Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2008

Η Α. Παπαρήγα στην αίθουσα της Βουλής σε ρόλο Κάσιους Κλεϊ μ’ αντίπαλο τον πρώην χρουστσοφικό σύντροφό της Θ. Πάγκαλο

Ως τώρα γνωρίζαμε την Α. Παπαρήγα σαν μια ήπιων και χαμηλών τόνων πολιτικό, μια ήρεμη και γαλήνια ρεφορμίστρια που απολαμβάνει τη μουσική του προκλητικού μοναρχοφασίστα Σπανουδάκη και διαβάζει μαζί με τον πρώην υφυπουργό Πολιτισμού της κυβέρνησης Καραμανλή, Π. Τατούλη, Μαγιακόφσκι και Μπρεχτ: «μπορεί εμείς οι δυο να καθήσουμε και να παρακολουθήσουμε και να νιώθουμε την ίδια ευχαρίστηση και συγκίνηση με τον Θεοδωράκη και τον Χατζηδάκη, μεγάλοι και οι δυο, που ανήκαν σε διαφορετικούς χώρους. Σε μένα αρέσει πάρα πολύ ο Σπανουδάκης και σε εσάς αρέσει ίσως κάποιος άλλος από το χώρο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας. Μπορεί να διαβάσουμε μαζί Μαγιακόφσκι ή Μπρεχτ και να χαρούμε. Αμφιβάλλω ότι θα δεχτείτε μερικά π ο ν η ρ ά του Μαγιακόφσκι και του Μπρεχτ αλλά εν πάση περιπτώσει. Μπορεί να διαβάσουμε μαζί Ρίτσο, Ελύτη, Σεφέρη και να χαρούμε» («Ρ», 5/11/2005, σελ.8).

Και η παραπάνω αποστροφή της στη Βουλή, πέραν των άλλων φαιδροτήτων («πονηρά», κλπ.), εξέφραζε αφενός την αντιδραστική συνεργασία «Κ»ΚΕ-ΝΔ και αφετέρου τη διαβεβαίωση για συνέχισή της και στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Η συνεργασία της σοσιαλδημοκρατικής ηγεσίας του «Κ»ΚΕ με την κυβέρνηση του μοναρχοφασιστικού κόμματος της ΝΔ που συνεχίζεται ως τα σήμερα, προσφέρεται ως κατάλληλη ευκαιρία, κάθε φορά, στους βουλευτές του μεγαλοαστικού κόμματος του ΠΑΣΟΚ να βγαίνει απ’ τ’ αριστερά στο «Κ»ΚΕ αλλά και να συγκεντρώνει τα δεικτικά πυρά και τα ειρωνικά σχόλιά τους.

Τελευταία σε μια απ’ τις πολλές περιπτώσεις, μ’ αφορμή τη συζήτηση για την προανακριτική επιτροπή, όταν μιλούσε ο Α. Σκυλλάκος κάποιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σχολίαζαν ότι μιλάει ως «εκπρόσωπος της ΝΔ», ενώ ο Θ.Πάγκαλος μαζί με τον Ψαριανό κατέφυγε στην περί «πράκτορα» αθλιότητα σε βάρος του Χαλβατζή.

Εκείνο όμως που εξόργισε, εντελώς αδικαιολόγητα βέβαια αφού η συνεργασία «Κ»ΚΕ-ΝΔ αποτελεί ζωντανή πραγματικότητα, τη σοσιαλδημοκράτισσα Παπαρήγα δεν ήταν η «Παγκάλειος» απρέπεια, αλλά τα σχόλια των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ότι ο Α. Σκυλλάκος «μιλάει ως εκπρόσωπος της ΝΔ», λέγοντας-απειλώντας «θα παίξουμε ξύλο καμιά μέρα;»,αν δεν «τελειώσει αυτό το βιολί» καλώντας έτσι ως άλλος Κάσιους Κλεϊ τον πρώην χρουστσοφικό σύντροφο και καθοδηγητής της Πάγκαλο (μέλος της ΚΕ του «Κ»ΚΕ ως τη 12η Ολομέλεια 1968) σε μονομαχία στη Βουλή, μετατρέποντας την σε ρινγκ, θυμίζοντάς μας τα «τσαρούχια» του δασκάλου της Νικήτα Χρουστσόφ. Μεταξύ άλλων, σε έξαλλη κατάσταση και ωρυόμενη, κραύγασε: «δεν μπορεί να μιλάει ο Αντ. Σκυλάκος και να λένε «μιλάει ο εκπρόσωπος της ΝΔ» και «τι θα κάνουμε; Θα παίξουμε ξύλο καμιά μέρα;». Δεν ανέχομαι να ακούω κάθε φορά αυτό το πράγμα, ότι είμαστε εκπρόσωποι της ΝΔ. Να τελειώσει αυτό το βιολί» («Ρ» 25/10/2008, σελ. 8).

Μάλιστα, πέρα απ’ αυτή την εκτροπή της, ήταν τόσο εξοργισμένη και συγχυσμένη που ζήτησε απ’ τον πρόεδρο της Βουλής ακόμα και να της αλλάξει «γειτονιά»-θέση, απ’ τη «γειτονιά» του ΠΑΣΟΚ να τη μεταφέρει, προφανώς, στη φιλική της «γειτονιά» της ΝΔ.

Προς τι όμως εξοργίζεται η ρεφορμίστρια Παπαρήγα, αφού η ίδια και το σοσιαλδημοκρατικό της κόμμα έχουν εδώ και πάρα πολλά χρόνια (απ’ την εποχή ακόμα του αποστάτη Φλωράκη), επιλέξει να συνεργάζονται με το μοναρχοφασιστικό κόμμα της ΝΔ και να στηρίζουν την αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησής του, αντιδραστική συνεργασία που αναδεικνύει, όπως και παλιότερα έχουμε σημειώσει, ολόκληρη την ΚΕ και τους βουλευτές αυτού του αστικού κόμματος σε πολυταλαντούχες μπαλαρίνες του μεγάρου Μαξίμου και την Παπαρήγα στην πιο διάσημη παλλακίδα του Κ. Καραμανλή.

Δεν είχε καλά-καλά τελειώσει ο απόηχος των υστερικών κραυγών της σοσιαλδημοκράτισσας Παπαρήγα και η αντιδραστική συνεργασία «Κ»ΚΕ-ΝΔ επιβεβαιώθηκε εκ νέου αυτές τις μέρες, μ’ αφορμή του σκανδάλου του Βατοπεδίου, όπου ο εκπρόσωπος του «Κ»ΚΕ στην εξεταστική Επιτροπή σε συνεργασία με τη ΝΔ δέχθηκαν να παραλάβουν το «υπόμνημα» της Αγιορίτικης μαφιόζικής συμμορίας των Εφραίμ-Αρσένιου, απαλλάσσοντάς τους έτσι απ’ την ανάκρισή τους απ’ τα μέλη της εξεταστικής Επιτροπής. «Ζει και βασιλεύει», λοιπόν, η αντιδραστική συνεργασία, της σοσιαλδημοκρατικής ηγεσίας του «Κ»ΚΕ τόσο με τη ΝΔ όσο και με τους ρασοφόρους του Βατοπεδίου (Α. Σκυλλάκος («Ρ» 25/10/2008, σελ. 17): «η ψήφος μου για να παραληφθούν από την εξεταστική Επιτροπή τα γραπτά υπομνήματα των μαρτύρων υπηρετεί τη διερεύνηση σε βάθος της υπόθεσης»!!!).

Δεν υπάρχουν σχόλια: