Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2007

Εισβολή των ΜΑΤ στο ΑΠΘ

Εισβολή των ΜΑΤ στο ΑΠΘ
Φασιστική ενέργεια η καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου

Στις 9 Σεπτέμβρη τα ξημερώματα, λίγο μετά τις 1, αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στο χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) για να «αποτρέψουν»-«ματαιώσουν» υποτίθεται τη «συνέχιση διάπραξης κακουργηματικών πράξεων», όπως ανακοίνωσε η διεύθυνση των Αστυνομικών Αρχών της Θεσσαλονίκης – εισβολή που κατά την αστυνομία έγινε με ειδική εντολή της εισαγγελικής Αρχής Θεσσαλονίκης.

Όμως από πουθενά δεν προκύπτει, παρά τους ισχυρισμούς της αστυνομίας, ότι η εισαγγελική Αρχή έδωσε εντολή για τη συγκεκριμένη εισβολή με στόχο την παρεμπόδιση της «διάπραξης» ή τη δήθεν πρόληψη «κακουργηματικών πράξεων» στο χώρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας θυμίζει τη γνωστή «ζαρντινιέρα» του Πολύδωρα που «τραυμάτισε» τον άμοιρο Κύπριο φοιτητή και τη μοιάζει πολύ περισσότερο σε σχέση με τη διάπραξη «κακουργηματικών πράξεων», αφού σύμφωνα με την ίδια την αστυνομία, κατά την επιχείρησή της συνελήφθησαν 20 άτομα που ύστερα από την ανάκρισή τους δεν προέκυψε κανένα επιβαρυντικό στοιχείο και αφέθησαν όλα ελεύθερα, κρατήθηκε μόνο μια 19χρονη φοιτήτρια που υποτίθεται ότι συμμετείχε στα «επεισόδια» και η οποία στην προσπάθεια της να φύγει τραυμάτισε τάχα με μεταλλικό γκλομπ στο κεφάλι αξιωματικό της αστυνομίας.

Η σύλληψη μόνο μιας φοιτήτριας, που επιπλέον δεν είχε καμιά σχέση με τα όποια «επεισόδια», δείχνει ότι η «λεία» της αστυνομίας είναι ανύπαρκτη και ταυτόχρονα το πόσο γελοίοι και ψευδείς είναι οι ισχυρισμοί της αστυνομίας.

Τα παραπάνω αποτελούν δικαιολογίες για να μην αποκαλυφθεί ο πολιτικός στόχος της αντιδραστικής κυβέρνησης Καραμανλή με την εισβολή των ΜΑΤ στο ΑΠΘ που ήταν και είναι η παραβίαση και ωμή καταπάτηση του πανεπιστημιακού άσυλου, πράξη που αποτελεί και το πρώτο τεστ για την καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου σ’ όλα τα Πανεπιστήμια της χώρας, μ’ απαρχή το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και ταυτόχρονα την πλήρη κατάργηση, μιας δημοκρατικής αντιφασιστικής κατάχτησης που για την κατοχύρωσή της χύθηκε αρκετό αίμα.

Επιπλέον η φασιστική αυτή ενέργεια της κυβέρνησης αποτελεί και το πρώτο έμπρακτο δείγμα κατάργησης δημοκρατικών κατακτήσεων εκ μέρους της κυβέρνησης Καραμανλή και στη νέα της θητεία και σηματοδοτεί την ένταση της αστυνομοκρατίας και της φασιστικής τρομοκρατίας.

Η φοιτητική νεολαία με την έναρξη της νέας χρονιάς πρέπει να επαγρυπνεί και σε συνεργασία με τους πανεπιστημιακούς πρέπει να αντιδράσει στα φασιστικά σχέδια της κυβέρνησης κατάργησης του πανεπιστημιακού άσυλο και πρέπει να δώσει μαχητική απάντηση με στόχο τη ματαίωσή τους. Κάθε εφησυχασμός και αδράνεια αφήνει ελεύθερο το πεδίο δράσης την κυβέρνηση για κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Από το φύλλο 258 της Ανασύνταξης

Δεν υπάρχουν σχόλια: