Πέμπτη 20 Μαρτίου 2008

ΝΟΘΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑ.Μ.Ε. ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΏΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Yπόμνημα συνδικαλιστών για την νοθεία του ΠΑ.Μ.Ε. στο σωματείο ιδ. υπαλλήλων

ΝΟΘΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑ.Μ.Ε. ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΏΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ


Ενώ όλη η εργατική τάξη κινητοποιείται για την απόκρουση των αντι-ασφαλιστικών μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης, η ηγεσία του ΠΑ.Μ.Ε. στο σωματείο των ιδιωτικών υπαλλήλων, βρήκε την στιγμή κατάλληλη για να δείξει το διασπαστικό, αυταρχικό, και αντιδημοκρατικό πρόσωπο της στις εκλογές του σωματείου ιδ. Υπαλλήλων. Με την αθρόα εγγραφή μελών την τελευταία στιγμή, την ελλιπή συγκρότηση μητρώου μελών, και την διαδικασία εκλογών «Μπεν Χουρ» που διαρκούν επί μέρες (λες και το πρόβλημα συμμετοχής των εργαζομένων στα σωματεία καθορίζεται από την έλλειψη χρόνου και όχι από την ίδια την λειτουργία τους και το κατά πόσο εμπνέονται από αυτά), επιχειρούν να αλλοιώσουν τους συσχετισμούς, σε ένα σωματείο το οποίο ούτως ή άλλως ελέγχουν κατά πλειοψηφία. Ο λόγος είναι προφανής και έχει να κάνει με την εκλογή όσο το δυνατόν περισσότερων εδρών στο ΔΣ και αντιπροσώπων για ΕΚΑ και Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (Ο.Ι.Υ.Ε.). Ακόμη και η ίδια η προκύρηξη των εκλογών εν μέσω μιας κορυφαίας στιγμής της ταξικής πάλης, μέσα σε συνθήκες σκληρών αγώνων για το ασφαλιστικό, δείχνει πως η ηγεσία του ΠΑ.Μ.Ε., αντιλαμβάνεται την μάχη ως μάχη «συσχετισμού δυνάμεων» που πρέπει να αποτυπωθούν πάση θυσία. Ωστόσο κάποιος πρέπει να τους πει ότι άλλο πράγμα είναι οι πραγματικοί συσχετισμοί στον δρόμο των αγώνων, και άλλο πράγμα η διαθλασμένη παραμορφωτική καταγραφή τους στις κάλπες. Οι συνδυασμοί της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς που συμμετέχουν στις αρχαιρεσίες του σωματείου, συνέταξαν και δημοσιοποίησαν την παρακάτω διαμαρτυρία.


ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ
ΠΡΟΣ
ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ


ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ


Οι παραπάνω εκλογικοί συνδυασμοί που συμμετέχουν στις αρχαιρεσίες που διενεργούνται στο σωματείο μας και κατά τις ημερομηνίες 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 20, 21/03/2008, αισθάνονται την ανάγκη να καταγγείλουν τον απαράδεκτο τρόπο, τόσο της οργάνωσης όσο και της διεξαγωγής των αρχαιρεσιών.

1. Το μητρώο μελών του σωματείου έχει ασαφή και ατελή στοιχεία εγγεγραμμένων. Παράδειγμα, λείπουν σημαντικά στοιχεία όπως ο αριθμός μητρώου του ΙΚΑ, κάτι το οποίο πιστοποιεί την ιδιότητα του ιδιωτικού υπαλλήλου.

2. Επιπλέον τα μέλη με ελλιπή στοιχεία στο μητρώο ψηφίζουν με υπεύθυνη δήλωση και όχι με το βιβλιάριό τους κάτι το οποίο όχι μόνο παραβαίνει τις αρχές του καταστατικού μας αλλά και δεν διασφαλίζει καθόλου το γεγονός ότι αυτοί έχουν τις προϋποθέσεις να είναι μέλη του σωματείου μας.
3. Ύπαρξη ψηφοφόρων εγγεγραμμένων αντικαταστατικά δηλαδή εγγραφές μετά την ημερομηνία λήξης των αιτήσεων εγγραφής για τη συμμετοχή στις παρούσες αρχαιρεσίες.

4. Ουδέποτε παραδόθηκε το μητρώο μελών του σωματείου όπως θα έπρεπε από την πλειοψηφία της απερχόμενης διοίκησης στην μειοψηφία της απερχόμενης διοίκησης ακόμα και μέχρι την τελευταία στιγμή πριν ανοίξουν οι κάλπες, απλά γιατί δεν είχε ολοκληρωθεί (!).
Καθιστούμε απολύτως υπεύθυνη την πλειοψηφία της εφορευτικής επιτροπής όπως και την πλειοψηφία της απερχόμενης διοίκησης για τα παραπάνω.

Επειδή θεωρούμε ότι αυτές οι αντιλήψεις και πρακτικές δημιουργούν δύο ταχυτήτων μέλη συνδικάτων, αποβαίνουν διασπαστικές και αποτρεπτικές για τη συμμετοχή των εργαζόμενων και καθιστούν εντελώς αναξιόπιστα και αφερέγγυα τα εργατικά σωματεία που είναι τα μοναδικά μέσα πάλης που έχουμε απέναντι στην κορυφαία κυβερνητική επίθεση.

Τα σωματεία εκτός από θεσμοί ενότητας των εργαζόμενων, είναι και θεσμοί υπεράσπισης των δικαιωμάτων τους. Επιπλέον σημαντικό καθήκον των σωματείων είναι η υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και η διαπαιδαγώγηση των εργαζομένων προς την κατάκτηση τους. Επομένως αντιλήψεις όπως ότι το σωματείο αποτελεί ιδιοκτησία της πλειοψηφούσας παράταξης και όχι όλων των εργαζομένων έρχεται σε αντίθεση με κάτι τέτοιο.

Καλούμε έστω και τώρα την εφορευτική επιτροπή να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο διενεργεί τις αρχαιρεσίες τηρώντας τις στοιχειώδη αρχές όπως αυτές ορίζονται από τις καταστατικές λειτουργίες του σωματείου μας, διασφαλίζοντας την αξιοπιστία των αρχαιρεσιών.
Καλούμε την εφορευτική επιτροπή να τοποθετηθεί στην παραπάνω ανακοίνωση, την οποία και καταθέτουμε στα πρακτικά των αρχαιρεσιών.
Τέλος δημοσιοποιούμε την ανακοίνωση σε όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς (Ο.Ι.Υ.Ε., Ε.Κ.Α., Γ.Σ.Ε.Ε., κλπ.) και τους εργαζόμενους.


ΑΘΗΝΑ 18 03 2008


ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΈΝΩΝ
ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: