Παρασκευή 29 Αυγούστου 2008

Η ανίκανη κυβέρνηση της πρωτοφανούς ακρίβειας, της μεγάλης φτώχειας και εξαθλίωσης, της ανεργίας και των σκανδάλων ετοιμάζεται για νέα αγριότερη φοροεπιδρομή

Σήμερα μετά από τόσα χρόνια είναι δύσκολο να βρεθεί Έλληνας της όποιας κοινωνικής τάξης και στρώματος και προπαντός εργαζόμενος που να μην έχει διαπιστώσει την κλασική ανικανότητα (πρωτοφανής τα τελευταία 60 χρόνια) της αντιδραστικής κυβέρνηση Καραμανλή αλλά και την πλήρη αποτυχία της σ΄ όλα τα επίπεδα και ιδιαίτερα εκείνη της χαζοχαρούμενης Αλογοουράς του υπουργείου Οικονομικών. Η εφαρμογή της ακραίας νεοφιλελεύθερης οικονομικής πολιτικής σημείωσε πλήρη και παταγώδη αποτυχία και στις δυο 4ετίες.
Η ανικανότητα που στον οικονομικό τομέα χρονολογείται ήδη από τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης της χώρας απ’ το μοναρχοφασιστικό κόμμα της ΝΔ που ενώ προεκλογικά υπόσχονταν δημαγωγικά «καλύτερες μέρες»,  μετά από λίγο άρχισε τις φλυαρίες περί «καμένης γης» για να πετύχει σε χρόνο ρεκόρ ο διάσημος καρπαζοεισπράκτορας του Αλμούνια να θέσει την οικονομία της χώρας σε επιτήρηση των Οργάνων της ιμπεριαλιστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τις γνωστές συνέπειες για το λαό.
Μετά από δυο 4ετίες η οικονομία της χώρας βρίσκεται εκ νέου στα πρόθυρα της επιτήρησης και ο ανίκανος υπουργός των οικονομικών έχει κυριολεκτικά πελαγώσει και χάσει τις χαζοχαρούμενες πόζες του.
Ο Αλογοσκούφης έχει πετύχει το ακατόρθωτο σε δυο 4ετίες: απ’ τη μια, με την εφαρμογή της ακραίας νεοφιλελεύθερης οικονομικής πολιτικής, μια δραματική χειροτέρευση όλων των δεικτών της οικονομίας, μ’ αποτέλεσμα τα αυτιά του να μεγαλώνουν καθημερινά απ’ τις «ασκήσεις» Αλμούνια και απ’ την άλλη μια πρωτοφανών διαστάσεων φτώχεια και εξαθλίωση των εργαζομένων αλλά και πολλών άλλων στρωμάτων της κοινωνίας, συνοδευόμενων απ’ τα καθημερινά κύματα ακρίβειας των πάντων και προπαντός των ειδών λαϊκής κατανάλωσης.
Βρίσκεται σε τόσο δεινή θέση και είναι τέτοια η ανικανότητά του που αυτή τη φορά δεν κατάφερε ούτε καν προϋπολογισμό να καταρτίσει και τη μόνη «ικανότητα» που διαθέτει είναι η οργάνωση νέας φοροεπιδρομής, πέρα απ’ την αύξηση άμεσων-έμμεσων φόρων και τη δραματική αλλαγή προς όφελος των έμμεσων φόρων, στα ακίνητα μικρο-ιδιοκτητών, τσιγάρα, ποτά, τέλη κυκλοφορίας κλπ. για να καλύψει τη «μαύρη τρύπα» του προϋπολογισμού που πλησιάζει τα 3 δις. Ευρώ.
Η κυβέρνηση των «νταβατζήδων», πέρα απ΄ το ότι «ρήμαξε τον τόπο» κυριολεκτικά σ’ όλα τα επίπεδα και προπαντός τους εργαζόμενους, αποδείχθηκε εντελώς ανίκανη και επιπλέον μια κυβέρνηση απατεωνίσκων που τώρα έχει πλήρως παραλύσει και πνιγεί στο βούρκο πρωτοφανών σκανδάλων απ΄ τους «γαλάζιους κουμπάρους» μαφιόζους ως τη συμμορία των υπουργών ληστών των Ταμείων των εργαζομένων ως τα σκάνδαλα του υπουργείου πολιτισμού και της Siemens, με τελευταία τα σκάνδαλα Παυλίδη και της μονής Βατοπεδίου.
Η πλήρης χρεοκοπία της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής, τα πρωτοφανή καθημερινά κύματα ακρίβειας και ο υψηλός πληθωρισμός, η μεγάλη φτώχεια και εξαθλίωση, κλπ. και η νέα φοροεπιδρομή της κυβέρνησης αναμένεται να χειροτερεύσουν δραματικά την κατάσταση της εργατικής τάξης και όλων των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: