Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2007

ΛΑΟΣ – Βουλή: Βήμα φασιστικής προπαγάνδας και προκλητικών υμνολογιών των φασιστών διχτατόρων


«Κ»ΚΕ: Έμμεση αλλά σαφέστατη στήριξη της φασιστικής προπαγάνδας στη Βουλή

Ήταν βέβαια αναμενόμενο ότι ο αρχηγός του ναζι-φασιστικού ΛΑΟΣ δε θα μπορούσε να τοποθετηθεί διαφορετικά απ’ την πρώτη μέρα των εργασιών της Βουλής, κάτι που απορρέει από την ιδεολογικο-πολιτική κατεύθυνση του κόμματός του.

Αρχικά απευθυνόμενος στους ομοϊδεάτες του βουλευτές της ΝΔ να τον ακολουθήσουν, δίνοντας εμμέσως πλην σαφέστατα και το πολιτικό στίγμα του κόμματός του: «κύριοι συνάδελφοι της Νέας Δημοκρατίας, πρέπει να σας πώ ότι η ζωή έξω στο λιβάδι είναι πολύ ωραία. Καθαρός αέρας, καθαρή ατμόσφαιρα, καθαρό νερό χωρίς τον τσοπάνο και τα τσοπανόσκυλά του. Εάν θέλετε να δείτε την οπή διαφυγής είναι στο άκρο δεξιά του μαντριού» («Ρ» 2/20/2007, σελ. 13), εννοώντας προφανώς τη ναζι-φασιστική Δεξιά, έναν όρο που τον αποφεύγει επειδή τον εκθέτει πολιτικά στα μάτια του λαού, γι’ αυτό για λόγους παραπλάνησης «ξόρκισε» φραστικά και τη λεγόμενη «άκρα δεξιά»: «η δική μου συμμετοχή στο πολιτικό παιχνίδι απέκλεισε την ακροδεξιά» («Αυγή» 2/10/2007, σελ.4).

Στη δευτερολογία του δεν μπόρεσε να συγκρατηθεί και προχώρησε στην εξύμνηση της φασιστικής διχτατορίας του Μεταξά και της στρατιωτικο-φασιστικής διχτατορίας της Χούντας των συνταγματαρχών: «χαρίστε τα αγροτικά χρέη. Το έκανε η δικτατορία. Για να το έκανε η δικτατορία μπορεί να το κάνει η δημοκρατία, γιατί είμαστε και ευρύτεροι και ποιοτικότεροι βεβαίως από την δικτατορία» και συνέχισε για το ζήτημα των μεσαζόντων: «να οργανωθούν πρατήρια των αγροτών σε όλη την Ελλάδα, όπως έκανε κάποτε ο Μεταξάς με τις λαϊκές αγορές» («Αυγή» 2/10/2007, σελ. 4).

Έτσι η Βουλή μετατράπηκε σε βήμα φασιστικής προπαγάνδας και προκλητικών υμνολογιών των φασιστικών διχτατοριών Μεταξά-Παπαδόπουλου.

Ο μόνος που αντέδρασε άμεσα – και ορθά έπραξε – ήταν ο σοσιαλδημοκράτης Α.Αλαβάνος, κάτι που είδαν όλοι όσοι παρακολούθησαν τη συζήτηση στη Βουλή.: «εκθειάζουν και προβάλλουν ως πρότυπο όχι μόνο τη δικτατορία του Μεταξά, αλλά και την επτάχρονη δικτατορία, τη Χούντα, που πέρα από τους νεκρούς της γενιάς μας, πέρα από το Πολυτεχνείου οδήγησε σε μια Κύπρου διαιρεμένη, οδήγησε στον «Αττιλα», οδήγησε την Κυρήνεια να είναι κάτω από τουρκική μπότα, την Αμμόχωστο να είναι πόλη-φάντασμα, οδήγησε τις μανάδες να αναζητούν τα παιδιά τους» («Αυγή» 2/10/2007, σελ. 4).

Ενώ τα μέλη-οπαδοί του «Κ»ΚΕ περίμεναν απ’ τους βουλευτές του να αντιδράσουν στη φασιστική πρόκληση του Γ.Καρατζαφέρη και να τοποθετηθούν εναντίον του, αυτοί δεν το έπραξαν, κάτι που επιβεβαιώνει και ο «Ριζοσπάστης» όταν γράφει: «στη δευτερολογία του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έκανε αναφορά στην περίοδος της χούντας και τη δικτατορία του Μεταξά κάτι που προκάλεσε έντονο φραστικό επεισόδιο με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνο» («Ρ» 2/20/2007, σελ. 13).

Με τη στάση τους αυτή επιβεβαιώνεται εκ νέου ότι η σοσιαλδημοκρατική ηγεσία του «Κ»ΚΕ μ’ επικεφαλής την Παπαρήγα δεν έχει κανένα μέτωπο κατά των ναζι-φασιστών τύπου ΛΑΟΣ, το οποίο όχι μόνο ναζι-φασιστικό δεν το χαρακτηρίζει αλλά ούτε καν «ακροδεξιά» (αστικός αντιμαρξιστικός όρος), αφού στο «Ριζοσπάστη με πολύ προσεγμένο τρόπο απλά επαναλαμβάνει ότι το ΛΑΟΣ «δεν κρύβει τις ακροδεξιές του θέσεις» («Ρ» 2/20/2007, σελ. 13), δηλ. επαναλαμβάνει τα όσα είπε ο αρχηγός του χωρίς να προβάλλει-διατυπώνει την άποψη-εκτίμηση της σοσιαλδημοκρατικής ηγεσίας του «Κ»ΚΕ που θεωρεί το ΛΑΟΣ απλά ως «ένα κόμμα που ψαρεύει σε «θολά νερά»» («Ρ» 2/20/2007, σελ. 13).

Μάλιστα ο δεξιός οπορτουνιστικός εκφυλισμός της Α.Παπαρήγα έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις , ώστε στη συνέντευξή της (3/10/2007) να θεωρεί την κριτική στο ναζι-φασιστικό ΛΑΟΣ ή έστω στο ακαθόριστο, κατ’ αυτήν, μόρφωμα που «ψαρεύει σε θολά νερά», «βεντέτα με τον Καρατζαφέρη» («Ελευθεροτυπία» 4/10/2007, σελ. 7), κάτι που δεν παρέλειψε να χρησιμοποιήσει ο ναζι-φασίστας Καρατζαφέρης στην επιστολή του προς τον Αλαβάνο («βεντέτα»-«έκφραση και της ΓΓ του ΚΚΕ κ. Παπαρήγα στη συνέντευξη της 4/10/2007, «ΑΛΦΑ1» 6-7/10/2007, σελ. 23).

Εφημερίδα Ανασύνταξη, 15-31/10/2007

Δεν υπάρχουν σχόλια: