιθεωρητές έχουν δηλώσει ότι το Ιράν δεν έχει κανένα πυρηνικό όπλο οι δηλώσεις αυτές δεν αρκούν για τον Μπους. Σύμφωνα με αυτό που οι ΗΠΑ υπαγορεύουν, ανεξάρτητα κράτη δεν έχουν κανένα δικαίωμα να αναπτύξουν ειρηνική πυρηνική ενέργεια προς όφελος των λαών τους. Οι Αμερικάνικες υπαγορεύσεις δεν αφορούν το Ισραήλ, το οποίο είναι κατέχει πυρηνική ενέργεια στη Μέση Ανατολή. Ούτε ισχύει για το Πακιστάν, ή την Ινδία, κλπ. Αυτό που λέγεται, είναι ότι το καθεστώς της Τεχεράνης πρέπει να υπακούσει τις ΗΠΑ στην αντιπαράθεση Παλαιστίνης/Ισραήλ, δεν πρέπει να αντιτάσσεται στις αμερικανικές πολιτικές στον Περσικό Κόλπο, στα θέματα σχετικά με το πετρέλαιο πρέπει να προσαρμόσετε εξ ολοκλήρου με το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα, κ.λπ.... Εν ολίγοις, το Ιράν πρέπει άνευ όρων να ευθυγραμμιστεί με τις ΗΠΑ στον ανταγωνισμό των τελευταίων με την ΕΕ, την Ιαπωνία, και την Κίνα. Μπορεί αυτό να πραγματοποιηθεί χωρίς οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση; Ναι, αυτό είναι μια πιθανή εναλλακτική εξέλιξη. Το κεφαλαιοκρατικό θεοκρατικό καθεστώς της Τεχεράνη έχει την τάση να ξεπουληθεί στις ΗΠΑ χάριν της εξουσίας. Όλες οι φατρίες μέσα στο καθεστώς της Τεχεράνης έχουν παρουσιάσει χαρακτηριστικές τάσεις συμβιβασμού με τις ΗΠΑ. Για παράδειγμα το ισλαμικό καθεστώς, κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών του Ιράκ και του Αφγανιστάν, έχει συνεργαστεί με «την Αμερικανοβρετανική συμμαχία» και, σύμφωνα με δήλωσή του, «οι ΗΠΑ δεν θα πετύχαιναν στο Ιράκ και το Αφγανιστάν χωρίς βοήθεια του Ιράν».
Το Ιράν ήταν ένα από τα πρώτα κράτη για να αναγνωρίσει την ψευτο-κυβέρνηση της Βαγδάτης. Το καθεστώς της Τεχεράνης έχει ενεργήσει από την αρχή εχθρικά στο αντιστασιακό κίνημα του Ιράκ, και ήταν ευθυγραμμισμένο με τις ΗΠΑ, σε βαθμό να κατηγορηθεί από αυτές για ευθύνες για την αμερικανική αποτυχία στο Ιράκ.
Μια εισβολή στο Ιράν είναι, λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση των τεράστιων αμερικανικών προβλημάτων στο Ιράκ και διεθνώς, απίθανη να συμβεί. Εντούτοις, οι προετοιμασίες πολέμου είναι επικίνδυνα ανάλογες με τις προετοιμασίες που προηγήθηκαν της εισβολής του Ιράκ. Αν οι ΗΠΑ δεν καταφέρουν τελικά να αλλάξουν γνώμη στο ιρανικό καθεστώς υπέρ των αμερικανικών επιθυμιών, τότε θα ξεκινήσουν στρατιωτικές επιχειρήσεις ενάντια στο Ιράν. Οι ΗΠΑ δεν νοιάζονται για το μεσαιωνικό χαρακτήρα του ιρανικού καθεστώτος. Η ιστορία έχει δείξει ότι οι ΗΠΑ μπορούν να συνεργαστούν με ακόμα και με το διάβολο για να πραγματοποιήσουν τους στόχους και τις επιδιώξεις τους. Σημαντικό για την κυβέρνηση Μπους είναι ότι το Ιράν να επιλέξει μια φιλοαμερικανική γραμμή όπως το Κουβέιτ, το Μπαχρέιν, η Τουρκία, το Κατάρ και άλλοι. Η πιθανή επέμβαση του αμερικανικού ιμπεριαλισμού στο Ιράν είναι της ίδιας φύσης με την επέμβασή του στο Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Γιουγκοσλαβία και άλλες χώρες, και πρέπει να καταδικαστεί. Οι ΗΠΑ έχουν ιμπεριαλιστικά πολιτικά, οικονομικά και στρατηγικά συμφέροντα, και κανένα σκεπτόμενο πρόσωπο δεν πρέπει να θεωρήσει ότι η ανάμειξη των ΗΠΑ στις ιρανικές υποθέσεις έχει να κάνει με τη δημοκρατία, την ελευθερία ή τη δικαιοσύνη. Αυτό δεν είναι παρά μια καθαρή ιμπεριαλιστική προπαγάνδα. Ο λαός του Ιράν μπορεί, από μόνος του, να νικήσει το αντιδραστικό θεοκρατικό καθεστώς και να χτίσει μια ελεύθερη και δημοκρατική κοινωνία χωρίς τη «βοήθεια» του ιμπεριαλισμού. Οι Ιρανοί δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσουν τα γεγονότα του 1953, όταν ανατράπηκε ο πρωθυπουργός Mosadegh από κοινή αμερικανο-βρετανική επέμβαση μετά από την εθνικοποίησή της βιομηχανίας πετρελαίου. Ο σάχης επανεγκαταστάθηκε, η κατοχή και ο τρόμος έγιναν καθημερινά χαρακτηριστικά γνωρίσματα, και το δημοκρατικό κίνημα πνίγηκε στο αίμα. Κανείς δεν πρέπει να τυφλωθεί από το καθεστώς τρόμου στο Ιράν για να ξεχάσει για τους αποικιακούς και βάρβαρους στόχους του αμερικανικού ιμπεριαλισμού.

Έξω οι ΗΠΑ από το Ιράκ άμεσα και χωρίς όρους!

Καμία κύρωση, καμία βόμβα ενάντια στο Ιράν!

Κόμμα Εργασίας του Ιράν (Toufan)
www.Toufan.org

Μάρτης, 2007

Δεν υπάρχουν σχόλια: