Τρίτη 22 Ιουλίου 2008

Χρηματοδότηση κομμάτων Με το ποσό των 62.182.400 Ευρώ Χρήματα από τη φορολογία των εργαζομένων

Με χρήματα του ελληνικού λαού τα οποία προέρχονται απ’ τη σκληρή φορολογία των εργαζομένων, το αστικό κράτος και η εκάστοτε κυβέρνηση χρηματοδοτεί τα κόμματα του αστικού κοινοβουλίου για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου.
Η φετινή χρηματοδότηση η οποία αναφέρεται ως «τακτική χρηματοδότησή τους και οικονομικής ενίσχυσή τους για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς του έτους 2008» στα κόμματα του αστικού κοινοβουλίου ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 62.182.400 Ευρώ.
Τα χρήματα αυτά από το αστικό κράτος δίνονται στα κόμματα για να υπερασπίσουν, έμμεσα-άμεσα, τα συμφέροντα του κεφαλαίου, να συμβάλλουν με την πολιτική τους στην ισχυροποίηση της δικτατορίας της αντιδραστικής αστικής τάξης αλλά και στην παθητικοποίηση, στην αδρανοποίηση, στη σύγχυση, στον αποπροσανατολισμό και τον έλεγχο των κινητοποιήσεων των εργαζομένων για τις όποιες διεκδικήσεις και την απομάκρυνσή τους απ’ την επαναστατική ταξική πάλη.
Το ζήτημα της χρηματοδότησης αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον όταν ανάμεσα στα κόμματα αυτά είναι και τα δυο χρουστσοφικά κόμματα, ο ΣΥΝ και το «Κ»ΚΕ, τα οποία υποτίθεται, όπως ισχυρίζονται τα ίδια, εξυπηρετούν τα συμφέροντα της εργατικής τάξης. Περιττό να γίνει λόγος για επανάσταση και σοσιαλισμό γιατί κανένα απ’ τα δυο δεν θέλει και δεν επιδιώκει κάτι τέτοιο, εκτός και αν οι σοσιαλδημοκράτες ηγέτες ισχυριστούν ότι το αστικό κράτος τους χρηματοδοτεί για να κάνουν «επανάσταση» δηλ. για να το «ανατρέψουν» και να φέρουν το «σοσιαλισμό» τους!!! 
Ένα κόμμα που θέλει να λέγεται και να είναι επαναστατικό κομμουνιστικό πρέπει να μην έχει κανένα δεσμό, καμία σχέση και εξάρτηση απ΄ το αστικό κράτος, αλλά αντίθετα πρέπει να ακολουθεί γραμμή επαναστατικής ταξικής πάλης και ταυτόχρονα να συμβάλλει στο ανέβασμα της ταξικής πάλης και στη διαμόρφωση ταξικής συνείδησης των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: