Τρίτη 22 Ιουλίου 2008

Η σοσιαλδημοκρατική ηγεσία του «Κ»ΚΕ συνεχίζει να υπερασπίζει τους αμερικανο-τσολιάδες του χρουστσοφικού «Κ»Κ ΙΡΑΚ

Συχνά-πυκνά ο «Ριζοσπάστης» όταν αναφέρεται στο Ιράκ, μ’ όποια αφορμή, κάνει λόγο πότε για τα 5 χρόνια κατοχής του Ιράκ που «σημαίνει εισβολή, κατοχή, βασανιστήρια και αίμα. Πολύ αίμα» («Ρ» 21/3/2008, σελ 31, Ν Μπογιόπουλος),  πότε για «στρατό της δοσίλογης κυβέρνησης στη Βασόρα» («Ρ» 6/4/2008, σελ 27), πότε για «άνδρες των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας» («Ρ» 26/6/2008, σελ 17), κλπ. και τελευταία για τον «κατοχικό πρόεδρο του Ιράκ, Τζαλάλ Ταλαμπανί» και «ο … σοσιαλιστής Ταλαμπανί, από τους ενεργούς υποστηρικτές της αμερικάνικης ιμπεριαλιστικής επέμβασης στο Ιράκ και ο … σοσιαλιστής πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που τη στήριξε» («Ρ» 2/7/2008, σελ 10), για να επανέλθει επαναλαμβάνοντας: «ο κατοχικός πρόεδρος Τζαλάλ Ταλαμπανί» («Ρ» 6/7/2008, σελ 5).
Και ενώ οι γκεμπελίσκοι δημοσιογραφίσκοι του «Ριζοσπάστη» (τύπου σοσιαλδημοκράτη Ν. Μπογιόπουλου, κλπ.) είναι λαλίστατοι για όποιους άλλους ιρακινούς δοσίλογους, στην περίπτωση των συντρόφων του χρουστσοφικών, αμερικανοτσολιάδων-Ταγματασφαλιτών, του «Κ»Κ Ιράκ παθαίνουν Alzheimer της χειρότερης μορφής και δεν θυμούνται απολύτως τίποτε και «ξεχνούν» ότι και οι σύντροφοί τους πρώτο υποδέχθηκαν τα αμερικανο-αγγλικά στρατεύματα κατοχής ως «απελευθερωτές», δεύτερο υποστήριξαν δραστήρια την αμερικάνική επέμβαση, και μάλιστα, τρίτο συμμετείχαν εθελοντικά στην πρώτη συγκροτημένη απ’ τα στρατεύματα κατοχής κυβέρνηση.
Επίσης είναι γνωστό ότι οι ηγέτες του «Κ»ΚΕ ποτέ ως τώρα δεν κατάγγειλαν την εθνοπροδοτική στάση των χρουστσοφικών συντρόφων τους του Ιράκ μα απεναντίας τους κάλεσαν επανειλημμένα στις διεθνείς συναντήσεις και τους έστελναν συλλυπητήρια για τη δολοφονία ηγετικών στελεχών τους συνεργατών των στρατευμάτων κατοχής που τιμωρήθηκαν απ’ τις δυνάμεις αντίστασης του Ιράκ.
Αν κάποια απ’ τα μέλη-οπαδούς ή ακόμα αντιφασίστες αντιμπεριαλιστές περίμεναν απ’ τη σοσιαλδημοκρατική ηγεσία του «Κ»ΚΕ να καταδικάσει, έστω και πολύ καθυστερημένα, τους δοσίλογους αμερικανοτσολιάδες του χρουστσοφικού «Κ»Κ Ιράκ διαψεύστηκαν και απογοητεύτηκαν ακόμα μια φορά, γιατί οι ντόπιοι χρουστσοφικοί εξακολουθούν να τους υπερασπίζουν-προβάλλουν.

Έτσι, μ’ αφορμή την Πρωτομαγιά, ο «Ριζοσπάστης» μας πληροφορεί ότι οι σύντροφοί τους ταγματασφαλίτες χρουστσοφικοί του Ιράκ «στην κεντρική πλατεία Φίρντος, της Βαγδάτης, πραγματοποίησαν συγκέντρωση για την εργατική Πρωτομαγιά τα μέλη και οι υποστηρικτές του ΚΚ Ιράκ, εν μέσω κατοχικών περιπολιών και επιθέσεων» («Ρ» 2/5/2008, σελ 15).

Δεν υπάρχουν σχόλια: