Δευτέρα 10 Μαρτίου 2008

ΚΚ Κολομβίας (μ-λ)-Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός: Οι ΗΠΑ αποσταθεροποιούν την περιοχή (απ' αφορμή τη δολοφονία Ρέγες)

ΚΟΛΟΜΒΙΑ

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ, Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ

Κομμουνιστικό Κόμμα Κολομβίας (μαρξιστικό-λενινιστικό)

Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός

(4 Μαρτίου 2008) Ο Αλβάρο Ουρίμπε, ενεργώντας δόλια, εξαπέλυσε αεροπλάνα, ελικόπτερα και πεζικό για να καταπατήσει τα εδάφη του αδελφού λαού του Ισημερινού, παραβιάζοντας ειδεχθώς την εθνική κυριαρχία ενός γειτονικού κράτους. Οι ενέργειες αυτές μας θυμίζουν τις δεκάδες εκδικητικές επιθέσεις των εγκληματιών πολέμου του σιωνιστικού κράτους ενάντια στους παλαιστίνιους που σήμερα όπως και πολλές δεκαετίες έχουν, για μια ακόμη φορά, αφήσει εκατοντάδες νεκρών στη Λωρίδα της Γάζας, κατεύθυνση στην οποία η Κολομβία είναι το αριστερό χέρι του Ουρίμπε και του Μπους.

Το γεγονός αυτό, που το προξένησε η τρομοκρατία των ΗΠΑ, αποτελεί ένα έγκλημα ενάντια στο κράτος του Ισημερινού και του λαού του για το οποίο επικαλούνται την «εθνική ασφάλεια» και τον «πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία», ενώ παράλληλα είναι και η αιχμή του δόρατος της προβοκάτσιας του Μπους ο οποίος προκειμένου να λύσει τα χέρια των πολυεθνικών, και ιδιαιτέρα των πετρελαϊκών εταιριών όπου έχει μεγάλα συμφέροντα, απαιτεί να αποσταθεροποιηθούν όλες οι κυβερνήσεις που δε συμβαδίζουν με την πολιτική του ιμπεριαλισμού, όπως συμβαίνει με τις χώρες που συνορεύουν με την Κολομβία: Βενεζουέλα, Νικαράγουα και Ισημερινό. Η προβοκάτσια αυτή επεκτείνεται και ενάντια στην κυβέρνηση της Βολιβίας και την επαναστατική Κούβα.

Η Κολομιανή κυβέρνηση έχει ως παράδειγμα την ιμπεριαλιστική δράση του Μπους ενάντια στο Ιρακ και το Αφγανιστάν και είναι ολοφάνερο ότι ο πολεμικός επεμβατισμός που υποστηρίζει ο Ουρίμπε ακολουθεί τιςοδηγίες των ΗΠΑ. Στην ουσία η Κολομβία δρα κάτω από τις διαταγές του Αμερικανικού Στειτ Ντιπάρτμεντ, όπως το «Ισραήλ της Αμερικής», και προσπαθεί να δημιουργήσει και να καλλιεργήσει ένα ασταθές και πολεμικό κλίμα, ενώ παράλληλα κατηγορεί τη Βενεζουέλα ότι αποτελεί μια τρομοκρατική απειλή στην περιοχή προκειμένου να διευκολύνει ένα πολιτικό και στρατιωτικό πραξικόπημα των ΗΠΑ ενάντια στον πρόεδρο Ούγκο Τσάβες Φρίας.

Η εξωτερική πολιτική του Ουρίπμε είναι μια πολιτική και οικονομική καταστροφή για την Κολομβία και μια πραγματική προσβολή για τις δημοκρατικές και προοδευτικές αρχές που είναι μέρος της ιστορίας μας και των λαϊκών παραδόσεων μας, τις οποίες αγνοεί και καταπατά η φιλοπόλεμη και μιλιταριστική κυβέρνηση Ουρίμπε, δίνοντας κάθε δικαίωμα στον πρόεδρο Κορέα να προβεί σε ενέργειες για την υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας του Ισημερινού κάνοντας επίσημα διαβήματα προς τη διεθνή κοινότητα για τις καταστροφικές ενέργειες της κυβέρνησης Ουρίμπε-Μπους.

Είναι ολοφάνερη η οργή και το μίσος απέναντι στους επαναστάτες του από τη μεριά της κυβέρνησης Μπους-Ουρίπμε και των στρατιωτικών που ελέγχουν τις στρατιωτικές βάσεις της Mantaκαι της Tresesquinas, οι οποίοι εφαρμόζουν το «Σχέδιο Κολομβία» και την «Πρωτοβουλία για την Περιοχή των Άνδεων» που σχεδιάστηκαν από το Πεντάγωνο από την εποχή του πρώην προέδρου Κλίντον. Την οργή τους τη γέννησε η άρνηση των κυβερνήσεων του Ισημερινού και της Βενεζουέλας να συνδεθούν με τα πολιτικά και στρατιωτικά σχέδια τους που επιδιώκουν να μετατρέψουντην εσωτερική σύγκρουση που μαίνεται στην Κολομβία για πάνω από 40 χρόνια σε σύγκρουση μεταξύ των χωρών της περιοχής. Σήμερα ο Ουρίπμε και ο Μπους , αδιαφορώνταςγια την πολιτική, οικονομική και κοινωνική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι μάζες λόγω της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης, φωνάζουν, προσπαθώντας να πείσουν, ότι ο λαός δεν αντιτίθεται στην κυριαρχία τους. Η οργή τους τροφοδοτείται από την άρνηση των παραπάνω κυβερνήσεων να υποταχθούν στα μονοπώλια και στις παρεμβάσεις της DEA, της CIAκαι άλλων επικίνδυνων ιμπεριαλιστικών μυστικών υπηρεσιών.

Ο θάνατος του διοικητή και συντρόφου Ραούλ Ρέγες, εκτέθηκε σαν έναπολεμικό τρόπαιο, όπως είχε συμβεί και με τον Γκαλάν, κάνοντας όμως μεγαλύτερη τη λίστα των λαϊκών ηρώων που έδωσαν τη ζωή τους εμπνεόμενοι από τα ιδανικά του αγώνα για την κοινωνική επανάσταση στην Κολομβία, για τα συμφέροντα των καταπιεσμένων και των εκμεταλλευομένων από το κεφάλαιο, για την ανεξαρτησία των εθνών από την κυριαρχία του ιμπεριαλισμού, για την αλληλεγγύη και τη φιλία μεταξύ των λαών της Λατινικής Αμερικής.
Η εξέχουσα επαναστατική δράση του συντρόφου Ρέγες συνεχίζει να ζει μέσα από τον αμείλικτο αγώνα του FARCκαι όλων των επαναστατών που αγωνίζονται με κάθε μορφή πάλης για τη νίκη ενάντια στο έγκλημα, την ατιμία, τις απαγορεύσεις και τις άλλες μάστιγες που εκπροσωπεί το φιλοιμπεριαλιστικό καθεστώς της ολιγαρχίας της Κολομβίας το οποίο έχει καταδικαστεί πολλές φορές για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από το Παναμερικανικό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων όπως στην περίπτωση της γενοκτονίας της Πατριωτικής Ένωσης.

Καλούμε όλες τις κοινωνικές, πολιτικές, δημοκρατικές, προοδευτικές και αριστερές οργανώσεις, καθώς και όλους τους πραγματικούς πατριώτες, να καταγγείλουν αυτή τη μεγάλης έκτασης σύγκρουση στην περιοχή που μπορεί να εξελιχθεί σε σφαγή. Παράλληλα το ότι ο Ουρίμπε πνίγεται στον οχετό των παραπολιτικών διεργασιών και η οικονομική κρίση απειλούν να ξεσκεπάσουν την απάτη των μαγικών αποτελεσμάτων της «δημοκρατικής ασφάλειας» και την ενίσχυσητων μονοπωλίων μέσω των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που αυξάνουν την ανεργία και την πείνα.

Καλούμε όλους τους υποστηρικτές του αγώνα για τη δημοκρατία και τα οικονομικά και κοινωνικά δικαιώματα του λαού να αντιπαρατεθούν με αποφασιστικότητα στην πολιτική της διεθνούς τρομοκρατίας των ΗΠΑ που εφαρμόζεται από τον Ουρίμπε με σοβαρές συνέπειες για τις καλές οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές σχέσεις μεταξύ των λαών, μια πολιτική η οποία επιτείνει την ήδη κακή κατάσταση των Κολομβιανών εργατών και των παραμεθόριων περιοχών εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των εθνικών και διεθνών μονοπωλίων για τα οποία συμφέροντα ο Ουρίμπε εργάζεται σαν ένας πιστός υπηρέτης του Λευκού Οίκου και του Μπους.

Ο λαός δε χρειάζεται να υποφέρει από τα αποτελέσματα της ανεργίας και της φτώχειας που φέρνουν οι φιλοπόλεμες περιπέτειες της κυβέρνησης του Ουρίμπε, ο οποίος με αναπτερωμένο το ηθικό πιστεύει ότι ήρθε το τέλος του αντάρτικου κινήματος και ότι η πολεμική μηχανή του Πενταγώνου ολοκλήρωσε το επιδρομικό της έργο ενάντια στις γειτονικές χώρες.

Απορρίπτουμε τον επικίνδυνο σοβινισμό που προωθείται από τα ΜΜΕ, τα οποία διευθύνονται από το κράτος και την ολιγαρχία, για να δικαιολογηθεί η πολεμοκαπηλεία και η επίθεση ενάντια στις γειτονικές χώρες. Ο Ουρίμπε δεν ενσαρκώνει την εθνική ενότητα ούτε αντιπροσωπεύει όλους τους Κολομβιανούς, αντιπροσωπεύει το φασιστικό σχέδιο «Κοινοτικό Κράτος» με τη «δημοκρατική ασφάλεια» του, τα οποία σχεδιάστηκαν από τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό.

Το ηθικό στη μάχη αναπτερώνεται γνωρίζοντας τα μηνύματα και τις πράξεις αλληλεγγύης προς το FARCκαι τις άλλες οργανώσεις τις οποίες έχουν δημιουργήσει οι Κολομβιανοί για να αγωνιστούν ενάντια στους εχθρούς της τάξης τους, και βεβαιώνουμε ότι αυτές οι αδελφές και αλληλέγγυες οργανώσεις, αυτές οι δημοκρατικές κυβερνήσεις, δε θα πτοηθούν και θα επιμείνουν στους στόχους της κοινωνικής και εθνικής απελευθέρωσης, τη λαϊκή κυριαρχία και το σοσιαλισμό, για τη φιλία ανάμεσα στους λαούς όλων των χωρών της Αμερικής μας.

Ζήτω η ενότητα των λαών της Λατινικής Αμερικής!
Ζήτω η ειρήνη ανάμεσα στους λαούς και τα έθνη!
Κάτω ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός και οι λακέδες του!

Κάτω το «Σχέδιο Κολομβία»!
Κάτω η κυβέρνηση Ουρίμπε!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο post.Mόνο εσύ και ο πολίτης γράφετε καλά.Κοίτα ​​​​​εδώ​​​​​