Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2008

ΦΑΣΙΣΜΟΣ: α) η παρακολούθηση των διαδηλώσεων με χαφιεδοκάμερες, β) η σύλληψη εργαζομένων στα γραφεία του Σωματείου

ΦΑΣΙΣΜΟΣ:
α) η παρακολούθηση των διαδηλώσεων με χαφιεδοκάμερες,
β) η σύλληψη εργαζομένων στα γραφεία του Σωματείου
Η προκλητικότατη παρακολούθηση και η σύλληψη απ΄ την Αστυνομία των δυο εναεριτών της ΔΕΗ, που απέσπασαν τα παρατεταμένα ζωηρά και πυκνά χειροκροτήματα των χιλιάδων διαδηλωτών εργαζομένων όταν κάλυπταν τις χαφιεδοκάμερες με μαύρες σακούλες, έφεραν ξανά στην επικαιρότητα δυο μεγάλης και εξαιρετικής σημασίας ζητήματα που αφορούν τις δημοκρατικές ελευθερίες: εκείνο της φασιστικής παρακολούθησης των συγκεντρώσεων-διαδηλώσεων της εργατικής τάξης και του λαού μας, με τις χαφιεδοκάμερες, μ’ εντολή της αντιδραστικής κυβέρνησης του μοναρχοφασιστικού κόμματος της ΝΔ και εκείνο των συλλήψεων συνδικαλιστών εργαζομένων και μάλιστα στο χώρο των Γραφείων ενός εργατικού Σωματείου, στη προκειμένη περίπτωση στα γραφεία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.
Είναι γνωστό ότι οι χαφιεδοκάμερες εγκαταστάθηκαν αρχικά με αφορμή τους Ολυμπιακούς αγώνες και με πρόσχημα την «αποτροπή»-πρόληψη οποιουδήποτε «τρομοκρατικού» χτυπήματος (=ανόητος μύθος της διεθνούς αντίδρασης για την επιβολή φασιστικών μέτρων σε βάρος των λαών) και με τη διαβεβαίωση να απομακρυνθούν μετά τη λήξη των Ολυμπιακών αγώνων.
Όμως η αντιδραστική κυβέρνηση Καραμανλή με τη δικαιολογία-πρόσχημα τη ρύθμιση της συγκοινωνίας και επικαλούμενη τις συχνές κυκλοφοριακές παραβάσεις και τα πολλά ατυχήματα αρνήθηκε, παρά τις διαμαρτυρίες, να απομακρύνει τις χαφιεδοκάμερες.
Η εργατική τάξη και ο λαός που γνωρίζουν το μέγεθος της αντιδραστικότητας του μοναρχοφασιστικού κόμματος της ΝΔ αλλά και τη διακηρυγμένη απ’ το ίδιο πολιτική της διαβόητης «επανίδρυσης του κράτους» δηλ. την επανίδρυση του αστυνομικού κράτους της Δεξιάς, γνώριζαν – μόνο η σοσιαλδημοκράτισσα Παπαρήγα που το διαφημίζει ως κόμμα «δημοκρατικό» δεν ξέρει τίποτε το σχετικό – ότι πραγματική πρόθεση της κυβέρνησης Καραμανλή ήταν να διατηρηθούν οι χαφιεδοκάμερες για να παρακολουθούν-καταγράφουν τις συγκεντρώσεις-διαδηλώσεις του λαού.
Είναι σίγουρο ότι όλα αυτά τα χρόνια η Ασφάλεια έκανε συστηματική χρήση των χαφιεδοκάμερων και παρακολουθούσε όχι μόνο τις πορείες του Πολυτεχνείου αλλά και όλες τις διαδηλώσεις και απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Η φασιστική παρακολούθηση των διαδηλώσεων έγινε μόνο φέτος δημόσια γνωστή με την έφοδο της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στην Ασφάλεια κατά τη διάρκεια της πορείας του Πολυτεχνείου όπου διαπιστώθηκε πράγματι παρακολούθηση της πορείας, γεγονός που στη συνέχεια εξανάγκασε σε παραίτηση το σύνολο των μελών της Αρχής, μετά προφανώς από κυβερνητικές πιέσεις.
Βέβαιο είναι ότι χρήση των χαφιεδοκάμερων για παρακολούθηση των διαδηλωτών έγινε και κατά τη διάρκεια της μεγάλης απεργιακής συγκέντρωσης και πορείας της 12ης Δεκέμβρη, όπως διαπιστώνεται από την παρακολούθηση των δυο εναεριτών της ΔΕΗ, που σκέπασαν τις κάμερες με μαύρες σακούλες, και τελικά απ΄ τη σύλληψή τους.
Πέρα απ’ τη φασιστική παρακολούθηση των διαδηλωτών με τις χαφιεδοκάμερες, ενά δεύτερο κρούσμα φασιστικής πρακτικής σημειώθηκε την ημέρα της μεγαλειώδους πορείας με την παρακολούθηση και τελικά τη σύλληψη των δυο εναεριτών στο χώρο του Σωματείο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.
Με τα δυο αυτά κρούσματα φασισμού η αντιδραστική κυβέρνηση Καραμανλή γυρίζει τη χώρα στα μαύρα χρόνια της αστυνομοκρατίας, χαφιεδοκρατίας και της φασιστικής τρομοκρατίας της φασιστικής 8ετίας της ΕΡΕ της δεκαετίας του ΄50-αρχές δεκαετίας του ΄60 και εγκαινιάζει μια νέα περίοδο ακραίου περιορισμού και εκμηδένισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, μια περίοδο ακραίας φασιστικοποίησης της κοινωνικής ζωής του τόπου, μια περίοδο πλήρους φασιστικής αστυνομικής παρακολούθησης και ασφυκτικής αστυνόμευσης των πάντων.
Μάλιστα η κυβέρνηση ολοκλήρωσε το φασιστικό της έργο με την ψήφιση στη Βουλή την αμέσως επόμενη μέρα (13 Δεκέμβρη) της μεγάλης απεργίας τροπολογίας για τη νόμιμη χρήση των χαφιεδοκάμερων. Έτσι η αντιδραστική κυβέρνηση Καραμανλή ολοκληρώνει την επανίδρυση του φασιστικού αστυνομικού κράτους της Δεξιάς.
Μένει λοιπόν τώρα στην εργατική τάξη και στις συνδικαλιστικές της Οργανώσεις αλλά και στα αντιφασιστικά κόμματα-Οργανώσεις του τόπου να οργανώσουν την πάλη τους για την κατάργηση αυτών των φασιστικών μέτρων.

ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ, Αρ. Φύλ. 264 15-31 Δεκέμβρη 2007

Δεν υπάρχουν σχόλια: