Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κόμμα της Ακτής του Ελεφαντοστού: συλλογή υπογραφών για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Αμπίμπ Ντοντό

Στις 23 Ιουνίου 2004, ο Αμπίμπ Ντοντό, 1ος γενικός γραμματέας τις Κομμουνιστικής Νεολαίας της Ακτής του Ελεφαντοστού (JCOCI) και ιδρυτικό μέλος της Γενικής Συσπείρωσης Φοιτητών και Μαθητών της Ακτής Ελεφαντοστού (AGEECI) απήχθη από την κατοικία του, μεταφέρθηκε στην πανεπιστημιούπολη του Κοκοντί, υποβλήθηκε σε βασανιστήρια και δολοφονήθηκε από τη Φοιτητική και Σχολική Ομοσπονδία της Ακτής του Ελεφαντοστού (FESCI). Το πτώμα του βρέθηκε μια βδομάδα μετά σε νάιλον σακούλα κοντά στην πανεπιστημιούπολη.

Την ίδια ημέρα, ο Κουαντιό Κουαντίο Ρισάρ, μέλος της JCOCI και ιδρυτικό μέλος της AGEECI, απήχθη και αυτός, μεταφέρθηκε στο Πανεπιστήμιο του PortBouëtII, βασανίστηκε από την τοπική FESCI και αφέθηκε από τους δήμιούς του να πεθάνει μπροστά από την 43η ΒΙΜΑ (σημ. μεταφρ.: γαλλική μεραρχία που σταθμεύει στο λιμάνι της πρωτεύουσας Αμπιτζάν βάσει συμφωνίας του 1961) στην οδό Bassam. Σώθηκε στο παρά 4 από κομματικούς του συντρόφους.

Παρά τη μήνυση που κατατέθηκε στη Δικαστική Αστυνομία εναντίον της FESCI από το Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κόμμα της Ακτής του Ελεφαντοστού για την απαγωγή, τα βασανιστήρια και τη δολοφονία του Αμπίμπ Ντοντό, και την απαγωγή και τα βασανιστήρια στον Κουαντιό Κουαντιό Ρισάρ, η ιβοριανή δικαιοσύνη δεν έχει ως σήμερα επιδείξει κανένα ίχνος διάθεσης να εξιχνιάσει τα πολιτικά αυτά εγκλήματα.

Φαίνεται επίσης πως μετά την έναρξη της ένοπλης σύγκρουσης στις 19 Σεπτέμβρη 2002, οι δικαστικοί φάκελοι για πολιτικά εγκλήματα έχουν αφεθεί στην τύχη τους.

Για αυτό και εμείς, οι υπογράφοντες την παρακάτω αίτηση απαιτούμε άμεσα:

-να ανοιχτεί ο φάκελος για το ζήτημα Αμπίμ Ντοντό με

-την ανάκριση των κατηγορουμένων

- την ακρόαση όλων των αυτοπτών μαρτύρων της δολοφονίας

- τη δίκη για την υπόθεση της δολοφονίας

-να ανοιχτούν οι φάκελοι για διάφορα πολιτικά εγκλήματα

Υπογράψτε στη διεύθυνση

pcrci@yahoo.fr

Δεν υπάρχουν σχόλια: