Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2007

Νέα τετραετία της ΝΔ: Συγκυβέρνηση Καραμανλής-Ιερατείου-Καρατζαφέρη με δεκανίκι Παπαρήγα

Με τη νίκη του μοναρχοφασιστικoύ κόμματος της ΝΔ στις εκλογές του 2004 και τη συγκρότηση της κυβέρνησης Καραμανλή είχαμε στην πραγματικότητα καθόλη την 4ετία συγκυβέρνηση Καραμανλή-χουντοΧριστόδουλο με δεκανίκι Παπαρήγα.

Η «Δεξιά του Κυρίου» με τη «Δεξιά εκκλησία του Κυρίου» είχαν ανέκαθεν και στο παρελθόν και τώρα στενότατες σχέσεις, από την εποχή όμως της εκλογής του Χριστόδουλου Παρασκευαϊδη στο αξίωμα του Αρχιεπισκόπου η «Δεξιά του Κυρίου» και η «Δεξιά εκκλησία του Κυρίου » έχουν εξελιχθεί σε αδιαχώριστα σιαμαία δίδυμα. Κατά τη διάρκεια συγκυβέρνησης Καραμανλή-Χριστόδουλου ότι ζήτησε την περασμένη 4ετία το αντιδραστικό Ιερατείο από την κυβέρνηση του μοναρχοφασιστικού κόμματος της ΝΔ το «πήρε». Αν καμιά φορά υπήρχαν κάποιες «προστριβές» μεταξύ των σιαμαίων δίδυμων, ο χουντοΧριστόδουλος ύψωνε απειλητικά τη ρομφαία των «ταυτοτήτων», παρόλο που γνώριζε ότι το θρήσκευμα δεν μπορούσε πλέον να επανέλθει στις ταυτότητες.

Η νέα 4ετία συγκυβέρνησης Καραμανλή-Ιερατείου άρχισε με τη συγχαρητήρια επιστολή Χριστόδουλου προς τον Κ.Καραμανλή (ανάλογη συγχαρητήρια επιστολή έστειλε και στην Παπαρήγα) και με την απόσυρση του αντιδραστικού βιβλίου Ιστορίας της Στ΄ Δημοτικού από το νέο υπουργό Παιδείας Ε. Στυλιανίδη.

Η συγχαρητήρια επιστολή Χριστόδουλου (από το Μαϊάμι) προς τον Κ. Καραμανλή δεν εκφράζει μόνο τις μεταξύ τους στενότατες και θερμότατες «θεϊκές» σχέσεις αλλά και τη συνέχιση της συγκυβέρνησης στη νέα 2007-2011 4ετία: «Αγαπητέ μου Κώστα, τούτες τις μεγάλες στιγμές για την προσωπική σου ζωή και για τη γλυκυτάτη πατρίδα μας, μακράν σωματικώς αλλά εγγύς σου κατά πνεύμα, σου σφίγγω θερμά το χέρι και μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου αφήνω να έρθουν στα χείλη μου τα ολοκάρδια συγχαρητήριά μου». Και συνεχίζει: «Η εκκλησία, που τη σέβεσαι και την αγαπάς, ως φιλόστοργη μάνα σε αγκαλιάζει και σε τιμά, δι’ εμού του προκαθημένου της, σε ευλογεί και διακαώς προσεύχεται στον Κύριόν της για μια αρίστη επιτυχία στο έργο σου με αγλαούς καρπούς σ’ όλους τους τομείς για το καλό της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού στον ευλογημένο τόπο μας. Ο Θεός μαζί σου». («Ελευθεροτυπία» 18/9/2007, σελ. 17)

Στη νέα 4ετία η συγκυβέρνηση Καραμανλή-Ιερατείου συμπληρώνεται με τη συμμετοχή του ναζι-φασιστικού αντισημιτικού («τον Εβραίο και αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς», Παπανδρέου-Σημίτης «Εβραίοι», κλπ.) ΛΑΟΣ στη Βουλή (ναζι-φασιστικός χαιρετισμός στο συνέδριο του ΛΑΟΣ, ναζι-φασίστες βουλευτές Βορίδης, Πλεύρης, κλπ.) και έτσι η συγκυβέρνηση ΝΔ-Ιερατείου-ΛΑΟΣ είναι επίσης δεδομένη όχι μόνο επειδή ο αρχηγός του Γ.Καρατζαφέρης προέρχεται απ’ τις γραμμές της ΝΔ και κοντά σ’ αυτή «νοιώθει στο σπίτι του» αλλά επειδή καταρχήν σε σειρά κεντρικά ζητήματα εσωτερικής-εξωρερικής πολιτικής συμφωνεί με τη ΝΔ και κατά δεύτερο η συγκυβέρνηση άρχισε ήδη να γίνεται πράξη με την ψήφιση απ’ τους βουλευτές του ΛΑΟΣ του νέου προέδρου της Βουλής Δ.Σιούφα (ΝΔ) και με την «κίνηση Καρατζαφέρη μπροστά στις κάμερες, να χτυπήσει φιλικά τον ώμο του Δ. Σιούφα μόλις ψήφησε για πρόεδρο της Βουλής» («Ελευθεροτυπία» 28/9/2007, σελ.7).

Οι οπαδοί και τα μέλη του «Κ»ΚΕ θα περίμεναν ότι σε αυτή τη νέα 4ετία η ηγεσία του θα αλλάξει στάση και θα πάψει να αποτελεί δεκανίκι της Κυβέρνησης Καραμανλή, και κατ’ επέκταση υπηρέτη των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, αφού όπως είναι γνωστό η Α. Παπαρήγα, καθόλη την περασμένη 4ετία με τα εντελώς γελοία αλλά πρώτα απ’ όλα αντιδραστικά περί «μπαράζ επιθέσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ», κλπ., τη στάση ενάντια στις καταλήψεις (Μάης-Ιούνης 2006), την απεργία των δασκάλων και το μόνιμο διασπαστικό και απεργοσπαστικό ρόλο του ΠΑΜΕ στις απεργίες, την άρνηση συγκρότησης εξεταστικής επιτροπής για το μεγάλο σκάνδαλο των «Ομολόγων» και την επιστροφή των κλεμμένων στα Ταμεία των εργαζομένων, κλπ. και τις διαβόητες «διαχρονικές ευθύνες», άφησε κάθε φορά στο απυρόβλητο και στήριξε έτσι την αντιδραστική Κυβέρνηση Καραμανλή και είχε εξελιχθεί στην πιο διάσημη-κακόφημη παλλακίδα του Κ.Καραμανλή. Μάταια όμως περίμεναν, αφού η Παπαρήγα ήδη από την πρώτη στιγμή με την τοποθέτησή της στις κυβερνητικές προγραμματικές δηλώσεις, φρόντισε να διακηρύξει-διαβεβαιώσει ότι και στη νέα 4ετία θα αποτελέσει δεκανίκι της κυβέρνησης και θα συνεχίζει να παίζει τον «αξιοζήλευτο» ρόλο της παλλακίδας του Κ. Καραμανλή, καλώντας-«συμβουλεύοντας» τους εργαζόμενους: «όχι το μέτωπο μόνο στη Νέα Δημοκρατία» («Ρ» 2/10/2007, σελ. 11) παρόλο που η ΝΔ είναι κυβέρνηση και διαχειρίζεται – αποκλειστικά και μόνο αυτή σε κυβερνητικό επίπεδο (αυτό αφορά κάθε κυβέρνηση του κεφαλαίου) – τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, για να συνεχίσει, προσπαθώντας να εξαπατήσει τους εργαζόμενους με παροιμιώδεις χρουστσοφικές κουτοπονηριές και με αντιδραστικές γελοιότητες του τύπου: «και στη Νέα Δημοκρατία και σ’ ολόκληρη την αστική τάξη και όχι ενάντια σε κάποιους δυο-τρεις επιχειρηματίες, για να επωφελούνται οι άλλοι από τους αγώνες» («Ρ» 2/10/2007, σελ. 11). «Νέες», λοιπόν, χρουστσοφικές «θεωρίες», σύμφωνα με τις οποίες «επωφελούνται» τάχα και οι επιχειρηματίες «από τους αγώνες» των εργαζομένων.

Αλλά η σοσιαλδημοκράτισσα Παπαρήγα δεν περιορίζεται μόνο στο ρόλο της κακόφημης παλλακίδας του Κ. Καραμανλή και για τη νέα 4ετία αλλά μετεξελίσσεται επιπλέον και σε τρισάθλια δικηγορίσκο του μοναρχοφασιστικού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας με τον ισχυρισμό ότι η ΝΔ δεν «συγκυβερνά με το ΛΑΟΣ»: «η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση είναι δική της και δεν καθορίζεται σε συνάρτηση με τις πιέσεις από το ΛΑΟΣ» («Ελευθεροτυπία» 4/10/2007, σελ. 7) και το λέει αυτό όταν οι βουλευτές του ναζι-φασιστικού ΛΑΟΣ έχουν ήδη ψηφίσει για πρόεδρο της Βουλής τον Δ. Σιούφα της Νέας Δημοκρατίας και όταν ο Ε. Στυλιανίδης, νέος υπουργός Παιδείας, έχει ήδη αποσύρει το αντιδραστικό βιβλίο Ιστορίας της Στ΄ Δημοτικού – κοινός στόχος όλων των εθνικιστών από τη ΝΔ, το ΛΑΟΣ ως το Ιερατείο και την ηγεσία του «Κ»ΚΕ (μάλλον το νέο βιβλίο θα είναι γραμμένο από χρουστσοφική-σοσιαλδημοκρατική σκοπιά!!!).

Δεν υπάρχουν σχόλια: