Δευτέρα 14 Απριλίου 2008

Ανακοίνωση αποχώρησης μελών από το ψηφοδέλτιο της ΕΣΑΚ-ΔΕΕ

Συνάδελφοι
Συμμετείχαμε σαν ανεξάρτητοι στο ψηφοδέλτιο ΕΣΑΚΔΕΕ-Ανεξάρτητοι-Αδιόριστοι πιστεύοντας ότι οι ανάγκες και τα προβλήματά μας είναι κοινά και απαιτούν συλλογικό και ενωτικό αγώνα για την αντιμετώπισή τους.
Μέχρι πριν λίγο καιρό η λειτουργία του ψηφοδελτίου εκπλήρωνε τους όρους αυτούς: Της ενότητας, της συλλογικότητας και του σεβασμού των επιμέρους απόψεων και της σύνθεσής τους στη βάση των κοινών στόχων.
Δυστυχώς, τον τελευταίο καιρό, αυτά τα χαρακτηριστικά του ψηφοδελτίου δεν υπάρχουν. Έχει ταυτιστεί απόλυτα με την πολιτική της ΔΕΕ και του ΠΑΜΕ. Είναι ενδεικτικό ότι όλες οι ανακοινώσεις του ψηφοδελτίου της τελευταίας χρονιάς είναι οι κεντρικές ανακοινώσεις της ΔΕΕ και του ΠΑΜΕ.
Δεν είμαστε σε αντιπαράθεση με το ΠΑΜΕ- και με καμιά συλλογικότητα του κινήματος - αλλά δεν ταυτιζόμαστε μαζί του και διατηρούμε το δικαίωμά μας να εκφραζόμαστε σαν ανεξάρτητοι. Επειδή αυτό δεν είναι πλέον δυνατό μέσα από το ψηφοδέλτιο, αποφασίσαμε την αποχώρησή μας. Σεβόμαστε την επιλογή όσων τελικά θα παραμείνουν σε αυτό το ψηφοδέλτιο, αποδεχόμενοι την πλήρη ταύτισή τους με το ΠΑΜΕ- ΔΕΕ. Έχει ο καθένας την προσωπική ευθύνη των επιλογών του. Διατηρούμε όμως για τους εαυτούς μας το δικαίωμα να μην ταυτιζόμαστε πια με ένα ψηφοδέλτιο που από ΔΕΕ- Ανεξάρτητοι έχει μεταλλαχτεί σε ψηφοδέλτιο «το ΠΑΜΕ και οι φίλοι του.»
Επειδή όμως οι λόγοι που μας ανάγκασαν να συμμετέχουμε ενεργά σε συλλογική δράση εξακολουθούν να υπάρχουν και τα προβλήματα να οξύνονται, θα παραμείνουμε ενεργοί στο πλάι των συναδέλφων στους καθημερινούς μικρούς και μεγάλους αγώνες μας…

Συναδελφικά
ΓΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΚΙΑΧΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
ΚΟΤΡΙΔΗ ΑΘΗΝΑ
ΚΟΥΒΕΛΗ ΜΑΡΙΛΕΝΑ
ΜΑΡΚΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΣΙΑΦΛΙΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΤΣΑΟΥΣΟΓΛΟΥ ΗΛΙΑΝΑ
ΨΥΧΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΛΛΙΡΟΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: