Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2007

19-22/12/ 2000 Δολοφονικές επιθέσεις σε 20 φυλακές της Τουρκίας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 64 18 / 12 / 2007

19-22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2000…ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ 20 ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗ ΘΗΡΙΩΔΙΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΝ ΗΡΩΙΣΜΟ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΕΝΟΙ

«…Ενώ τα ρούχα μου δεν είχαν αρπάξει φωτιά, το σώμα μου καιγόταν, ένα παράξενο πράγμα…Είχα ακούσει πως πρόκειται για χημική ουσία που βλάπτει το ανθρώπινο σώμα σε θερμοκρασία σώματος και προκαλεί εγκαύματα, ακόμα κι αν είναι προστατευμένο από ρούχα, έτσι σχεδόν όλο το σώμα μου κάηκε όμως τα ρούχα μου είχαν μείνει αβλαβή-ανέπαφα…»

Μαρτυρία μιας κρατούμενης αγωνίστριας

Εφτά χρόνια έχουν περάσει από τότε που το φασιστικό καθεστώς της Τουρκίας επιτέθηκε με το πιο βάναυσο τρόπο στους πολιτικούς κρατούμενους που αντιστάθηκαν ενάντια στα λευκά κελιά. Είναι ζωντανές ακόμα στην μνήμη μας οι εικόνες της θηριωδίας αυτής, αφού δε δίστασαν να χρησιμοποιήσουν ακόμα και αυτόματα όπλα, εμπρηστικές-χημικές βόμβες, ελικόπτερα και μπουλντόζες. Το μακελειό διήρκεσε τέσσερις μέρες, κατά το οποίο 28 κρατούμενοι αγωνιστές ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΑΝ, δεκάδες άλλοι ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΘΗΚΑΝ, εκατοντάδες ΒΑΣΑΝΙΣΘΗΚΑΝ και θάφτηκαν ζωντανοί σε κελιά-φέρετρα.

Με την κτηνωδία αυτή ο φασισμός πάσχιζε να τρομοκρατήσει όσους εναντιώνονται στο κατεστημένο και τα ιμπεριαλιστικά σχέδια, να τσακίσει το ηθικό των κρατουμένων αγωνιστών, που έγιναν σύμβολο αγώνα και αντίστασης. Τα λευκά κελιά, που χτίστηκαν με την έγκριση και τη χρηματοδότηση των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της ΕΕ, αποσκοπούσαν στο να υποτάξουν τους πολιτικούς κρατούμενους και να εξοντώσουν τα επαναστατικά οράματά τους. Πίστευαν πως αν καταφέρουν να κάνουν τους αγωνιστές να παραδοθούν, θα ξεπεράσουν το μεγαλύτερο εμπόδιο για να εξαναγκάσουν ολόκληρο το λαό να σκύψει το κεφάλι του μπροστά στην τυραννία και την εκμετάλλευση. Δεν το κατάφεραν με τίποτα και δεν θα το καταφέρουν ποτέ!

Στις επιχειρήσεις πήραν μέρος πάνω από 10.000 πάνοπλοι στρατιώτες ειδικών δυνάμεων και χιλιάδες αστυνομικοί ενάντια στους έγκλειστους, περισσότεροι δηλαδή απ’ αυτούς που χρησιμοποιήθηκαν στην κατοχή της Κύπρου. Ωστόσο , σε αυτή τη μάχη θέλησης ενάντια στους λακέδες του ιμπεριαλισμού και του φασισμού, δεν έπαιξε σημαντικό ρόλο ο αριθμητικός συσχετισμός αλλά το δίκιο. Αυτό που θα καθόριζε την έκβαση της μάχης δεν ήταν ούτε οι αριθμοί ούτε οι εξοπλισμοί, αλλά η θέληση και η πίστη. Έτσι το μόνο που κατάφεραν ήταν να σκοτώσουν τους 28, να σακατέψουν δεκάδες και να βασανίσουν εκατοντάδες και τίποτα άλλο. Δεν κατάφεραν να λυγίσουν κανέναν αγωνιστή, δεν κατάφεραν να συντρίψουν καμιά αντίσταση. Οι φωνές που ακούγονταν ανάμεσα στους πυροβολισμούς και τους βομβαρδισμούς έλεγαν μόνο: «ΠΑΡΑΔΟΘΕΙΤΕ». Η απάντηση των αγωνιστών ήταν ξεκάθαρη: «Μέχρι το τέλος, μέχρι τον τελευταίο μας σύντροφο θα αντισταθούμε. Θα πεθάνουμε αλλά δε θα παραδοθούμε!». Ανάβοντας φωτιές εξέγερσης και μετατρέποντας το σώμα τους σε δάδες, φώτισαν το μαύρο σκοτάδι.

Με την αποφασιστικότητα τους, την αρετή, την πίστη και τις θυσίες τους έγιναν σύμβολο ηρωισμού και απέδειξαν ότι μπορεί να αντισταθεί κάποιος ακόμα και κάτω από τις πιο αυταρχικές και απάνθρωπες συνθήκες. Μετά την αιματοβαμμένη επίθεση της 19ης Δεκέμβρη, η αντίσταση των κρατουμένων αντί να σταματήσει διευρύνθηκε και φούντωσε έξω από τις φυλακές. Ούτε οι δολοφονίες και τα βασανιστήρια, ούτε η απομόνωση, η λογοκρισία και οι ποινές δεν κατάφεραν να τσακίσουν το ηθικό τους.

Οι πολιτικοί κρατούμενοι με την ανίκητη θέλησή τους, που αποδείχτηκε σε όλη τη διάρκεια των 7 χρόνων της αντίστασης, απέκρουσαν την πολιτική της απομόνωσης που μόνο σκοπό είχε την υποταγή τους. Η αντίσταση της απεργίας πείνας μέχρι θανάτου με 122 μάρτυρες και 600 ανάπηρους νίκησε την απομόνωση. Οι αντιστεκόμενοι δίδασκαν γι’ άλλη μια φορά ότι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος και οι λαοί χωρίς θυσίες δεν μπορούν να κατακτήσουν τίποτε. Ο αγώνας τους, που δικαιώθηκε στο τέλος, αποτελεί αλησμόνητο έπος του λαού μας καθώς και πηγή απ’ όπου πρέπει να αντλούμε δύναμη όσοι αγωνιζόμαστε ενάντια στο ιμπεριαλισμό και το φασισμό.

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΗΣ 19ης – 22ης ΔΕΚΕΜΒΡΗ!

ΟΙ 122 ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΛΕΥΚΑ ΚΕΛΙΑ ΕΊΝΑΙ ΑΘΑΝΑΤΟΙ!

ΚΑΝΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: