Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2007

Μια «μεγάλη επιτυχία» Καραμανλή: νέος «καταλληλότερος» υφυπουργός Παιδείας

Α. Λυκουρέντζος: «είστε αληταράδες, είστε κωλόπαιδα», «τσογλάνια», «χέστηκα εγώ για τα ναρκωτικά», κλπ. κλπ. («Αυγή» 10/10/2006 και «Εποχή» 23/9/2007)

Στον τόπο μας το υπουργείο Παιδείας επί όλων των αστικών κυβερνήσεων είναι με χίλια-δυό νήματα δεμένο με την Εκκλησία και κυριαρχείται απ’ αυτή.

Με τις κυβερνήσεις όμως του μοναρχοφασιστικού κόμματος της ΝΔ – ακριβέστερα πρόκειται για συγκυβέρνηση ΝΔ-Εκκλησίας, στη δε νέα 4ετία για συγκυβέρνηση Καραμανλή-Χριστόδουλου-Καρατζαφέρη – ο έλεγχος της Εκκλησίας στο υπουργείο Παιδείας έχει γίνει πολύ ασφυκτικότερος σε αντιδραστική σκοταδιστική κατεύθυνση.

Πέρα απ’ αυτή τη σημαντική πλευρά, ο σοβαροφανής πρωθυπουργός της χώρας έχει σημειώσει, προς το παρόν, πέραν των τόσων άλλων δυό «αξιόλογες» και «μεγάλες επιτυχίες» ως τώρα στο διορισμό υπουργών - υφυπουργών:


α) μια πρώτη την περασμένη 4ετία στο υπουργείο Πολιτισμού διορίζοντας ως υπουργό «πολιτισμού» τον Β. Βουλγαράκη που πρωτοστατούσε στις γνωστές αλητο-εκδηλώσεις σε συγκέντρωση της φασιστικής ΔΑΠ στη Θεσσαλονίκη τον Απρίλη του 2006, «αξιοθαύμαστη» αλλά και πολύ χαρακτηριστική δράση που συνεχίστηκε για να κορυφωθεί κατά τη διάρκεια των καταστροφικών και φονικών πυρκαγιών που τον ανέδειξε σε παγκόσμιας εμβέλειας «ήρωα» πρωτοφανών ψευδολογιών με τη δήλωση ότι «κάηκαν μόνο κάποια δέντρα» τη στιγμή που διαπράττονταν το μεγαλύτερο έγκλημα σε βάρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς με το κάψιμο της Αρχαίας Ολυμπίας – προκλητική ψευδολογία που έκθεσε τη χώρα σ’ όλο τον κόσμο, μ’ αποτέλεσμα να ζητηθεί να περάσει η Αρχαία Ολυμπία υπό διεθνή προστασία.


β) μια δεύτερη, ακόμα μεγαλύτερη της πρώτης με το Βουλγαράκη, για τη νέα 4ετία με το διορισμό του Α. Λυκουρέντζου ως υφυπουργού Παιδείας, ενός ανθρώπου που, όντας βουλευτής, εξύβριζε τον περασμένο χρόνο με πεζοδρομιακή, χυδαία και αλήτικη γλώσσα νεαρά παιδιά της ομάδας των «18Ανω» στο ραδιόφωνο της κρατικής ΝΕΤ: «είστε αληταράδες, είστε κωλόπαιδα», «χέστηκα εγώ για τα ναρκωτικά», κλπ. κλπ. («Αυγή» 10/10/2006, σελ. 24), ενώ σε απόσπασμα από την ανακοίνωση της ραδιοφωνικής ομάδας των «18 Ανω» διαβάζουμε: «κατά τη διάρκεια της εκπομπής μας «Χαμογελώντας στο φόβο» την ημέρα του Σαββάτου 23 Σεπτεμβρίου 2006 στη ΝΕΤ 105,80 επενέβη μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας ο βουλευτής Αντρέας Λυκουρέτζος βρίζοντας μέλη της ομάδας με χαρακτηρισμούς τσογλάνια, κωλόπαιδα, αλλά και με λόγια όπως «χέστηκα για τα ναρκωτικά», απαξιώνοντας έτσι τη δημόσια απεξάρτηση…» («Εποχή» 23/9/2007, σελ. 23).


Ο Κ.Καραμανλής δεν είναι μόνο ένας αντιδραστικός και ανίκανος πρωθυπουργός, αλλά αποδεικνύεται με την επιλογή – με κριτήριο τα παραπάνω «σπουδαία προσόντα» (ύβρεις, αλητο-χυδαιολογία) – του νέου υφυπουργού Παιδείας όχι μόνο γελοίος αλλά και επικίνδυνος επειδή: 1) εκθέτει τη χώρα μ’ αυτή την επιλογή, και 2) διορίζει κάποιον ως υφυπουργό που υβρίζει προκλητικά και χυδαιολογεί με πρωτοφανή και ανήκουστο τρόπο, παρουσιάζοντας-συστήνοντάς τον ως «παράδειγμα» μίμησης στους μαθητές και στους φοιτητές της χώρας. Γι’ αυτό δικαιολογημένα ο νεαρός Γιάννης Δ. που δέχθηκε όλες τις αλητο-φασιστικές φράσεις του Λυκουρέντζου διερωτήθηκε: «πώς άραγε αυτός ο άνθρωπος γίνεται υφυπουργός Παιδείας; Πως θα διαπαιδαγωγήσει τη νέα γενιά; Ποιές αξίες, ποιες αντιλήψεις θα δοθούν στους χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες;» («Εποχή» 23/9/2007, σελ. 23).


Σε τέτοια, λοιπόν, χάλια, πέρα απ’ τα’ άλλα, οδήγησε τη χώρα μας η κυβέρνηση του μοναρχοφασιστικού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: