Δευτέρα 16 Ιουνίου 2008

Λευκίμμη-Κέρκυρα: Βάρβαρη φασιστική επίθεση των ΜΑΤ μ’ αποτέλεσμα ένα νεκρό

Από καιρό οι κάτοικοι της Λευκίμμης είχαν εκδηλώσει τη δικαιολογημένη αντίθεσή τους στην εγκατάσταση ΧΥΤΑ στην πόλη τους και ήταν αποφασισμένοι να αντιδράσουν στην έναρξη οποιασδήποτε εργασίας για την κατασκευή χωματερής, πράγμα που έπραξαν στις 29 Μάη.

Όταν συγκεντρώθηκαν χιλιάδες κάτοικοι στο χώρο για να εμποδίσουν την έναρξη των εργασιών, δόθηκε εντολή στα ΜΑΤ να διαλύσουν βιαία τους συγκεντρωμένους.

Η επίθεση των ΜΑΤ με εντολή της κυβέρνησης Καραμανλή υπήρξε βιαιότατη και πρωτοφανούς αγριότητας (οι εικόνες της τηλεόρασης ήταν φρικιαστικές) ενάντια στους συγκεντρωμένους κατοίκους. Επιτέθηκαν με δακρυγόνα, ασφυξιογόνα, καπνογόνα και άλλες χημικές ουσίες, ενώ με γκλομπς άρχισαν να χτυπούν και να δέρνουν ανελέητα τους ανυπεράσπιστους διαδηλωτές.

Ο χώρος με την επίθεση των μαινόμενων ΜΑΤ είχε μετατραπεί σε κάτι χειρότερο από πραγματικό πεδίο μάχης και είχε σκεπαστεί από πυκνό μαύρο σύννεφο των καπνογόνων.

Αποτέλεσμα της βάρβαρης φασιστικής επίθεσης των ΜΑΤ υπήρξε ο τραυματισμός εκατοντάδων συγκεντρωμένων που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και ο θανάσιμος τραυματισμός της 42χρονής Μαρίας Κουλούρη, μητέρας δυο παιδιών, ενώ έγιναν συλλήψεις πολλών δεκάδων διαδηλωτών.

Ο θάνατος της νεαρής μητέρας βύθισε στο πένθος το λαό της Λευκίμμης και εξόργισε τους κατοίκους της πόλης, οργή που εκφράστηκε στη μεγάλη διαδήλωση χιλιάδων κατοίκων έξω απ’ το αστυνομικό τμήμα.

Η φασιστική καταπίεση και τρομοκρατία δεν πρόκειται να κάμψει τη θέληση του λαού της Λευκίμμης να αγωνιστούν για να μην γίνει η πόλη τους χωματερή.

Ανασύνταξη, Αρ. Φύλ. 275 1-15 Ιούνη 2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: