Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2008

Το ναζιφασιστικό ΛΑΟΣ: «ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ» για το «Ριζοσπάστη» και την ηγεσία του «Κ»ΚΕ(΄56)

Το ναζιφασιστικό ΛΑΟΣ: «ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ» για το «Ριζοσπάστη» και την ηγεσία του «Κ»ΚΕ(΄56)

απ’ το «δε θα κάνουμε βεντέτα με τον Καρατζαφέρη» στο «κεντροδεξιό» ΛΑΟΣ


Οι επαναστάτες κομμουνιστές αλλά και ένα μέρος αντιφασιστών γνωρίζουν ότι η σοσιαλδημοκρατική ηγεσία του «Κ»ΚΕ(΄56): α) δεν έχει μέτωπο πάλης κατά των εθνικιστικών-σοβινιστικών, ρατσιστικών και ναζιφασιστικών απόψεων, β) δεν έχει μαρξιστική μα ούτε καν αντιφασιστική εκτίμηση του χαρακτήρα του ΛΑΟΣ, γ) δεν το χαρακτηρίζει ναζιφασιστικό κόμμα όπως στην πραγματικότητα είναι, και τέλος δ) παρουσιάζει την πάλη κατά των ναζιφασιστικών απόψεων του ΛΑΟΣ ως «πολιτική βεντέτα με τον Καρατζαφέρη», την οποία ούτε επιδιώκει μα ούτε θέλει «να μετατραπεί η αντίθεσή μας σε μια πολιτική βεντέτα», όπως μας διαβεβαιώνει η Α.Παπαρήγα («Ρ» 4/10/2007).


Η απουσία μετώπου πάλης κατά των εθνικιστικών-σοβινιστικών, ρατσιστικών και ναζιφασιστικών απόψεων και η φιλική προς το ΛΑΟΣ στάση της ηγεσίας του χρουστσοφικού «Κ»ΚΕ(΄56) έχει μετατρέψει αυτό το αστικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα σε δεξαμενή άντλησης ψήφων για τον Γ.Καρατζαφέρη και σε χώρο στρατολογίας οπαδών και μελών, ιδιαίτερα απ’ τη σοσιαλδημοκρατική «Κ»ΝΕ, με πιο γνωστές, ανάμεσα σε πολλές άλλες, στον τύπο περιπτώσεις μελών της «Κ»ΝΕ: εκείνη του Ηλία Λέντζου* και εκείνη της Βασιλικής Τσαμπιέρη** που πέταξε το ξεθωριασμένο ροζ τσεμπέρι της «Κ»ΝΕ και τώρα καμαρώνει με το φασιστικό σκούφο του Καρατζαφέρη ως υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΛΑΟΣ και υπεύθυνη γυναικών του ναζιφασιστικού αυτού κόμματος.


Επιπλέον ακόμα πιο σημαντικό και πολύ πιο επικίνδυνο είναι ότι η γενική αυτή προδοτική στάση – προδοτική όχι μόνο από κομμουνιστική αλλά και αντιφασιστική σκοπιά – της ηγεσίας, αλλά και η ενίσχυση, προεκλογικά, της επικίνδυνης φιλοφασιστικής προπαγάνδας της διαβόητης «5κομματικής Βουλής» με την αντιδραστική φιλο-ΛΑΟΣ-φιλοφασιστική δήλωση της Παπαρήγα: «καμία έγνοια δεν πρέπει να έχει ο άνθρωπος του μόχθου για τον αριθμό των κομμάτων που θα μπουν στη επόμενη Βουλή» («Ρ» 13/6/2007, σελ. 5) αφήνουν έκθετο και στο έλεος της ναζιφασιστικής προπαγάνδας του ΛΑΟΣ χιλιάδες μέλη και οπαδούς των «Κ»ΝΕ-«Κ»ΚΕ, γεγονός που υπονομεύει, αμβλύνει, δηλητηριάζει και τελικά καταστρέφει-εξαλείφει την αντιφασιστική πολιτική τους συνείδηση σε βαθμό που:

«Το 60% των ψηφοφόρων του ΚΚΕ επιθυμεί την είσοδο του ΛΑΟΣ στη Βουλή.

-Το 32% των «κόκκινων» οπαδών ακούει με συμπάθεια τις προτάσεις του ΛΑΟΣ για την πάταξη της διαφθοράς.

-Το 35% εκτιμά τη στάση του ΛΑΟΣ απέναντι στις Ηνωμένες Πολιτείες»
(«Ελευθεροτυπία» 10/6/2007, σελ. 11).

Η επαίσχυντη και προκλητικότατα φιλική στάση της ηγεσίας του «Κ»ΚΕ απέναντι στο ΛΑΟΣ, πέρα απ’ τα άλλα, έφτασε στο αποκορύφωμά της τόσο μέσα στη Βουλή, όπου, όταν ο Γ. Καρατζαφέρης ύμνησε απ’ το βήμα της τους φασίστες εγκληματίες διχτάτορες Μεταξά-Παπαδόπουλο, οι βουλευτές του αστικού αυτού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος τήρησαν «σιγή ιχθύος»και δεν απάντησαν ως όφειλαν να πράξουν στη φασιστική πρόκληση Καρατζαφέρη όσο και στη συνέντευξη της Παπαρήγα (3/10/2007) που χαρακτήρισε την κριτική στις εθνικιστικές-σοβινιστικές, ρατσιστικές και ναζιφασιστικές απόψεις του ΛΑΟΣ ως «πολιτική βεντέτα»(!) και όταν επιπλέον προκλητικά και ξετσίπωταδιαβεβαώσε τον αντιφασίστα λαό ότι δεν πρόκειται να ασκήσει κριτική-πολεμική σ’ αυτές τις αντιδραστικές απόψεις η αλλιώς διατυπωμένο από την ίδια: «δεν θα μετατραπεί η αντίθεσή μας σε μια πολιτική βεντέτα…δε θα κάνουμε τώρα βεντέτα με τον Καρατζαφέρη» («Ρ» 4/10/2007 σελ.9).

Αλλά η φιλο-ΛΑΟΣ στάση του χρουστσοφικού «Κ»ΚΕ έχει και συνέχεια στον κατήφορό της: από εκεί που ως τώρα χαρακτήριζε το ΛΑΟΣ «ένα κόμμα που ψαρεύει σε θολά νερά», που «δεν κρύβει τις ακροδεξιές του θέσεις» («Ρ» 2/10/2007, σελ.13), έφτασε στο έσχατο σημείο της προδοσίας και του αστικού εκφυλισμού, αποκαλώντας πρόσφατα το ΛΑΟΣ, σε ένα σχόλιο του ανεκδιήγητου «Τηλέπαθου» «ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟ» κόμμα:

«ΣΥΝ και ΛΑ.Ο.Σ. μέρα – νύχτα στα κανάλια! Γιατί όχι; Μέρος του συστήματος είναι (κ ε ν τρ ο δ ε ξ ι ά ο ΛΑ.Ο.Σ. (υπογρ. «ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗΣ»), κεντροαριστερά ο ΣΥΝ)!» («Ρ» 16/11/2007, σελ.32).


Απ’ τη σύντομη αυτή αναφορά γίνεται φανερό ότι οι λακέδες του κεφαλαίου σοσιαλδημοκράτες ηγέτες του «Κ»ΚΕ (’56), πέρα απ’ το ότι εδώ και δεκαετίες έχουν εγκαταλείψει την πάλη για τη βίαιη ένοπλη επαναστατική ανατροπή του καπιταλισμού (σοσιαλδημοκρατικές θέσεις 20ου Συνεδρίου-«6ης Ολομέλειας») και προδώσει την υπόθεση της προλεταριακής επανάστασης και του σοσιαλισμού-κομμουνισμού (20ο , 22ο κλπ. Συνέδρια του ΚΚΣΕ), εδώ και μερικά χρόνια κάνουν κάτι πολύ χειρότερο: έχουν εγκαταλείψει ακόμα και την πάλη κατά των εθνικιστικών-σοβινιστικών, ρατσιστικών-ναζιφασιστικών απόψεων και τηρούν φιλο-ΛΑΟΣ στάση με τα γνωστά καταστροφικά αποτελέσματα για οπαδούς και μέλη των «Κ»ΚΕ-«Κ»ΝΕ, που φαίνονται στην τραγική πορεία και την αντιδραστική φασιστική κατάληξη δυο δύσμοιρων πρώην «Κ»Νιτών: των Η.Λέντζου – Β.Τσαμπιέρη, όπως αυτή εκφράζεται παρακάτω απ’ τους ίδιους:


*Ανάμεσα σε άπειρες άλλες, τραγική είναι η περίπτωση ενός εγγονού αντιστασιακών από χωριό της Αχαϊας που από την «Κ»ΝΕ εντάχθηκε στο «ΛΑΟΣ» και ύστερα ήταν υποψήφιος της «Χρυσής Αυγής» με το δημοτικό συνδυασμό «Αθήνα Πόλις Ελληνική»(2006), μια περίπτωση που δεν μπορεί παρά να συγκλονίζει όχι μόνο τους κομμουνιστές αλλά και κάθε αντιφασίστα: «Ονομάζομαι Ηλίας Λέντζος και είμαι υποψήφιος με το δημοτικό συνδυασμό «Αθήνα Πόλις Ελληνική» με επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Δημήτρη Ζαφειρόπουλο… Με την μεταπολίτευση ο πατέρας μου εντάχθηκε στο ΚΚΕ που οι σύντροφοί σας το αποκαλούσαν «δογματικό», αναδείχθηκε σε στέλεχος του ΚΚΕ, ΚΟΒ Ψυρρή στη θέση του γραμματέα και διατήρησε τη θέση του μέχρι το θάνατό του. Ο ίδιος προσωπικά εντάχθηκα στην ΚΝΕ από το 1993 έως το 2003 όταν περαιτήθηκα τον Απρίλιο του 2003 και εντάχθηκα στο ΛΑΟΣ. Σήμερα είμαι υπερήφανος, διότι είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Αθήνα Πόλις Ελληνική» και συνεχίζω τον Αγώνα των παρασυρμένων αθώων αγωνιστών της Αριστεράς. Για εθνική ανεξαρτησία και για λαϊκή κυριαρχία…» («Εποχή» 17/9/2006, σελ.2)


**ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΟΜΠΗ ΦΑΚΕΛΟΙ ΤΟΥ ΣΚΑΙ (9/10/2007)
http://folders.skai.gr/transcript.php?id=51&tid=35

Ο Καρατζαφέρης έχει δίπλα του σε αυτή την περιοδεία την υπεύθυνη της οργάνωσης γυναικών του κόμματος. Δεν θα υπήρχε τίποτα περίεργο αν η κυρία που μοιράζει τα φυλλάδια δεν ήταν πριν από μερικά χρόνια ψηφοφόρος του ΚΚΕ. Η Βάσω Τσαμπιέρη ήταν μέλος της ΚΝΕ .

Βασιλική Τσαμπιέρη, υποψήφια επικρατείας ΛΑ.Ο.Σ.:
«Θυμάμαι τα φεστιβάλ που οργανώναμε, του οδηγητή, τα κουπόνια που πουλάγαμε… να σας πω ότι έχω πουλήσει Ριζοσπάστη στη ζωή μου όσο τίποτε άλλο τις Κυριακές το πρωί σπίτι πόρτα – πόρτα…»

Το 2002 η Τσαμπιέρη γνώρισε τον Καρατζαφέρη ενώ ψήφιζε ακόμα το Κομμουνιστικό Κόμμα. Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά.

Βασιλική Τσαμπιέρη, υποψήφια επικρατείας ΛΑ.Ο.Σ.:
«Είδα έναν άνθρωπο ευαίσθητο, δίκαιο καλοσυνάτο, ευφυή, ένα πολύπλευρο ταλέντο, έναν πατριώτη, έναν φιλάνθρωπο… Με καταγοήτευσε.»

Μέσα σε δύο χρόνια η Τσαμπιέρη γίνεται υπεύθυνη γυναικών και ηγετικό στέλεχος του ΛΑ.Ο.Σ. Μία πρώην αριστερή που ταιριάζει γάντι στο νέο προφίλ του κόμματος. Με τις ιδιότητές της αυτές έρχεται σε επαφή καθημερινά με άλλους συνυποψήφιούς της από εντελώς διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, όπως ο Θανάσης Πλεύρης.

Βασιλική Τσαμπιέρη, υποψήφια επικρατείας ΛΑ.Ο.Σ.: «Δεν βλέπω ότι κουβαλάει κάτι αρνητικό ο Θάνος, όπως δεν βλέπω και ο πατέρας του.»

Τάσος Τέλλογλου: Ναι αλλά θα μπορούσε κανείς να πει…

Βασιλική Τσαμπιέρη, υποψήφια επικρατείας ΛΑ.Ο.Σ.: «Ότι καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι.»

Τάσος Τέλλογλου: Βασιλική, η δική σου η οικογένεια πλήρωσε με αίμα εκεί και ας πούμε ο ίδιος ήταν απολογητής του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου. Δεν σε ενοχλούσε αυτό όταν καθόσουν στο ίδιο τραπέζι;

Βασιλική Τσαμπιέρη, υποψήφια επικρατείας ΛΑ.Ο.Σ.:

«Όταν πήγα στον Καρατζαφέρη ήξερα ότι θα έβρισκα από την άλλη πλευρά πολλούς. Ήξερα ότι θα έβρισκα συνταγματάρχες ή αξιωματικούς της Χούντας που είχαν βασανίσει – όχι οι ίδιοι, το καθεστώς έτσι για να 'μαστε σαφείς, μέλη της οικογένειας μου. Αυτά όμως φρόντισα να τα ξεγράψω, να τα σβήσω διότι το σύνθημα του κόμματός μας είναι, « Όλους εμάς, ενώνει η Ελλάς!»
-->


Εφημερίδα Ανασύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια: