Τρίτη 10 Ιουνίου 2008

Φασιστικές ομάδες εφόδου στο Πανεπιστήμιο Πειραιά

Η κυβερνητική ΔΑΠ χέρι-χέρι με τους ναζι-φασίστες της «Χρυσής Αυγής»

Ο αγωνιστικός αναβρασμός που επικρατεί στα πανεπιστήμια τις τελευταίες εβδομάδες φαίνεται ότι έχει θορυβήσει σε μεγάλο βαθμό την κυβέρνηση της ΝΔ ώστε την έχει αναγκάσει να επιστρατεύσει φασιστικές ομάδες κρούσης προκειμένου να αντιμετωπίσει την πάλη των φοιτητών. Ο λόγος γίνεται για τα επεισόδια που προκάλεσαν στο Πανεπιστήμιο Πειραιά στις 28/5 ναζι-φασίστες της «Χρυσής Αυγής» σε άψογη συνεργασία με τραμπούκους της φασιστικής ΔΑΠ αλλά και πληρωμένους από τη ΔΑΠ μπράβους με στόχο να δημιουργήσουν ένα κλίμα τρομοκρατίας, προκειμένου να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των φοιτητών. Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι και το δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» όπου αναφέρεται: «Προς περιφρούρηση της κάλπης είχαν σπεύσει άνθρωποι της νύχτας και χρυσαυγίτες.»(«ΤΑ ΝΕΑ», 29/5/2008).

Οι «άξιοι» αυτοί συνεχιστές της φασιστικής ΕΚΟΦ επιτέθηκαν με ρόπαλα, λοστούς, καδρόνια, σιδηρογροθιές και σπρέι πιπεριού σε μέλη Φοιτητικών Συλλόγων τα οποία είχαν συγκεντρωθεί στο πανεπιστήμιο Πειραιά, με αφορμή τις πρυτανικές εκλογές που διεξάγονταν εκείνη την ημέρα στο εν λόγω πανεπιστήμιο, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την εφαρμογή του νέου Νόμου-Πλαίσιο.

Τα γεγονότα στο Πανεπιστήμιο Πειραιά αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά ότι ΔΑΠ και «Χρυσή Αυγή» αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία τα οποία ενώνουν τις δυνάμεις τους και συγκροτούν φασιστικές ομάδες κρούσης για να τρομοκρατήσουν τους αγωνιζόμενους φοιτητές κάθε φορά που το φοιτητικό κίνημα βαδίζει στο δρόμο του αγώνα, όπως ακριβώς είχε γίνει και με τις φοιτητικές κινητοποιήσεις των περασμένων ετών όταν από κοινού φασιστοειδή της ΔΑΠ και οι ναζι-φασίστες «χρυσαυγίτες» πραγματοποιούσαν εφόδους σε καταλήψεις σχολών ή συνεργάζονταν με την αστυνομία για την καταστολή των διαδηλώσεων. Προκλητική είναι όμως και η στάση των σοσιαλδημοκρατών ηγετών του «Κ»ΚΕ στα γεγονότα αυτά. Το «Κ»ΚΕ αντί να καταγγείλει με σφοδρότητα τους τραμπουκισμούς και την εισβολή φασιστών-ναζι-φασιστών στο χώρο του πανεπιστήμιου, σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου βάζει στο ίδιο τσουβάλι τους φασίστες τραμπούκους και τους αγωνιστές φοιτητές αφού ρίχνει τις ευθύνες για τα επεισόδια και στους δύο. Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα της κατάπτυστης Ανακοίνωσης είναι το εξής: «Το ΚΚΕ καταγγέλλει το στημένο σκηνικό επεισοδίων που από κοινού διαμόρφωσαν επιστρατευμένοι τραμπούκοι για λογαριασμό της ΔΑΠ και ο περιφερόμενος θίασος με την κάλυψη των ΕΑΑΚ στο πανεπιστήμιο Πειραιά.» («Ρ», 29/5/2008, σελ. 16). Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και η ανακοίνωση των σοσιαλδημοκρατών ηγετών της «Κ»ΝΕ η οποία αναφέρει μεταξύ άλλων: «Τα σημερινά επεισόδια μόνο προβοκατόρικα μπορούν να χαρακτηριστούν. Το σκηνικό στήθηκε ανάμεσα σε μπράβους της ΔΑΠ, ανθρώπους της νύχτας και τις γνωστές περιφερόμενες τυχοδιωκτικές ομάδες. Συμμετοχή και κάλυψη έδωσαν οι παρατάξεις των ΕΑΑΚ και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ(…)» («Ρ», 29/5/2008, σελ. 16). Είναι ξεκάθαρο ότι αυτή η στάση της ηγεσίας του «Κ»ΚΕ της τήρησης ίσων αποστάσεων από φασίστες και αντιφασίστες αγωνιστές φοιτητές-μέλη Φοιτητικών Συλλόγων δεν έχει άλλο σκοπό από το να συκοφαντήσει το φοιτητικό κίνημα και να παίξει το παιχνίδι της κυβέρνησης, που παρουσιάζει την πάλη των φοιτητών κατά του αντιδραστικού νόμου-πλαίσιο ως «αντιδημοκρατική» και μάλιστα τη στιγμή που η ίδια εφαρμόζει φασιστική βία με τις επιθέσεις των ΜΑΤ εναντίον των φοιτητών και τη συγκρότηση φασιστικών-ναζι-φασιστικών ομάδων κρούσης στα πανεπιστήμια και απειλεί ευθέως με κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: