Δευτέρα 30 Ιουλίου 2007

Απαγωγή συνδικαλιστή από το καθεστώς του Ιράν

Τα τελευταία χρόνια το καθεστώς του Ιράν έχει εντείνει την καταστολή και τις συλλήψεις συνδικαλιστών εργατών με στόχο να φιμώσει το εργατικό κίνημα. Χρησιμοποιώντας το πρόσχημα της στρατιωτικής απειλής του Αμερικανικού ιμπεριαλισμού και των αποφάσεων του ΟΗΕ να επιβάλει οικονομικές κυρώσεις, το καπιταλιστικό-θεοκρατικό καθεστώς της Ισλαμικής Δημοκρατία Ιράν καταπιέζει αφόρητα τις μάζες των Ιρανών και άπαντα στα δίκαια αιτήματα του λαού με σφαίρες και τρομοκρατία.

Στα πλαίσια της τρομοκράτησης του εργατικού κινήματος και της ποινικοποίησης του συνδικαλισμού απηχθει ο επικεφαλής του Συνδικάτου Εργατών της Τεχεράνης και μέλος του σωματείου εργαζομένων της εταιρίας προαστιακών λεωφορείων Mansour Ossanlou. Στις 10 Ιουλίου ομάδα ατόμων με πολιτικά ρούχα που σχετίζεται με τις δυνάμεις ασφάλειας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν απήγαγαν τον Ossanlou και σύμφωνα με πληροφορίες είναι φυλακισμένος μέχρι σήμερα στις περιβόητες φυλακές Εβίν της Τεχεράνης, οι οποίες είναι γνωστές σαν τόπος βασανιστηρίων για τους αντιπάλους του Σάχη και του Σεΐχη. Η ζωή του Ossanlou βρίσκεται σε κίνδυνο στη φυλακή.

Ο Mansour Ossanlou είναι γνωστός για τη συνδικαλιστική του δράση και για τον αγώνα του ενάντια σε όποια οικονομική κύρωση επιβάλει ο ΟΗΕ και στην πιθανότητα ιμπεριαλιστικής στρατιωτικής επέμβασης στο Ιράν. Μοναδική αιτία για τη φυλάκιση του αποτελεί η διαρκής πάλη του υπέρ των εργασιακών δικαιωμάτων, για το δικαίωμα στην απεργία και για το δικαίωμα της συγκρότησης σωματείων εργαζομένων, καθώς και η σφοδρή κριτική που ασκεί στο καθεστώς για τα βασανιστήρια και τις φυλακίσεις των αγωνιζόμενων για ελευθερία Ιρανών. Αυτές είναι οι μόνες του ενοχές!

Αυτές οι βάρβαρες και καταπιεστικές πολιτικές της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν που στρέφονται κατά των εργατών, των φοιτητών, των γυναικών και των πατριωτών που αναζητούν την ελευθέρια εξυπηρετούν μόνο τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών. Καταδικάζουμε σθεναρά αυτές τις πολιτικές.

Απαιτούμε την άμεση και χωρίς όρους αποφυλάκιση του συναγωνιστή μας. Να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες εναντίον του.


Κίνηση για Ανασύνταξη του ΚΚΕ 1918-55
Ιούλιος 2007

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.