Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

Κ. Καραμανλής – κολυμπά κοιμώμενος στο βούρκο της Βιστωνίδας του «αγίου» Εφραίμ

Ο αρχιτέκτονας των μεγάλων σκανδάλων και της πρωτοφανούς ρεμούλας με την κυβέρνησή του σε κατάσταση παράλυσης από την αποπνιχτική μπόχα

Τη βαθιά κρίση της κυβέρνησης του μοναρχοφασιστικού κόμματος της ΝΔ δεν αμφισβητεί αυτές τις μέρες ούτε καν ο φιλοκυβερνητικός τύπος που παρακολουθεί με αγωνία την παραλυσία πρωθυπουργού-κυβέρνησης όπως και την ανικανότητά τους να την αντιμετωπίσουν.
Η κυβέρνηση Καραμανλή που ρήμαξε κυριολεκτικά, σε χρόνο ρεκόρ, τον τόπο και σε πρώτη γραμμή την εργατική τάξη και τη φτωχή αγροτιά ήταν ευθύς εξαρχής, πέρα απ’ την αντιδραστικότητά της ως κυβέρνηση της Δεξιάς και ως κατεξοχήν κυβέρνηση του μεγάλου κεφαλαίου, μια κυβέρνηση κλασικής ανικανότητας με επικεφαλής ένα σοβαροφανή και ανίκανο πρωθυπουργό, γεγονός που φάνηκε απ’ την πρώτη στιγμή τόσο στα θέματα εξωτερικής πολιτικής (Κυπριακό κλπ.) όσο και στο τομέα της οικονομίας που ενώ φλυαρούσε ακατάσχετα την προεκλογική περίοδο για τα δήθεν «σπουδαία» μέτρα ανόρθωσης της οικονομίας και έδινε απλόχερα υποσχέσεις, για να αποδειχθεί σε λίγο μια κυβέρνηση απατεωνίσκων, την πρώτη «επιτυχία» που σημείωσε ήταν να θέσει την οικονομία της χώρας υπό επιτήρηση των Οργάνων της ιμπεριαλιστικής ΕΕ, επιτήρηση που, πέρα απ’ τα’ άλλα, πλήρωσε βαρύτατα η εργατική τάξη και γενικά οι πλατιές λαϊκές μάζες και όχι μόνο.
Με την εφαρμογή της πιο ακραίας νεοφιλελεύθερης οικονομικής πολιτικής πέτυχε να επιδεινώσει δραματικά όλους τους δείκτες της οικονομίας, μ’ αποτέλεσμα να βρίσκεται εκ νέου η οικονομία στα πρόθυρα νέας επιτήρησης. Αυτή η πολιτική είχε ως επακόλουθο, πέρα απ΄ τη δράση των αντικειμενικών οικονομικών νόμων, να αυξήσει δραματικά την ανεργία και να εκτινάξει στα ύψη τον πληθωρισμό αλλά και να προκληθούν μεγάλα και απανωτά κύματα ακρίβειας. Μια πρωτοφανής και χωρίς προηγούμενο ακρίβεια που ξεπερνάει κατά πολύ το επίπεδο εκείνης των άλλων χωρών της ΕΕ, αλλά και που άλλη φορά δεν γνώρισε ο τόπος της τελευταίες δεκαετίες, μ’ αποτέλεσμα να αυξηθούν σε χρόνο ρεκόρ κατά πολλές εκατοντάδες χιλιάδες όσοι ζουν κάτω απ’ το όριο της φτώχιας και να βαθύνει στο έπακρο η απόλυτη εξαθλίωση των εργαζομένων.
Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, με επικεφαλής την ακέφαλη αλογοουρά, είναι για γέλια και επέδειξε αυτή τη φορά τόσο σπουδαίες «ικανότητες» που δεν κατάφερε ούτε καν προϋπολογισμό να καταρτίσει, πέρα και ανεξάρτητα από το ταξικό του περιεχόμενο.
Σήμερα η χρεοκοπία της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης Καραμανλή είναι πλήρης και ορατή για γυμνό οφθαλμού, ενώ το κυβερνητικό επιτελείο έχει κατακτήσει πανευρωπαϊκό ρεκόρ ανικανότητας. Οι μόνοι που δεν διαπιστώνουν τη χρεοκοπία της κυβερνητικής πολιτικής και την ανικανότητα της κυβέρνησης είναι η σοσιαλδημοκρατική ηγεσία του «Κ»ΚΕ και ο «Ριζοσπάστης» που όχι μόνο εκθειάζουν τις ανύπαρκτες «ικανότητες» του Καραμανλή και της κυβέρνησής του, μα προχωρούν και σε κριτική όσων διαπιστώνουν την κυβερνητική ανικανότητα, προσπαθώντας απελπισμένα να πείσουν την εργατική τάξη και το λαό για τις «ικανότητες» της κυβέρνησης και τον «ικανό» πρωθυπουργό της. Όμως δεν μπορούν να τους διασώσουν αφού η ανικανότητα τόσο της κυβέρνησης όσο και του πρωθυπουργού είναι ορατές σ’ ολόκληρο τον ελληνικό λαό, ακόμα και στους οπαδούς και ψηφοφόρους του κυβερνώντος κόμματος.
Οι μόνες μεγάλες «ικανότητες» που επέδειξε ο σοβαροφανής και ανίκανος πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του και γνώρισε καλά ο ελληνικός λαός είναι στα παρακάτω: 1. την εφαρμογή απανωτών αντιδραστικών μέτρων που οδήγησαν στο ακραίο βάθεμα της φασιστικοποίησης της κοινωνικής ζωής με κορυφαία πράξη την εγκατάσταση χαφιεδοκάμερων για την παρακολούθηση των διαδηλώσεων και κινητοποιήσεων των εργαζομένων, 2. το ξεπούλημα του πλούτου που δημιούργησαν οι εργαζόμενοι στα μαύρα κοράκια του κεφαλαίου με τελευταίες προσπάθειες το ξεπούλημα του ΟΣΕ και της «Ολυμπιακής», 3. τα πρωτοφανή σκάνδαλα αρχίζοντας απ’ τους γαλάζιους «κουμπάρους» μαφιόζους, τη χωρίς προηγούμενο λεηλασία των Ταμείων των εργαζομένων απ’ τους υπουργούς ληστές με τα  «δομημένα Ομόλογα», το διαβόητο σκάνδαλο Ζαχόπουλου κλπ. ως το τελευταίο μεγάλο σκάνδαλο των διαφόρων «αγίων» του Βατοπεδίου με πρωτοστάτες τους Καραμανλή-Ρουσόπουλο-Εφραιμ και κομπάρσους τους υπουργούς Δούκα, Μπασιάκο, Αλογοσκούφη, κλπ..
Ο πρωθυπουργός και το άμεσο στενό του περιβάλλον είναι οι αρχιτέκτονες όλων των σκανδάλων. Το μέγαρο Μαχίμου έχει μετατραπεί στη μεγαλύτερη χαβούζα της χώρας που η σαπίλα και η αποπνιχτική του μπόχα πνίγει αυτές τις μέρες ολόκληρη τη χώρα αλλά και την ίδια την κυβέρνηση, μπόχα που δεν την υποφέρουν ούτε οι οπαδοί της μοναρχοφασιστικής ΝΔ και που  ξεσηκώνει συνεχώς ολοένα και μεγαλύτερη δυσαρέσκεια και αγανάκτηση στο λαό.
Τις μέρες αυτές ο Καραμανλής διέκοψε αιφνίδια τον απολαυστικό του ύπνο στο ξενοδοχείο «η Βουλή των Ελλήνων» (πάνω από τέσσερις φορές τον έχει συλλάβει ο φακός να κοιμάται) και έχει εξαφανιστεί κάπου στα μοναστήρια του αγίου Όρους, όμως εθεάθη να κολυμπάει κοιμώμενος στον πηχτό αλλά «ευλογημένο» βούρκο της Βιστωνίδας λίμνης  με σωσίβιο τη ζεστή αδιάβροχη γενειάδα του «αγίου» Εφραίμ, καταστρώνοντας μεταξύ τους τα νέα σχέδια για συνέχιση του θεάρεστου έργου της «αρπαχτής» δηλ. της αρπαγής του πλούτου του λαού, απαραίτητης προϋπόθεσης για να κερδίσουν και οι δυο τους τη «βασιλεία των ουρανών».

Εφημερίδα Ανασύνταξη, αρ.φυλ. 282, 15-30 Σεπτεμβρίου 2008, σελ. 1

Δεν υπάρχουν σχόλια: