Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2007

Μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση στο Σύνταγμα

Ο «Ριζοσπάστης» για πολλοστή φορά στο Καραμανλικό μετερίζι

Μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση στο Σύνταγμα

Οργή για τους νεκρούς και τη μεγάλη καταστροφή

Βουβαμάρα Καραμανλή – μουγκαμάρα Παπαρήγα


Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτών, οι περισσότεροι ντυμένοι στα μαύρα, κατέκλισαν στις 29 Αυγούστου το απόγευμα την πλατεία Συντάγματος και τους γύρω δρόμους για να εκδηλώσουν τη συμπαράστασή τους στις οικογένειες των πολλών δεκάδων νεκρών, αλλά και να εκφράσουν τη μεγάλη οργή και αγανάκτηση για την πρωτοφανή αδράνεια και ανικανότητα της κυβέρνησης Καραμανλή, να διαμαρτυρηθούν για την προκλητική εγκατάλειψη των εγκλωβισμένων στον πύρινο κλοιό, που παρά τις δραματικές εκκλήσεις τους, αφέθηκαν εκεί εγκαταλειμμένοι περιμένοντας να καούν ζωντανοί. Οι σπαρακτικές τους κραυγές για απεγκλωβισμό και σωτηρία κατέληγαν: «σώστε μας, περιμένουμε να καούμε ζωντανοί» συγκλόνισαν το πανελλήνιο.

Οι χιλιάδες των διαδηλωτών διαμαρτυρήθηκαν για τους δεκάδες νεκρούς, τα καμένα χωριά και τα χιλιάδες καμένα σπίτια, τα δεκάδες χιλιάδες καμένα ζώα, τα δεκάδες χιλιάδες οπωροφόρα δέντρα, τα χωράφια, τα δάση κλπ., να διαμαρτυρηθούν για τη μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή που μετέτρεψε ολόκληρες εκτάσεις νομών σε βουνά στάχτης και αποκαϊδιών.

Κύριο χαρακτηριστικό αυτής της μεγαλειώδους διαδήλωσης ήταν η μεγάλη συμμετοχή της νεολαίας (πάνω από 80% του συνόλου των διαδηλωτών).

Ήταν μια διαδήλωση που ανησύχησε ιδιαίτερα την αντιδραστική κυβέρνηση του μοναρχοφασιστικού κόμματος της ΝΔ, που είχε όμως φροντίσει να κινητοποιήσει σ’ όλη την πόλη για εκφοβισμό τα ΜΑΤ, τα οποία στο χώρο της Βουλής προχώρησαν προκλητικά σε εκτόξευση χειροβομβίδων λάμψης-κρότου, απ’ τις οποίες τραυματίστηκαν πολλοί διαδηλωτές.

Απ’ τη διαδήλωση δεν ανησύχησε μόνο η κυβέρνηση Καραμανλή αλλά ενοχλήθηκε και η ηγεσία του σοσιαλδημοκρατικού «Κ»ΚΕ, η οποία έδωσε εντολή στην «Κ»ΝΕ να μην συμμετάσχει σ’ αυτή δηλ. σαμπόταρε συνειδητά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης. Επιπλέον την επόμενη μέρα ο «Ριζοσπάστης» δεν «έμαθε» και δεν «γνώριζε» το παραμικρό γι’ αυτή τη μεγαλειώδη αντικυβερνητική συγκέντρωση-διαδήλωση για να πληροφορήσει τους αναγνώστες του.

Την άλλη μέρα η διαδήλωση κάλυψε τις πρώτες σελίδες των εφημερίδων «ΑΥΓΗ», «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», «ΝΕΑ», «ΕΘΝΟΣ», κλπ. με προκλητική εξαίρεση το «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ», όπως εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς απ' τη δημοσίευση (σε σμίκρυνση) της πρώτης σελίδας των εφημερίδων «Ελευθεροτυπία» - «Ριζοσπάστη» - «Αυγή».

Είναι σαφέστατη η φιλοκυβερνητική στάση της χρουστσοφικής-σοσιαλδημοκρατικής φυλλάδας «Ριζοσπάστης». Ο «Ριζοσπάστης» μ’ αυτή την επαίσχυντη και αντιδραστική φιλοκυβερνητική στάση βρίσκεται εκ νέου και για πολλοστή φορά στις Καραμανλικές επάλξεις, υλοποιώντας και συνεχίζοντας την εφαρμογή της αντιδραστικής συμφωνίας συνεργασίας «Κ»ΚΕ-ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: