Τετάρτη 13 Ιουνίου 2007

Νικηφόρα απεργία των εργατών της ζυθοποιίας Kronenbourg

Δημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση της CGT του εργοστασίου Kronenbourg, στο Obernai (Bas Rhin), και το μήνυμα αλληλεγγύης του Κομμουνιστικού Κόμματος Εργατών Γαλλίας (PCOF) που χαιρετίζει αυτή τη σημαντική νίκη.

Ιστορική νίκη στην Kronenbourg, στο Obernai

Μετά από 4 μέρες απεργίας των εργατών της ζυθοποιίας πέτυχαν την ικανοποίηση των κυριότερων αιτημάτων τους:

-Την επιστροφή των υπερωριών σε καθεστώς εθελοντικής βάσης. Σημαντικές πρόοδοι στις συνθήκες εργασίας θα υπάρξουν άμεσα.

- Νέο πλαίσιο στις σχέσεις μεταξύ ιεραρχίας και εργατών που σε μερικούς τομείς είχαν σοβαρά επιδεινωθεί

-30 νέες συμβάσεις στην παραγωγή με πρόσληψη αμέσως μετά την εκπαίδευση

-17 συμβάσεις ορισμένου χρόνου στη διανομή θα μετατραπούν σε συμβάσεις αορίστου χρόνουως το τέλος Οκτώβρη ενώ θα υπάρξουν άλλες 5 νέες προσλήψεις ορισμένου χρόνου

-Στενή διαβούλευση με όλο το προσωπικό για την επίλυση όλων των τεράστιων προβλημάτων αναφορικά με τις συνθήκες εργασίας και νέα κονδύλια..

-Πριμ 1500 ευρώ για όλους

Η αποφασιστικότητα και η ενότητα των εργαζομένων ήταν σημαντικά για την κινητοποίηση. Οι απεργοίόρισαν έναν οργανωμένο στη CGT να τους αντιπροσωπεύσει στις διαπραγματεύσεις και ενώπιον των ΜΜΕ. Μονίμως συγκεντρωμένοι στο εργοστάσιο, μπόρεσαν να παρακολουθούν κάθε στιγμή την πορεία των διαπραγματεύσεων. Συλλογικά αποφάσισαν σε κρίσιμες στιγμές τον προσανατολισμό του αγώνα τους. Αυτή η μορφή πάλης, η αποφασιστικότητά τους και η ενότητά τους επέτρεψαν να έρθει η νίκη.

Όλα τα συνδικάτα του Obernai υποστήριξαν και συμμετείχαν σε αυτό τον αγώνα.

8 Ιούνη 2007


Κομμουνιστικό Κόμμα Εργατών Γαλλίας

Μήνυμα αλληλεγγύης Στους εργάτες, τους τεχνικούς της Kronenbourg

Πετύχατε μια όμορφη νίκη ενάντια στην εργοδοσία που ήθελε να σας επιβάλλει τις υπερωρίες, αδιαφορώντας για τις συνθήκες εργασίας και ζωής σας.

Πετύχατε συμβάσεις για τους έκτακτους.

Καταφέρατε να αποσπάσετε πριμ από μια διεύθυνση που δεν αναζητά παρά τον πλουτισμό των μετόχων. Η νίκη σας είναι αποτέλεσμα αποφασιστικότητας και ενότητας των μαχόμενων εργαζομένων.

Οι μέτοχοι, η εργοδοσία της Kronenbourg, είναι οι φίλοι του Σαρκοζύ, του δημαγωγού: αυτού που προσποιείται ότι ενδιαφέρεται για τους εργάτες αλλά που κάνει χρηματικά δώρα στους φίλους του αφεντικά, που κερδίζουν 70 φορές το μέσο μισθό!

Οι υπερωρίες, είναι απλώς ένα ευεργετικό μέτρο για τα αφεντικά και άλλο ένα κίνητρο για να μην κάνουν προσλήψεις, για να μας κάνουν να δουλεύουμε πιο πολύ για να τους δημιουργούμε κέρδη.

Η απεργία σας ξαναέθεσε στην ημερήσια διάταξη το θέμα των υπερωριών που δεν είναι ένα δώρο για τους εργάτες.

Το κόμμα μας χαιρετίζει αυτή την ιστορική νίκη. Αποτελεί μια ενθάρρυνση για όλους τους εργαζόμενους, ώστε αυτοί να αντισταθούν στην αλαζονεία των αφεντικών, που έχουν ενθουσιαστεί με τη νίκη του υποψηφίου τους.

Ζήτω ο ενωτικός και αποφασιστικός αγώνας των εργαζομένων της Kornenbourg και των συνδικάτων που το υποστήριξαν.

Παρίσι, 8 Ιούνη 2007

Κομμουνιστικό Κόμμα Εργατών Γαλλίας (PCOF)

Δεν υπάρχουν σχόλια: