Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008

Μεγάλη κερδοσκοπική ακρίβεια, αύξηση της ανεργίας και βαριά κατάσταση στην οικονομία

Εξαθλίωση των πλατιών λαϊκών μαζών, απόγνωση αλλά και αγανάχτηση των εργατών-αγροτών

Μια παράλυτη και σε βαθιά κρίση κυβέρνηση

Η πρωτοφανής φασιστική φίμωση των βουλευτών της ΝΔ και οι έξαλλες καραγκιοζοειδείς Μουσολινικές πόζες του Κ.Καραμανλή

Αν ένα μέρος του λαού αφελώς πίστευε τα πρώτα χρόνια, θολωμένος και παραπλανημένος απ’ την αχαλίνωτη προπαγάνδα ψευδών υποσχέσεων, ότι έχει μπροστά του μια αντιδραστική μεν κυβέρνηση και κατεξοχήν υπερασπιστή των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου μα κάπως «σοβαρή», «σεμνή και ταπεινή», σήμερα δεν το πιστεύουν ούτε καν τα μέλη και οι ψηφοφόροι της ΝΔ αλλά ούτε και πολλά στελέχη της.

Βέβαια ήδη απ’ τους πρώτους δυο μήνες ήταν ορατό δια γυμνού οφθαλμού, ότι πρόκειται για μια εντελώς ανίκανη κυβέρνηση (εξωτερική και οικονομική πολιτική με αποκορύφωμα να οδηγηθεί η οικονομία της χώρας υπό επιτήρηση των Οργάνων της ΕΕ), κυβέρνηση πρωτοφανούς και παροιμιώδους ανικανότητας με επικεφαλής έναν ανίκανο, άβουλο και σοβαροφανή πρωθυπουργό, με ένα εξίσου ανίκανο επιτελείο υπουργών που θύμιζε-θυμίζει χαζοχαρούμενα νήπια  ή στην καλύτερη περίπτωση διασκεδαστική παιδική χαρά πιτσιρικάδων (οι σύμβουλοί τους φαίνεται να τους έχουν συστήσει να χασκογελούν σε μόνιμη βάση και σε κάθε εμφάνισή τους στην τηλεόραση).

Μπροστά στα τεράστια προβλήματα του λαού και του τόπου, η ανικανότητα του πρωθυπουργού και των υπουργών του πήρε στα μετέπειτα χρόνια, ιδιαίτερα τελευταία, τις πιο γελοίες αλλά και τις πλέον ακραίες κωμικοτραγικές διαστάσεις με τον πρωθυπουργό να τρέχει στα διάφορα υπουργεία που σχετίζονται με την οικονομία όπου για πρώτη φορά διαπιστώνει ότι υπάρχει ακρίβεια (λες και ως χθες ζούσε σ’ άλλο πλανήτη) αντί ως κυβέρνηση να πάρει τα όποια μέτρα κατά της πρωτόγνωρης αλητομαφιόζικης κερδοσκοπίας βιομηχάνων-μεγαλεμπόρων (π.χ. οι κτηνοτρόφοι πουλάνε το γάλα 40 λεπτά το λίτρο και στα Supermarket αγοράζεται απ΄ τους καταναλωτές 1,40 € το λ. και φτάνει ως και 2 € εκείνο που η «σκούφια του κρατάει», λένε, από κατσίκες του Ψηλορείτη, όταν οι γερμανοί αγοράζουν το γάλα 0,80 λ με διπλάσιους και πλέον μισθούς, οι γεωργοί πουλάνε το στάρι φέτος 30 λ το κιλό και το ψωμί έχει φτάσει 1.80 – 2 € το ζυγισμένο κιλό και όχι η απάτη των διάφορων γραμμαρίων που πουλιέται για κιλό).Με το Φώλια να ανακοινώνει 41 μέτρα «κατά της ακρίβειας» και την ίδια στιγμή οι τιμές να εκτοξεύονται στα ύψη και σύσσωμη η στρατιά των υπουργών να φλυαρεί για «εισαγόμενο πληθωρισμό» που προκαλεί τάχα τα μεγάλα απανωτά κύματα ακρίβειας, τη στιγμή που ο πληθωρισμός στις άλλες χώρες είναι πολύ χαμηλότερος. Με ολόκληρο το κυβερνητικό επιτελείο απ’ τον πρωθυπουργό ως τους αρμόδιους και όλους τους υπουργούς, να βγαίνουν και να δηλώνουν ότι οι ελληνικές τράπεζες και οι οικονομία της χώρας είναι «θωρακισμένα» και δεν θα πληγούν απ’ την κρίση, τη στιγμή που έχει ξεσπάσει η παγκόσμια οικονομική κρίση και κλυδωνίζονται οι οικονομίες όλων των χωρών και όταν ήδη η κρίση έχει πλήξει των τομέα των κατασκευών πολύ πριν το κραχ των χρηματιστηρίων και τις χρεοκοπίες μεγάλων τραπεζών των ισχυρότερων καπιταλιστικών χωρών, επιδεικνύοντας έτσι πρωτοφανή αγραμματοσύνη και υπέρμετρη βλακεία, για να γελοιοποιηθούν εντός 24ώρου δηλώνοντας ότι «διασφαλίζουν» τις καταθέσεις ως 20.000 και μετά ως 100.000 € μα και δίνοντας προίκα στις τράπεζες 28 δις € από τους φόρους των εξαθλιωμένων πλατιών λαϊκών μαζών. Γελοίες και βλακώδεις δηλώσεις από γελοίους ως αγράμματους, ανίκανους και ανόητους πολιτικούς.

Εκείνο όμως που παρέλυσε εντελώς, εξαφάνισε απ’ την πολιτική ζωή και πανικόβαλε το κυβερνητικό επιτελείο αλλά και τον άφαντο για δυο και πλέον μήνες πρωθυπουργό ήταν το μεγάλο σκάνδαλο του Βατοπεδίου στο οποίο πρωτοστάτησε ο ίδιος, ελπίζοντας πως δε θα δει το φως της δημοσιότητας.

Το «ιερό» αυτό σκάνδαλο κυβέρνησης-ρασοφόρων  προκάλεσε βαθιά και παρατεταμένη κρίση, που διαρκεί ακόμα, στο κυβερνητικό κόμμα αλλά ακόμα στο χώρο των ψηφοφόρων της ΝΔ μα προπάντων στους υπουργούς και βουλευτές της κυβέρνησης . Πανικόβαλε και «ξύπνησε» απ’ το διαρκή βαθύ λήθαργο το νυσταλέο και μόνιμα ναρκωμένο πρωθυπουργό που ξαφνικά ένοιωσε ότι τίποτε δεν ελέγχει.

Μετά από συσκέψεις επί συσκέψεων το επιτελείο του συστήνει να επιβάλλει φασιστικό φίμωτρο στους υπουργούς και βουλευτές. Σε μια έξαλλη και πρωτοφανούς νευρικότητας κατάσταση, αφηνιασμένος και με μια καραγκιοζοειδή, μουσολινικού τύπου, γελοία εμφάνιση απειλεί τους υπουργούς και βουλευτές να ρίξουν την κυβέρνηση του, νομίζοντας πως έτσι θα λύσει το πρόβλημα της ανικανότητάς του αλλά και όλα το προβλήματα του τόπου που αμήχανα παρακολουθεί η κυβέρνηση του.

Παρά τη φασιστική απαγόρευση που επέβαλλε στους βουλευτές δεν κατόρθωσε να τους συγκρατήσει, μ’ αποτέλεσμα να αναγκαστεί να απομακρύνει τον υπερπρωθυπουργό «υιό του ταχυδρόμου», εγκέφαλο και καθοδηγητή του σκανδάλου των ρασοφόρων του Αγίου Όρους Θ. Ρουσόπουλο.

Ως τώρα ο πρωθυπουργός παραμένει άφαντος στο Κατάρ για να ξεπουλήσει την «Ολυμπιακή», ενώ το σύνολο των υπουργών παραμένει αμήχανο, παράλυτο και αποσβολωμένο, «αγναντεύοντας» εκ του μακρόθεν τις δυσοίωνες και ζοφερές για το λαό και την οικονομία της χώρας εξελίξεις.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: