Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΡΕΒΙΖΙΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Η λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου που υπήρξε η κορυφαία στιγμή της μακρόχρονης πάλης του λαού μας κατά της στρατιωτικοφασιστικής διχτατορίας και των αμερικανό-ΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών υψώθηκε σ’ ένα ακόμα φωτεινό σύμβολο στην αλυσίδα των λαμπρών ηρωικών αγώνων του τόπου ενάντια στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό, απ’ εκείνους των ΕΑΜ- ΕΛΑΣ ενάντια στους ξένους κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους ως εκείνους του ΔΣΕ. υπό την καθοδήγηση του ΚΚΕ (1918-55) μ' επικεφαλής το Νίκο Ζαχαριάδη ενάντια στον αγγλο-αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και τον ντόπιο μοναρχοφασισμό - σύμβολο που θα εμπνέει μόνιμα τους μελλοντικούς αγώνες της εργατικής τάξης της νεολαίας και του λαού.
Η κατάληψη του Πολυτεχνείου απ’ τους φοιτητές και πολύ περισσότερο η λαϊκή εξέγερση και η μετωπική σύγκρουση με τις σιδηρόφρακτες δυνάμεις της Διχτατορίας ( στρατός, αστυνομία, ασφάλεια ) πραγματοποιήθηκαν παρά. και ενάντια στη λυσσαλέα αντίδραση όλων των κομμάτων ( αστικών και ρεβιζιονιστικών ), που επιχείρησαν αρχικά να ματαιώσουν την κατάληψη και ‘όταν απέτυχαν , επιδίωξαν την απαγκίστρωση των φοιτητών απ' το Πολυτεχνείο ώστε να ματαιωθεί η λαϊκή εξέγερση και η σύγκρουση με το τυραννικό καθεστώς, που πέρα απ’ τη φασιστική καταπίεση του λαού πρόδωσε και την Κύπρο που ευλόγησαν όλοι οι σημερινοί χουντομητροπολίτες.
Στην πορεία της ανειρήνευτης ταξικής πάλης συνεχίζουμε σήμερα τον αγώνα ενάντια στο μοναρχοφασιστικό κόμμα της ΝΔ, που με τη νίκη της στις εκλογές του 2004 , σημειώνεται μια σαφής στροφή προς τα δεξιά με αρνητικές συνέπειες και άμεση επίδραση.
• Στην χειροτέρευση της κατάστασης της εργατικής τάξη και των πλατιών λαϊκών μαζών.
• Επικίνδυνο βάθεμα της φασιστικοποίησης της κοινωνικής ζωής .
• Στα απανωτά βατερλό της εξωτερικής πολιτικής, πολιτικής –ευθυγραμμισμένη με τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.
• Φιλοαμερικάνικη εθελόδουλη εξωτερική πολιτική για εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ΗΠΑ σε Μεσόγειο Βαλκάνια.
Η αντιφασιστική – αντιιμπεριαλιστική – αντικαπιταλιστική πάλη νεολαίας και των εργαζομένων της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου γίνεται σήμερα φωτεινός φάρος που φωτίζει:
- Την πάλη του λαού κατά του ιμπεριαλισμού και του κινδύνου πολέμου, την πάλη κατά του εθνικισμού-ρατσισμού-φασισμού, την πάλη για το διώξιμο των στρατιωτικών βάσεων απ' τον τόπο μας την αποχώρηση της χώρα μας οπ' το
ΝΑΤΟ και την ιμπεριαλιστική Ευρωπαϊκή Ένωση και την απαλλαγή της από κάθε ιμπεριαλιστική εξάρτηση.
-Την πάλη κατά της ξενόδουλης πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ και όλων των άλλων αστικών και ρεβιζιονιστικών κομμάτων, στηριγμάτων του ιμπεριαλισμού.
-Την πάλη της εργατικής τάξης για την απόκρουση των επιθέσεων του ντόπιου και ξένον κεφαλαίου που προωθεί η αντιδραστική κυβέρνηση Καραμανλή με την στήριξη του μεγαλοαστικού κόμματος του ΠΑΣΟΚ και των ρεβιζιονιστικών σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων «Κ»ΚΕ – Συνασπισμού.

- ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠ. ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
- ΕΞΩ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΝΑΤ0ΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΑΠ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
- ΕΞΩ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΠ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ
- ΠΑΛΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ – ΣΟΒΙΝΙΣΜΟΥ – ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ -ΦΑΣΙΣΜΟΥ
- ΖΗΤΩ Ο ΗΡΩΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΓΕΝΝΑΙΩΝ ΛΑΩΝ ΙΡΑΚ-ΑΦΓΑΝ1ΣΤΑΝ
-ΖΗΤΩ Η ΦΙΛΙΑ ΤΟΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΟΣ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ

ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΚΚΕ 1918-55
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗΣ


Να πως η «Πανσπουδαστική Νο 8» της «Αντι-ΕΦΕΕ» - «Κ»ΝΕ κατασυκοφάντησε τους φοιτητές της Νομικής και Φυσικο-μαθηματικής ως «πράκτορες» της ΚΥΠ και της CIA για να εμποδίσει την ΚΑΤΑΛΗΨΗ του Πολυτεχνείου. Παρακάτω φωτοτυπία της «Πανσπουδαστικής».


Να πως η σοσιαλδημοκρατική ηγεσία του χρουστσοφικού «Κ»ΚΕ πμολογεί 3 χρόνια αργότερα ότι ήταν ενάντια στην ΚΑΤΑΛΗΨΗ του Πολυτεχνείου και όταν αυτή πραγματοποιήθηκε αγωνίζονταν να τη διαλύσει με την «απαγκίστρωση των φοιτητών απ’ το Πολυτεχνείο».
Οι σοσιαλδημοκράτες ηγέτες 3 ολόκληρα χρόνια αργότερα ομολογούν ανοιχτά ότι ο βασικός σκοπός τους ήτα: «κυρίως να πάρουν μέτρα για την απαγκίστρωση των φοιτητών από το Πολυτεχνείο….το Γραφείο της Σπουδάζουσας της ΚΝΕ θεώρησε ότι η κατάληψη, παρόλα που έπρεπε να αποφευχθεί….» («ΚΟΜΕΠ» 11/1976, σελ. 98) Και παρακάτω: «αν η ΚΝΕ ήταν σωστά προετοιμασμένη και τα στελέχη τη;ς δούλευαν έγκαιρα και επί τόπου μέσα στο Φ.Κ. μ’ αυτή την κατεύθυνση, θα ήταν δυνατό ή να μην επιλεγεί καθόλου η μορφή της κατάληψης, ή κι αν προσωρινά πραγματοποιούνταν, να στρέφονταν γρήγορα προς άλλες εξελίξεις» (στο ίδιο, σελ. 112-113).

Δεν υπάρχουν σχόλια: