Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2007

9η Συνάντηση των ρεβιζιονιστικών κομμάτων στο Μινσκ

Πραγματοποιήθηκε στο Μινσκ της Λευκορωσίας (3-5/11/2007) η 9η συνάντηση των ρεβιζιονιστικών κομμάτων με θέμα την 90η επέτειο της Οχτωβριανής Επανάστασης. Σ’ αυτή πήραν μέρος κόμματα από όλο το φάσμα του ρεβιζιονιστικού βάλτου και φυσικά συμμετείχε και η σοσιαλδημοκρατική ηγεσία του «Κ»ΚΕ με 5 αντιπροσώπους (Παπαρήγα, Κουτσούμπας, Αγγουράκης, Βαγενάς, Ποντικός) κάτι το οποίο φανερώνει και το βάρος του δίνει σ’ αυτές τις συναντήσεις. 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν 73 κόμματα, κάτι ανάμεσα δηλαδή στα 70 της Λισαβόνας του 2006 και στα 77 της Αθήνας του 2005. Αρχικά αυτό δείχνει ότι ο πυρήνας των κομμάτων που την αποτελούν παγιώνεται την ίδια ώρα που α) η τελική ανακοίνωση της σύσκεψης, πέρα απ΄τις χρουστσοφικές απόψεις, χαρακτηρίζεται από μια χαμηλότερου επιπέδου πολιτική ανάλυση σε σχέση με την διακήρυξη της Αθήνας το 2005 και β) όλο και περισσότερα από τα ευρωπαϊκά κόμματα που συμμετέχουν σ’ αυτές τις συσκέψεις αναπτύσσουν σχέσεις με το λεγόμενο «Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς» στο οποία συμμετέχει ο Συνασπισμός.

Είναι αυτονόητο ότι όλες οι τοποθετήσεις στην Σύσκεψη για το θέμα της Οχτωβριανής Επανάστασης δεν έγιναν από τη σκοπιά του επαναστατικού μαρξισμού, δηλ. του μαρξισμού-λενινισμού-σταλινισμού αλλά από εκείνη του αντεπαναστατικού χρουστσοφικού ρεβιζιονισμού, που αποτελεί παραλλαγή της αστικής ιδεολογίας, ενώ το επίπεδό τους ήταν ιδιαίτερα χαμηλό από πλευράς πολιτικής ανάλυσης.

Τα κόμματα που συμμετείχαν σε αυτή την σύσκεψη είναι όλα αστικά κόμματα σοσιαλδημοκρατικού τύπου και μερικά από αυτά ανοιχτά αντιδραστικά κόμματα που για εξαπάτηση της εργατικής τάξης διατηρούν τον τίτλο «κομμουνιστικό».

Εκτός από κόμματα στα οποία κυριαρχούν ανοιχτά εθνικιστικές και χριστιανικές τάσεις όπως τα «Κ»ΚΕ και ΚΚΡΟ. Θυμίζουμε μόνο χαρακτηριστικά ότι το 2001: «Ο Ρώσος βουλευτής Βίκτορ Ζορκαλτσέβ υποστήριξε τη συνοχή της «ορθόδοξης» και «χριστιανικής» Ευρώπης. Όπως είπε χαρακτηριστικά το μέλος του Κομμουνιστικού κόμματος Ρωσίας «χωρίς την Ορθοδοξία η Ευρώπη δεν θα είναι ένας ενιαίος οργανισμός», ενώ υποστήριξε ότι «ο μη τεκμηριωμένος αντι-θεϊσμός είναι μία διαδικασία που προξένησε μεγάλη ζημιά σε ολόκληρο τον κόσμο» («Ελευθεροτυπία» 29.6.2001).

Υπήρχαν και άλλα όπως το Ιρακινό «Κ»Κ που συμμετείχε στην πρώτη συγκροτημένη από τα αμερικανο-αγγλικά στρατεύματα κυβέρνηση ανδρείκελων στο Ιράκ (ξεπερνώντας μ’ αυτό τον τρόπο σε βαθμό προδοσίας του λαού του, το «Κ»ΚΕ που το 1989 συμμετείχε σε κυβέρνηση μαζί με το μοναρχοφασιστικό κόμμα της ΝΔ και στη συνέχεια σε «οικουμενική» κυβέρνηση μαζί με τα δυο μεγαλοαστικά κόμματα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) ή τα «Κ»Κ Ινδίας και «Κ»Κ Ινδίας (Μ) τα οποία πρωτοστάτησαν σε δολοφονικές επιθέσεις και βιασμούς, με τη βοήθεια της αστυνομίας, ενάντια στους εξεγερμένους χωρικούς της Ναντιγκράμ.

Στη σύσκεψη συμμετείχε ακόμη το Κόμμα των Ιταλών Κομμουνιστών του Κοσούτα που μαζί με τους Ιταλούς αστούς βομβάρδιζε τους λαούς της Γιουγκοσλαβίας αλλά και το κυβερνητικό «Κόμμα Κομμουνιστών της Δημοκρατίας της Μολδαβίας» του Βορόνιν το οποίο έβαλε τη χώρα του στο ΝΑΤΟ και έστειλε στρατό στο Ιράκ (βλ. «ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ» αρ.φυλ. 202). Τέλος, δεν πρέπει να παραλείψουμε το «Κόμμα Εργατών Βελγίου» με πρόεδρο τον θαυμαστή του Γκορμπατσώφ και σήμερα prima ballerina του διεθνούς χρουστσωφικού ρεβιζιονισμού Ludo Martens.

Είναι κάτι περισσότερο από προφανές ότι αυτά τα κόμματα αν επιδιώκουν συντονισμό είναι στην κατεύθυνση της παραπέρα διάσπασης του εργατικού κινήματος, της προδοσίας των λαών και υπέρ της διατήρησης-διαιώνισης του καπιταλιστικού εκμεταλλευτικού συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: