Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2008

Οι μεγαλειώδεις και ογκωδέστατες αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για το Ασφαλιστικό: ψυχρολουσία για το δίδυμο της αντιδραστικής συνεργασίας Καραμανλή-Παπαρήγα

Οι μεγαλειώδεις και ογκωδέστατες αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για το Ασφαλιστικό: ψυχρολουσία για το δίδυμο της αντιδραστικής συνεργασίας Καραμανλή-Παπαρήγα

Παπαρήγα προς εργαζόμενους: «όχι το μέτωπο μόνο στη ΝΔ» («Ρ» 2/10/2007, σελ.11)
Οι ρεφορμιστές εργατοπατέρες του ΠΑΜΕ: προκλητικά στις Καραμανλικές επάλξεις με ξεχωριστές απεργοσπαστικές συγκεντρώσεις
ΝΕΚΡΩΣΕ ΑΠ’ ΑΚΡΗ Σ’ ΑΚΡΗ Η ΧΩΡΑ
Πλήρης αποτυχία του σχεδίου απομαζικοποίησης, μέσω της διάσπασης της απεργιακής κινητοποίησης, των ΝΔ-«Κ»ΚΕ

Η απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ της 12ης Δεκέμβρη κατά των μέτρων της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό σημείωσε πανελλαδικά πρωτοφανή επιτυχία τόσο από πλευράς συμμετοχής στις συγκεντρώσεις και τις πορείες όσο και, ιδιαίτερα, από πλευράς συμμετοχής των εργαζομένων στην απεργία.
Τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία κινήθηκαν σε πολύ υψηλά επίπεδα σε όλη τη χώρα, ενώ ολόκληρη συγκλονίστηκε απ’ άκρη σ’ άκρη απ’ τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις και τις μαχητικές πορείες.
Τα φετινά αντικυβερνητικά συλλαλητήρια για το Ασφαλιστικό ήταν κατά πολύ μεγαλύτερα εκείνων του 2001 για το ίδιο θέμα (τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στο Ασφαλιστικό απ’ τον τότε υπουργό Τ.Γιαννίτση), ήταν διπλάσια σε όγκο, ιδιαίτερα η συγκέντρωση της Αθήνας.
Η μεγαλειώδης συγκέντρωση της Αθήνας ήταν τόσο μεγάλη σε συμμετοχή, πυκνότητα και έκταση που όταν η κεφαλή της πορείας ήταν στο Σύνταγμα οι τελευταίοι εργαζόμενοι διαδηλωτές βρίσκονταν ακόμα στο Πεδίον του Άρεως.
Η ογκωδέστατη διαδήλωση της Αθήνας διακρίθηκε για τη μαχητικότητά της στην οποία τον τόνο έδωσαν οι χιλιάδες εργαζόμενοι της «Ολυμπιακής» με τα μαχητικά τους συνθήματα.
Την προσοχή και τη μεγάλη συμπάθεια των διαδηλωτών συγκέντρωσαν οι δυο εναερίτες της ΔΕΗ που «τύφλωσαν» τις χαφιεδοκάμερες τυλίγοντάς τες με μαύρες σακούλες, οι οποίοι και καταχειροκροτήθηκαν.
Κατά τη διάρκεια της πορείας η Αστυνομία προσπάθησε να δημιουργήσει επεισόδια κόβοντας την πορεία στα δυο. Επεισόδια δημιούργησαν τα ΜΑΤ μπροστά στη Μ. Βρετάνια όταν προκλητικά μπήκαν στην πορεία και ο επικεφαλής τους ωρυόμενος ζητούσε, χωρίς λόγο, να γίνουν συλλήψεις, πράγμα που οδήγησε σε έντονες αποδοκιμασίες απ’ τους διαδηλωτές που εξοργισμένοι ζητούσαν να απομακρυνθούν από το χώρο της διαδήλωσης. Όμως πριν την απομάκρυνσή τους τα ΜΑΤ έριξαν δακρυγόνα-ασφυξιογόνα εναντίον των διαδηλωτών.
Παραφωνία διασπαστική όλων των απεργιακών κινητοποιήσεων-διαδηλώσεων αποτέλεσαν μόνο οι ρεφορμιστές του ΠΑΜΕ που οργάνωσαν ισχνές, σε σχέση με κείνες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ξεχωριστές απεργοσπαστικές συγκεντρώσεις-πορείες με εξόφθαλμο στόχο να μειώσουν τη μαζικότητα των συγκεντρώσεων – υλοποιώντας την αντιδραστική συμφωνία «Κ»ΚΕ-ΝΔ – γεγονός που απέτυχε παταγωδώς, αφού η συγκέντρωση της Αθήνας ήταν τουλάχιστον 5πλάσια εκείνης του ΠΑΜΕ, αυτό όμως δεν εμπόδισε τους αδίστακτους γκεμπελίσκους του «Ριζοσπάστη» να γράψουν ότι τάχα η διασπαστική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ήταν «σαφέστατα μεγαλύτερη σε όγκο» από εκείνη των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και αλλού ότι «η συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως δεν μπορεί να συγκριθεί σε όγκο και παλμό με τη μεγαλειώδη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ» («Ρ» 14/12/2007, σελ. 5 και 18).
Οι ρεφορμιστές του ΠΑΜΕ για να υπονομεύσουν-ματαιώσουν τη μαζικότητα – κατ’ εντολή και σε συμφωνία με την κυβέρνηση Καραμανλή – δεν έκαναν μόνο ξεχωριστή απεργοσπαστική συγκέντρωση, αλλά φρόντισαν τόσο η συγκέντρωση όσο και η πορεία να γίνουν πολύ νωρίτερα ώστε οι δυο πορείες να μη συμπέσουν-συναντηθούν και υπάρξει έτσι μεγαλύτερη μαζικότητα – ενοχλητική προφανώς για την κυβέρνηση του Καραμανλή – ενώ απ’ την άλλη πλευρά, για εξαπάτηση των εργαζομένων, είχαν ως σύνθημα σε κεντρικό τους πανό «μαζικός αγώνας για να μην περάσουν τα αντιασφαλιστικά μέτρα» («Ρ»14/12/2007, σελ 1). Αλλά πως είναι δυνατό να υπάρξει «μαζικός αγώνας» με διασπαστικές απεργοσπαστικές συγκεντρώσεις δηλ. «μαζικός αγώνας» χωρίς ΕΝΟΤΗΤΑ; Αυτό το γνωρίζει καλά το δίδυμο της αντιδραστικής συμμαχίας-συνεργασίας Καραμανλή-Παπαρήγα.
Η μεγαλειώδης και ογκωδέστατη συγκέντρωση της Αθήνας υπήρξε μια πραγματική ψυχρολουσία τόσο για την αντιδραστική κυβέρνηση Καραμανλή όσο και για το δεκανίκι της, σοσιαλδημοκρατικό «Κ»ΚΕ, που οδήγησε σε πλήρη αποτυχία τα σχέδια ματαίωσης της ΜΑΖΙΚΟΤΗΤΑΣ του δίδυμου Καραμανλή-Παπαρήγα.
Το πρώτο χειροπιαστό αποτέλεσμα αυτής της μεγάλης ψυχρολουσίας υπήρξε η εκπαραθύρωση του υπουργού Εργασίας Β.Μαγγίνα.
Οι εργατική τάξη και όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να ασκήσουν ακόμα ισχυρότερη πίεση στους ρεφορμιστές ηγέτες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών, κλπ. για μεγαλύτερες ΕΝΩΤΙΚΕΣ και ΜΑΖΙΚΕΣ απεργιακές κινητοποιήσεις. Μόνο έτσι μπορούν και πρέπει να αποκρούσουν τα αντεργατικά σχέδια για το Ασφαλιστικό της κυβέρνησης του μοναρχοφασιστικού κόμματος της ΝΔ.

ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ, Αρ. Φύλ. 264 15-31 Δεκέμβρη 2007
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: