Παρασκευή 8 Ιουνίου 2007

Δελτίο τύπου που έστειλε ο Δήμος Ελληνικού στην Κίνηση για Ανασύνταξη του ΚΚΕ 1918-55 - 8/6/2007

Σήμερα 6/6/2007, επισκέφτηκαν τον απεργό πείνας, δήμαρχο Ελληνικού, Χρήστο Κορτζίδη οι ιατροί ειδικοί παθολόγοι Όλγα Κοσμοπούλου και Αθανάσιος Καραμπέλης, οι οποίοι αφού τον εξέτασαν εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση:

Οι ιατροί ειδικοί παθολόγοι Όλγα Κοσμοπούλου, επιμελήτρια Β΄ στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νικαίας, και Αθανάσιος Καραμπέλης, αναπληρωτής διευθυντής στο Νοσοκομείο Μεταξά, που υπογράφουμε, εξετάσαμε σήμερα 6/6/2007 τον Δήμαρχο Ελληνικού κ. Χρήστο Κορτζίδη, ο οποίος έχει αρχίσει απεργία πείνας από 18/5/2006 με αίτημα την απελευθέρωση της παραλίας του δήμου και την απόδοσή της στους πολίτες για ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση όλων στην θάλασσα, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα.

Ο Δήμαρχος Ελληνικού κ. Χρήστος Κορτζίδης ενώ συνεχίζει για 20η ημέρα την απεργία πείνας, εν τούτοις παραμένει στο Δημαρχείο και συντονίζει τις κινητοποιήσεις για την οριστική και τελεσίδικη απόδοση της παραλίας στους πολίτες.

Είναι φανερά καταβεβλημένος, έχει ήδη χάσει 10 κιλά, υπερισχύει η επιμονή του να κερδίσει τον αγώνα του και δεν αισθάνεται την εξάντληση.

Διαπιστώσαμε ότι οι κινήσεις και οι αντιδράσεις του γενικά είναι πιο αργές, αφού ο οργανισμός του προσπαθεί να κάνει συντήρηση δυνάμεων, τις οποίες εν τούτοις ο ίδιος σπαταλά εφόσον συνεχίζει να ασκεί πλήρως τα καθήκοντά του.

Έχει ήδη έκδηλη ορθοστατική υπόταση και σχετική βραδυκαρδία, αλλά δεν έχει ακόμη εμφανίσει αρρυθμία. Η όραση εμφανίζεται επηρεασμένη και χρειάζεται να εξετασθεί λεπτομερώς. Έχει ήδη πλέον απολέσει το αίσθημα της πείνας, όπως αναμένεται σε παρατεταμένη και εθελούσια πλήρη αποχή από τροφή. Αλλά και το αίσθημα της δίψας έχει ήδη αμβλυνθεί. Παίρνει πάντως αρκετά υγρά, καθώς και τις αναγκαίες ποσότητες ηλεκτρολυτών και βιταμινών.

Ο βασικός εργαστηριακός έλεγχος παρακολούθησης πού γίνεται αντανακλά πιστά την 20ήμερη πλήρη αποχή από τροφή. Οι εξετάσεις βαθμιαία επηρεάζονται και παρακολουθούν την επιδείνωση του μεταβολισμού του από την παρατεινόμενη ασιτία.

Ο Δήμαρχος Ελληνικού κ. Χρήστος Κορτζίδης πρέπει να υποβληθεί τις προσεχείς ημέρες σε ενδελεχή έλεγχο της υγείας του. Είμαστε στη διάθεσή του να συνδράμουμε με τη γνώση και πείρα μας προκειμένου να εξασφαλιστούν οι καλύτεροι δυνατοί όροι για την πρόληψη μονίμων βλαβών στην υγεία του.

Βεβαίως υπεύθυνοι να δώσουν λύση υπάρχουν και ελπίζουμε ότι θα πράξουν αυτό που πρέπει πριν να είναι αργά. Γιατί είναι υπερβολικό να θυσιάζεται η υγεία ενός δημάρχου για να κερδίσουν οι πολίτες το αυτονόητο δικαίωμά τους στη χρήση της παραλίας.

ΟΙ ΙΑΤΡΟΙ

Όλγα Κοσμοπούλου,
Επιμελήτρια Β΄ ΕΣΥ, Γενικό Κρατικό Νοσ/μείο Νικαίας

Αθανάσιος Καραμπέλης,
Αν. Δ/ντης ΕΣΥ, Νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: