Σάββατο 15 Μαρτίου 2008

Η κυβέρνηση Καραμανλή σε κλοιό απεργιών και κινητοποιήσεων

Η Παπαρήγα σκοπιά στο Καραμανλικό καραούλι
Να αποσυρθεί το αντεργατικό νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό

Η κυβέρνηση του μοναρχοφασιστικού κόμματος της ΝΔ είναι προς το παρόν αποφασισμένη να «περάσει» το αντεργατικό νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό, που κατά κοινή ομολογία είναι το σκληρότερο που έχει ποτέ προταθεί, που αν περάσει θα κατεδαφίσει ολοσχερώς την κοινωνική Ασφάλιση, θ’ αυξήσει κατά πολύ τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης όλων ανεξαιρέτως των εργαζομένων, θα μειώσει δραστικά τις συντάξεις τους, θ’ αυξήσει σε πρωτοφανή επίπεδα τις εισφορές τους και τέλος θα λεηλατήσει άγρια όλα τα Ταμεία των εργαζομένων με το πρόσχημα της «ενοποίησης».

Η προκλητική στάση αυτών των αδίστακτων υπερασπιστών και διαχειριστών των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου σε κυβερνητικό επίπεδο έχει ξεσηκώσει και εξοργίσει όλους τους εργαζόμενους της χώρας και έτσι τώρα είναι αντιμέτωπη με πάνω από 4,5 εκατ. εργαζόμενους που βρίσκονται όλοι στο πόδι και σε θέση μάχης για να ματαιώσουν το δολοφονικό έκτρωμα για το Ασφαλιστικό, που δικαιολογημένα ζητούν την απόσυρσή του με μαχητικές διαδηλώσεις και απεργίες πανελλαδικά.

Σε μαζικές απεργίες κατά του Ασφαλιστικού νομοσχεδίου κατέβηκαν οι εργαζόμενοι στις τράπεζες, το μετρό, ηλεκτρικό, δικηγόροι, γιατροί με πιο μαχητικές και μαζικότατες απεργίες εκείνες των εργαζομένων στην καθαριότητα και τη ΔΕΗ που συνεχίζονται.

Απ΄ την πλευρά της η αντιδραστική κυβέρνηση Καραμανλή έχει εξαπολύσει μια πρωτοφανή συκοφαντική επίθεση-εκστρατεία, γκεμπελικής μορφής, εναντίον του απεργιακού αγώνα και των κινητοποιήσεων των εργαζομένων, ιδιαίτερα εκείνων των ΠΟΕ-ΟΤΑ, «θρηνώντας» για τις αρρώστιες και μολύνσεις που θα ενσκήψουν ώστε να ενοχοποιήσει τους εργαζομένους, και κατά των εργαζομένων της ΔΕΗ προσπαθώντας να τους δυσφημήσει, μιλώντας για «ρετιρέ» και αναθέτοντας καταρχήν σε διάφορα φασιστοειδή τύπου Τράγκα, Παυλόπουλου κλπ. να κλαψουρίζουν από τηλεοράσεως και να ζητούν απαγόρευση των απεργιών και επιστράτευση των απεργών, για να δώσει ύστερα εντολή στη δικαιοσύνη για παρέμβαση, ενώ ταυτόχρονα ο σοβαροφανής Ρουσόπουλος και οι Παυλόπουλος-Αλογοσκούφης, με το χαζοχαρούμενο γέλιο, συκοφαντούν τον απεργιακό αγώνα και απειλούν με επιστράτευση τους απεργούς.

Επειδή όμως δεν αρκούν οι Ρουσο-Παυλοπουλο-Αλογοσκούφηδες ο Καραμανλής επιστράτευσε και τη φίλη-σύμμαχο-στήριγμά του, σοσιαλδημοκράτισσα Παπαρήγα, που χωρίς χρονοτριβή ανταποκρίθηκε αμέσως, ξεσπαθώνοντας κι αυτή κατά της απεργίας των εργαζομένων της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ με δήλωση που την πρόβαλαν όλα τα κανάλια και απέσπασε τους δημόσιους επαίνους ολόκληρης της αντίδρασης: «αλλά το σύνθημα της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ξέρετε ποιο είναι; Δε θέλουμε το ΙΚΑ σας. Είδα εγώ τα πανό χτες πηγαίνοντας στα ΤΕΙ: «Σας χαρίζουμε το ΙΚΑ σας». Με συγχωρείτε, είναι αυτός αγώνας, για να γίνει ενιαίος αγώνας με τους εργατοϋπαλλήλους; Δηλαδή εμείς οι υπόλοιποι που είμαστε στο ΙΚΑ; Έτσι θα πάμε; Το δικό μας Ταμείο;»… «σήμερα το πρωί, τους άκουγα: «εμείς δε γινόμαστε ΙΚΑ»» («Ρ» 8/3/2008, σελ. 14), δίνοντας ταυτόχρονα γραμμή και στον ανεκδιήγητο «Τηλέπαθο», με τα γελοία και πρωτ’ απ’ όλα αντιδραστικά σχόλιά του, να γράψει με θράσος ο κυβερνητικός αυτός λακές – και μάλιστα μεσούσης της απεργίας – ότι «οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ κάνουν αγώνα, τώρα που θίγονται κάποιοι της ΔΕΗ!… Είναι προκλητικοί οι συντικαλιστεράδες της ΔΕΗ!» («Ρ» 8/3/2008, σελ.32). Η χρουστσοφική κουτοπονηριά και προδοσία στο αποκορύφωμά της: οι ρεφορμιστές ηγέτες των «Κ»ΚΕ-ΠΑΜΕ ξεπέρασαν και τα αφεντικά τους καπιταλιστές του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ), μετατράπηκαν σε ηχηρά μεγάφωνά τους

Και δεν φθάνει μόνο αυτό, η υπηρέτρια του κεφαλαίου Α.Παπαρήγα ως «άλλος Καραμανλής» προκλητικά προεξοφλεί την ήττα του απεργιακού κινήματος: «αυτό το κίνημα είναι καταδικασμένο να αποτύχει» («Ρ» 8/3/2008, σελ. 14).

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό το επιθυμεί διακαώς και το επιδιώκει η παλλακίδα της κυβέρνησης Καραμανλή με τις ξεχωριστές, ακόμα και αυτή τη στιγμή, απεργοσπαστικές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ με μπροστάρηδες τις φιλοκυβερνητικές μπαλαρίνες τύπου Γ.Μαυρίκου και της ρεφορμιστικής του παρέας. Γι’ αυτό και οι ρεφορμιστές εργατοπατέρες του ΠΑΜΕ και ο «Ριζοσπάστης» δεν στρέφουν αυτές τις μέρες τα κύρια πυρά τους ενάντια στη κυβέρνηση Καραμανλή, που προτείνει και προτίθεται να ψηφίσει το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό, άλλα ενάντια στους ρεφορμιστές συνδικαλιστές ηγέτες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, λες και η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ είναι η κυβέρνηση που προτείνει και θα ψηφίσει το νομοσχέδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: