Παρασκευή 28 Μαρτίου 2008

Το ΠΑΜΕ στη Λάρισα αντικαθιστά το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο

Αποκλείει και διασπά την ενότητα των εργαζομένων

Η τακτική των διασπάσεων του ΠΑΜΕ με τις ξεχωριστές απεργοσπαστικές συγκεντρώσεις είναι πλέον καθιερωμένη, συμβάλλοντας έτσι άμεσα ή έμμεσα στην εξυπηρέτηση της κυβερνητικής πολιτικής των συνεχών επιθέσεων ενάντια στους εργαζόμενους, ανεξάρτητα και πέρα απ’ την όποια ψευτο«αγωνιστική» φρασεολογία.


Στη Λάρισα η εικόνα είναι πιο προωθημένη: το ΠΑΜΕ αντικαθιστά ολοκληρωτικά το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, το οποίο ελέγχει ως πλειοψηφία τη διοίκηση.


Με παλιότερη απόφαση της διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο (των ρεφορμιστών «Κ»ΚΕ-ΠΑΜΕ) εντάξανε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο στο ΠΑΜΕ, καθώς και όλους τους φορείς σωματεία που ελέγχουν, με αποτέλεσμα να καλούνε τους εργαζόμενους στις όποιες κινητοποιήσεις χρησιμοποιώντας το όνομα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.


Στα πλαίσια της σημερινής πραγματικότητας για να κερδίσουν οι εργαζόμενοι τους όποιους αγώνες χρειάζονται τρία πράγματα: 1) ξεκάθαρο στόχο, π.χ. το Ασφαλιστικό, 2) ενότητα των εργαζομένων, και 3) μαζικότητα για να μπορούν ν’ απαντήσουν- αποκρούσουν τις συνεχείς επιθέσεις κυβέρνησης-κεφαλαίου.


Η αντικατάσταση στην πράξη του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρού από το ΠΑΜΕ αποκλείει τη συμμετοχή όλων εκείνων των εργαζομένων που έχουν διαφορετική αντίληψη από το ΠΑΜΕ. Άρα διασπά στην πράξη την ενότητα της πάλης της εργατικής τάξης και όλων των εργαζομένων. Η διάσπαση της ενότητας είναι προφανές ότι οδηγεί στη ματαίωση της μαζικότητας των κινητοποιήσεων, που είναι απολύτως απαραίτητη για την επιτυχία των όποιων κοινωνικών αγώνων.


Η όλοι προσπάθεια της αντικατάστασης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρού Λάρισας από το ΠΑΜΕ αποσκοπεί σε κομματικά οφέλη και στο μέτρημα των «κουκιών», στους ψήφους, και φυσικά άμεσα ή έμμεσα στη εξυπηρέτηση της κυβερνητικής πολιτικής, πέρα απ’ την όποια ψευτο«αγωνιστική» φρασεολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: