Παρασκευή 27 Ιουνίου 2008

21ο Διεθνές Αντιιμπεριαλιστικό-Αντιφασιστικό Κάμπινγκ Νεολαίας

Το 21ο Διεθνές Αντιιμπεριαλιστικό-Αντιφασιστικό Κάμπινγκ Νεολαίας (ΔΑΑΚΝ) θα πραγματοποιειθεί από τις 24 Ιουλίου μέχρι τις 3 Αυγούστου στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο του Ρίο Ντε Τζανέιρο και θα φιλοξενήσει πολιτικές συζητήσεις, εργαστήρια, διαλέξεις και πολιτιστικά δρώμενα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του κάμπινγκ.

Το κάμπινγκ, που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια, διοργανώνεται από Διεθνή Προπαρασκευαστική  Επιτροπή (ΔΠΠ) η οποία αποτελείται από νεολαιίστικες οργανώσεις από διάφορες χώρες. Η Ένωση Επαναστατικής Νεολαίας είναι η Βραζιλιάνικη οργάνωση που συμμετέχει στην ΔΠΠ και έχει την κύρια ευθύνη για την 21ο εορτασμό της εκδήλωσης.

Πραγματοποιούμενο από το τέλος του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου, το 21ο Διεθνές Αντιιμπεριαλιστικό-Αντιφασιστικό Κάμπινγκ Νεολαίας έχει καταστεί ένα σημαντικό κέντρο αντιπαραθέσεων γύρω από τη δράση του ιμπεριαλισμού και του φασισμού στο κόσμο και ένα μέσο κινητοποίησης της διεθνούς νεολαίας στην πάλη για τα δικαιώματά της, αφυπνίζοντας διεθνιστικά αισθήματα και συνεισφέροντας στην οικοδόμηση του σοσιαλιασμού. Το διεθνές κάμπινγκ πραγματοποιείται σε χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Ευρώπης εναλλάξ. Ο 20ος εορτασμός έλαβε χώρα στη Κοπεγχάγη της Δανίας.

Το ΔΑΑΚΝ κινητοποιεί αντιπροσωπείες από 20 χώρες εκτός από τις προπαρεσκευαστικές επιτροπές στις 12 Βραζιλιάνικες πολιτιείες. Οι επιτροπές είναι ανοιχτές σε όλη την αντιιμπεριαλιστική και αντιφασιστική νεολαία και συμμετέχουν σε συζητήσεις και πολιτικές δραστηριότητες στις πολιτιείες. Έχει ξεκινήσει η εγγραφή για τις αντιπροσωπείες που επιθυμούν να παρουσιάσουν εργαστήρια και πολιτιστικά δρώμενα στο κάμπινγκ.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να φέρουν εξοπλισμό για κάμπινγκ (σκηνές, υπνόσακους κλπ), ελαφρά μπουφάν και ρούχα για τη βροχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: