Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2008

Βουλευτής της Ν.Δ. τιμά τον φονιά Καλαμπόκα!

ΜΟΝΟ ΦΛΟΥΡΙ δεν έδωσε στον Καλαμπόκα!
Ημ/νία έκδοσης: 28 Ιανουαρίου 2008

Του Γ. ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗ


Η τοπική «Νέα Δημοκρατία» δεν έχει διάθεση όπως φαίνεται να ξεχάσει το γκρίζο παρελθόν της.Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας, των Τοπικών Ενώσεων Αγ. Ανδρέου, Συνόρων, Αγυιάς Β Τομέως Αγ. Τριάδος και Ψαροφαϊου το Σάββατο που μας πέρασε, ο νεοεκλεγείς βουλευτής του κόμματος, Νίκος Παπαδημάτος, όταν κλήθηκε να κόψει ένα κομμάτι, δεν το αφιέρωσε τον Πρόεδρο του κόμματος αλλά στον… Γιάννη Καλαμπόκα.Είναι χαρακτηριστικό ότι ο βουλευτής φέρεται να είπε ότι «η παράταξη, δεν πρέπει να ξεχνά τους αγωνιστές της όπως τον αγωνιστή Γιάννη Καλαμπόκα».

Όπως είναι γνωστό το όνομα του Γιάννη Καλαμπόκα είναι συνδεδεμένο με μία από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία της Πάτρας αλλά και της χώρας.
Στις 6 Ιανουαρίου του 1991, δολοφόνησε με έναν λοστό τον καθηγητή Νίκο Τεμπονέρα.
Η δολοφονία έγινε μπροστά στην πόρτα του σχολικού συγκροτήματος της πλατείας Βουδ (νυν Τεμπονέρα), και προκάλεσε την αγανάκτηση όλων των Πατρινών που έδωσαν το παρών στην κηδεία του καθηγητή και απαίτησαν την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.
Ο Γιάννης Καλαμπόκας δικάστηκε και καταδικάστηκε αμετάκλητα για τη δολοφονία του Πατρινού καθηγητή.

Εξέτισε την ποινή του και πριν μερικά χρόνια αποφυλακίστηκε.
Σε αυτόν τον «αγωνιστή» αφιέρωσε το κομμάτι της πίττας, ο Νίκος Παπαδημάτος.

ΤΑ «ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ» ΠΑΙΔΙΑ

Από κοντά πάντως και ο τ. βουλευτής της Ν.Δ. Νίκος Νικολόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε στα «δικά μας παιδιά», ξεχνώντας πως οι αναφορές στην επαγγελματική αποκατάσταση των βουλευτών της Ν.Δ. ήταν αυτές που τον έφεραν σε σύγκρουση με την ηγεσία του κόμματός του.
Στην τοποθέτησή του είδε πάντως «πραξικόπημα»:

Μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Βιώνουμε ένα μεταμοντέρνο πραξικόπημα. Γιατί τα πραξικοπήματα στις μέρες μας δεν γίνονται με τανκς και στρατό, αλλά με την υπερμεγέθυνση γεγονότων, με στόχο την φθορά και την αλλαγή του ίδιου του πολιτικού συστήματος. Κι αυτό βιώνουμε σήμερα. Μια πιο σύγχρονη εκδοχή επιχείρησης ανατροπής του ισχύοντος πολιτικού συστήματος. Δεν εξηγούνται διαφορετικά και δεν έχουν προηγούμενο, τα μονοθεματικά δελτία ειδήσεων που παρακολουθούμε επί 45 μέρες».

Εφημερίδα "ΗΜΕΡΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: