Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

Ζήτω η ηρωική λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου - Νοέμβρης 1973

Προκήρυξη που μοίρασε η οργάνωση Δυτικής Ελλάδας της Κίνησης για Ανασύνταξη του ΚΚΕ 1918-55. Το κείμενο μοιράστηκε μαζί με την Πανσπουδαστική νο.8

Ζήτω η ηρωική λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου

Ν ο έ μ β ρ η ς 1 9 7 3

Κατάληψη και σύγκρουση κόντρα στη στάση των αστικών και ρεβιζιονιστικών κομμάτων


Η λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου που υπήρξε η κορυφαία στιγμή της μακρόχρονης πάλης του λαού μας κατά της στρατιωτικοφασιστικής διχτατορίας και των αμερικανο-ΝΑΤΟϊκών ιμπεριαλιστών υψώθηκε σ’ένα ακόμα φωτεινό σύμβολο στην αλυσίδα των λαμπρών ηρωικών αγώνων του τόπου ενάντια στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό, απ εκείνους των ΕΑΜ-ΕΛΑΣ ενάντια στους ξένους κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους ως εκείνους του ΔΣΕ, υπό την καθοδήγηση του ΚΚΕ ( 1918-55 ) μ’ επικεφαλής το Νίκο Ζαχαριάδη ενάντια στον αγγλο-αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και το ντόπιο μοναρχοφασισμό-σύμβολο που θα εμπνέει μόνιμα τους μελλοντικούς αγώνες της εργατικής τάξης της νεολαίας και του λαού.

Η κατάληψη του Πολυτεχνείου απ’ τους φοιτητές και πολύ περισσότερο η λαϊκή εξέγερση και η μετωπική σύγκρουση με τις σιδηρόφρακτες δυνάμεις της διχτατορίας ( στρατός, αστυνομία, Ασφάλεια ) πραγματοποιήθηκαν παρά και ενάντια στη λυσσαλέα αντίδραση όλων των κομμάτων ( αστικών και ρεβιζιονιστικών ), που επιχείρησαν αρχικά να ματαιώσουν την κατάληψη και όταν απέτυχαν, επιδίωξαν την απαγκίστρωση των φοιτητών απ’ το Πολυτεχνείο ώστε να ματαιωθεί η λαϊκή εξέγερση και η σύγκρουση με το τυραννικό καθεστώς, που πέρα απ’ τη φασιστική καταπίεση του λαού πρόδωσε και την Κύπρο που ευλόγησαν όλοι οι σημερινοί χουντομητροπολίτες.

Στην πορεία της ανειρήνευτης ταξικής πάλης συνεχίζουμε σήμερα τον αγώνα ενάντια στο μοναρχοφασιστικό κόμμα της ΝΔ ,που με τη νίκη της στις εκλογές του 2004 , σημειώνεται μια σαφής στροφή προς τα δεξιά με αρνητικές συνέπειες και άμεση επίδραση :

Στην χειροτέρευση της κατάστασης της εργατικής τάξης και των πλατιών λαϊκών μαζών.

Επικίνδυνο βάθεμα της φασιστικοποίησης της κοινωνικής ζωής .
Στα απανωτά βατερλό της εξωτερικής πολιτικής πολιτικής-ευθυγραμμισμένη με τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Φιλοαμερικάνικη εθελόδουλη εξωτερική πολιτική για εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ΕΠΑ σε Μεσόγειο Βαλκάνια.

Η αντιφασιστική-αντιιμπεριαλιστική –αντικαπιταλιστική πάλη της νεολαίας και των εργαζομένων της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου γίνεται σήμερα φωτεινός φάρος που φωτίζει:
-την πάλη του λαού κατά του ιμπεριαλισμού και του κινδύνου πολέμου ,την πάλη κατά των εθνικισμού-ρατσισμού-φασισμού,την πάλη για το διώξιμο των στρατιωτικών βάσεων απ΄τον τόπο μας την αποχώρηση της χώρα μας απ΄το ΝΑΤΟ και την ιμπεριαλιστική Ευρωπαική Ένωση και την απαλλαγή της από κάθε ιμπεριαλιστική εξάρτηση.
-Την πάλη κατά της ξενόδουλης πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ και όλων των άλλων αστικών και ρεβιζιονιστικών κομμάτων,στηριγμάτων του ιμπεριαλισμού.
-Την πάλη της εργατικής τάξης για την απόκρουση των επιθέσεων του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου που προωθεί η αντιδραστική κυβέρνηση Καραμανλή με την στήριξη του μεγαλοαστικού κόμματος του ΠΑΣΟΚ και των ρεβιζιονιστικών σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων «Κ»ΚΕ – Συνασπισμού.
-ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
-ΕΞΩ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΝΑΤΟΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΑΠ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
-ΕΞΩ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΠ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ
-ΠΑΛΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ-ΣΟΒΙΝΙΣΜΟΥ-ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ-ΦΑΣΙΣΜΟΥ
-ΖΗΤΩ Ο ΗΡΩΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΓΕΝΝΑΙΩΝ ΛΑΩΝ ΙΡΑΚ-ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
-ΖΗΤΩ Η ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΟΣ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ

ΚΙΝΗΣΗ για ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ του ΚΚΕ 1918–55
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2008


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλά, όλα τα περί ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκής Ένωσης (αν και γι' αυτή την τελευταία σωστότερος θα ήταν ο χαρακτηρισμός "τσιράκι του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ" και όχι "ιμπεριαλιστική", γιατί τότε "ιμπεριαλιστική" είναι και η Ελλάδα). Οι ΗΠΑ έχουν και έναν αντίπαλο διεθνώς, τη Ρωσία του Πούτιν. Γιατί δεν αναφέρεται καθόλου στα συνθήματα κατά του ιμπεριαλισμού; Μήπως δεν είναι ιμπεριαλιστική δύναμη, ή μήπως δεν αφορά την Ελλάδα; Γιατί αυτός ο μονόπλευρος αντιϊμπεριαλισμός;