Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2008

Αμερικανοί στρατιώτες νεκροί από σφαίρες αντάρτη που διείσδυσε στον ιρακινό στρατό

Αναδημοσιεύουμε από το in.gr

Δολοφονήθηκαν σε κοινή περιπολία

Αμερικανοί στρατιώτες νεκροί από σφαίρες αντάρτη που διείσδυσε στον ιρακινό στρατό
Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στη Μοσούλη του βόρειου Ιράκ στις 26 Δεκεμβρίου



Βαγδάτη

Ιρακινός στρατιώτης -αντάρτης που διείσδυσε στο στρατό, όπως τελικά αποδείχθηκε- άνοιξε σκοπίμως πυρ και σκότωσε δύο Αμερικανούς στρατιώτες σε κοινή περιπολία στη Μοσούλη. Πιστεύεται ότι πρόκειται για το πρώτο περιστατικό του είδους.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στη Μοσούλη του βόρειου Ιράκ στις 26 Δεκεμβρίου και στις τότε ανακοινώσεις της αμερικανικής στρατιωτικής διοίκησης γινόταν λόγος για εχθρικά πυρά.

Ωστόσο, ο διοικητής της 2ης μεραρχίας του ιρακινού στρατού ταξίαρχος Μουτάα-αλ-Καζράζι δήλωσε στο πρακτορείο Reuters το Σάββατο ότι οι δύο Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν από τις σφαίρες Ιρακινού στρατιώτη.

Η περίπολος «δέχθηκε επίθεση από ενόπλους και ο [Ιρακινός] στρατιώτης εκμεταλλεύθηκε την κατάσταση και σκότωσε τους δύο [Αμερικανούς] στρατιώτες. Ο στρατιώτης ήταν αντάρτης που είχε εισχωρήσει στον ιρακινό στρατό» είπε ο Ιρακινός ταξίαρχος.

Ο δράστης συνελήφθη αμέσως από τον ιρακινό στρατό και διεξάγεται έρευνα, συμπλήρωσε για να επιβεβαιωθούν ακολούθως οι πληροφορίες από εκπρόσωπο της αμερικανικής στρατιωτικής διοίκησης.

Η επίθεση ήταν σκόπιμη, δεν επρόκειτο για ατύχημα, δήλωσε από την πλευρά του ο διοικητής της 4ης ταξιαρχίας της 2ης μεραρχίας του ιρακινού στρατού, Νουρ αλ Ντιν Χουσεΐν.

Πιστεύεται ότι πρόκειται για το πρώτο περιστατικό κατά το οποίο Ιρακινός στρατιώτης σκοτώνει σκοπίμως Αμερικανούς στρατιώτες.

Newsroom ΔΟΛ

1 σχόλιο:

Stelios Frang είπε...

.
Και πόσοι άλλοι έχουν εισχωρήσει και περιμένουν το σύνθημα... Κάποια στιγμή θα εκδηλωθεί το μακελειό και θα τρίβουμε τα μάτια μας!