Δευτέρα 9 Ιουλίου 2007

Το σκάνδαλο των ομολόγων και το πρακτικό του ΤΕΑΔΥ

Εδώ και μήνες η κυβέρνηση των «νταβατζήδων» καταβάλει απεγνωσμένες προσπάθειες να συγκαλύψει με κάθε τρόπο το σκάνδαλο, πιέζοντας να σταματήσουν οι παραπέρα αποκαλύψεις και να καθυστερήσει η δικαστική έρευνα, ενώ τώρα σχεδιάζει να πληρώσει τα κλεμμένα ο λαός.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να απαιτήσουν επιστροφή όλων των κλεμμένων απ’ τα Ταμεία τους χρημάτων, τα οποία πρέπει να πληρώσουν αυτοί που τα έφαγαν και ΟΧΙ ο λαός με τους φόρους του, μέσω του κρατικού προϋπολογισμού δηλ. να πληρώσουν οι «γαλάζιες» χρηματιστηριακές, τράπεζες και τα «γαλάζια παιδιά» που καρπώθηκαν τις μεγάλες μίζες εκατομμύριων ευρώ.

Δεν υπάρχει βέβαια καμιά αμφιβολία ότι η κυβέρνηση Καραμανλή με το επιτελείο της ήταν εκείνη που σχεδίασε και έστησε τη μεγάλη κομπίνα-απάτη της καταλήστευσης των Ταμείων των εργαζομένων, είναι εκείνη που φέρει την κύρια και αποκλειστική ευθύνη. Όμως δευτερεύουσας σημασίας ευθύνη έχουν και οι συνδικαλιστικές παρατάξεις που συμμετέχουν στις Διοικήσεις των Ταμείων, όπως δείχνει η παρακάτω φωτοτυπία του αποσπάσματος των «Πρακτικών ΤΕΑΔΥ», όπου η απόφαση του Δ.Σ. υπήρξε ομόφωνη και την οποία ψήφισαν όλοι οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ: 1 ΔΑΚΕ(ΝΔ), 2 ΠΑΣΚ(ΠΑΣΟΚ), 1 ΕΣΑΚ-ΔΕΕ(ΠΑΜΕ)-«Κ»ΚΕ, 1 ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ(ΣΥΝ).

Επομένως ψεύδεται ασύστολα η σοσιαλδημοκράτισσα Παπαρήγα όταν ισχυρίζεται, ότι το κόμμα της είναι τάχα κατά του τζόγου, αφού α) η ίδια ομολογεί ότι «είχαμε συμφωνήσει, μέσα στις συνθήκες του καπιταλισμού που ζούμε, ότι θα μπορούσαν τα ασφαλιστικά ταμεία να παίρνουν κρατικά ομόλογα εγγυημένα» («Ρ»21/4/2007, σελ. 11), και β) όταν το ΠΑΜΕ ψήφισε μαζί με τις άλλες συνδικαλιστικές παρατάξεις να αγοραστούν τα διαβόητα «δομημένα ομόλογα», όπως δείχνει η φωτοτυπία των «Πρακτικών ΤΕΑΔΥ»:


Δεν υπάρχουν σχόλια: