Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2007

ICMLPO: Απόφαση για Πακιστάν, Ιράν και Κουρδιστάν

Στις 3 Νοεμβρίου, ο Στρατηγός Περβέζ Μουσαράφ ο οποίος ανήλθε στην εξουσία με στρατιωτικό πραξικόπημα, κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αφού αυτοανακηρύχθηκε πρόεδρος της χώρας. Με αυτόν τον τρόπο, ο συνταγματικό μανδύας με τον οποίο καλύπτονταν το στρατιωτικό καθεστώς εξαφανίστηκε. Αμέσως αφότου κυρώθηκε η κατάσταση έκτακτης ανάγκης χιλιάδες συνδικαλιστές, φοιτητές, υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως επίσης και ηγέτες της αντιπολίτευσης συνελήφθησαν. Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία.

Πριν από εννιά χρόνια το στρατιωτικό καθεστώς του Μουσαράφ καταπάτησε τα στοιχειώδη δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες. Η Διεθνής Διάσκεψη Μαρξιστικών-Λενινιστικών κομμάτων και Οργανώσεων (ICMPLO) παρακολουθεί με ανησυχία τα πρόσφατα γεγονότα στον Πακιστάν και καταδικάζει την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης που αντιτίθεται στα συμφέροντα της πλειοψηφίας του πληθυσμού. Η ICMPLO στηρίζει τον Πακιστανικό λαό στην πάλη του ενάντια στο στρατιωτικό καθεστώς και απαιτεί να αρθεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης και τα άλλα καταπιεστικά μέτρα.

Κλιμακώνονται οι απειλές επέμβασης και κατοχής εναντίον του Ιράν. Ο Αμερικάνικος ιμπεριαλισμός, πραγματοποιώντας τα σχέδιά του, αυξάνει την πίεση έτσι ώστε να αρπάξει τις πετρελαιοπηγές του Ιράν και να ελέγξει τον Περσικό Κόλπο. Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιχειρούν να ενισχύσουν την θέση υπεροχής που έχουν έναντι των άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και μπλοκ καθώς και να προωθήσουν τις στρατηγικές τους θέσεις στο πλαίσιο του «Σχεδίου για την Ευρύτερη Μέση Ανατολή». Προετοιμάζουν το έδαφος για μια στρατιωτική επίθεση εναντίον του Ιράν με στόχο να το συντρίψουν και να το μετατρέψουν σε αποικία, όπως έχουν κάνει με το Αφγανιστάν και το Ιράκ. Οι λαοί του Ιράν και οι δυνάμεις της ειρήνης δεν πρέπει να παραπλανηθούν από τα προπαγανδιστικά ψέματα των Αμερικάνων για δημοκρατία και γνωρίζουν πως να αντισταθούν σε περίπτωση επίθεσης.

Εν τω μεταξύ, εμείς της ICMPLO καταγγέλλουμε τα επιθετικά σχέδια του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού εναντίον του Ιράν και διακηρύττουμε την πλήρη αλληλεγγύη με την αντι-ιμπεριαλιστική αντίσταση στην περιοχή. Εδώ και κάμποσο καιρό, η Τουρκία έχει προχωρήσει σε προετοιμασίες για εισβολή και στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του Βορείου Ιράκ (της Αυτόνομης Περιοχής του Κουρδιστάν). Πρόσφατα, έχει κλιμακώσει τις απειλές, τους εκβιασμούς και τις προετοιμασίες. Ο πραγματικός σκοπός μιας τέτοιας επέμβασης, την οποία η Τουρκική κυβέρνηση παρουσιάζει ως τη μόνη λύση για να μπει τέλος στην «τρομοκρατική απειλή», είναι να αποτρέψει τον αγώνα του Κουρδικού λαού για ελευθερία και αυτοδιάθεση.

Η Τουρκία, ως χώρα με μεγάλη στρατηγική σημασία στην περιοχή και ισχυρή στρατιωτική δύναμη, επιδεικνύει ηγεμονικές φιλοδοξίες. Η τουρκική αντίδραση, συμμαχώντας εθελοντικά με τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, διατηρεί την θέση της μη αναγνώρισης των δικαιωμάτων του Κουρδικού λαού. Το Κουρδικό πρόβλημα αποτελεί ένα πολιτικό ζήτημα αυτοδιάθεσης ενός λαού ο οποίος είναι ιστορικά διαιρεμένος σε διάφορες χώρες της περιοχής.. Η λύση αυτού του προβλήματος δεν μπορεί να είναι στρατιωτική αλλά πολιτική στη βάση της αναγνώρισης της ισότητας των δικαιωμάτων.

Η Διεθνής Διάσκεψη Μαρξιστικών-Λενινιστικών Κομμάτων και Οργανώσεων καταδικάζει τα επεμβατικά σχέδια της τουρκικής αντίδρασης και προσφέρει την πλήρη αλληλεγγύη στον αγώνα του Κουρδικού λαού για ελευθερία.

Έξω ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός από την περιοχή!

Ζήτω η αδελφοσύνη και η αλληλεγγύη των λαών!

Δεν υπάρχουν σχόλια: