Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2009

Εργατική Νεολαία: Στηρίζουμε τον αγώνα του ελληνικού λαού και της νεολαίας



ΤΟΥΡΚΙΑ
Εργατική Νεολαία: Στηρίζουμε τον αγώνα του ελληνικού λαού και της νεολαίας
Μιλάμε διαφορετική γλώσσα αλλά οι σφαίρες που μας σημαδεύουν είναι οι ίδιες
Το Σάββατο 6 Δεκέμβρη, στην Ελλάδα ένας 16-χρονος νεαρός, ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, σκοτώθηκε από σφαίρες της Ελληνικής Αστυνομίας. Μετά από αυτό το γεγονός, το οποίο είναι πολύ οικείο σε εμάς στην Τουρκία, ο ελληνικός λαός κατέβηκε στο δρόμο. Οι δρόμοι της Αθήνας, στους οποίους διαδήλωσαν δεκάδες χιλιάδες λαού, αντήχησαν με την απαίτηση να ακουστούν από τους δολοφόνους και όσους κρύβονται από πίσω τους. Τα σωματεία, που δεν έμειναν αδιάφορα με τη δολοφονία από την αστυνομία, κήρυξαν γενική απεργία.

Εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές, φοιτητές και καθηγητές προχώρησαν σε καταλήψεις σχολείων, απεργίες, μποϋκοτάζ και διαδήλωσαν στους δρόμους ενάντια στις πολιτικές που οδήγησαν στην δολοφονία. Τη Δευτέρα τα σχολεία παρέμειναν κλειστά. Η ΓΣΕΕ κατελήφθη και μετατράπηκε σε κέντρο ενημέρωσης. Συνδικάτα, μαζικοί φορείς, κόμματα και νεολαιίστικες οργανώσεις κατέβηκαν μαζικά στους δρόμους.
Εμείς, οι νέοι της Τουρκίας, καταδικάζουμε το φονιά αστυνομικό που δολοφόνησε τον αδελφό μας Αλέξανδρο αλλά και όσους κρύβονται πίσω από τον αστυνομικό! Στηρίζουμε τον ελληνικό λαό που ζητάει να αναλάβουν οι υπεύθυνοι της δολοφονίας αυτό που τους αρμόζει με το να βγει στους δρόμους και με τον τιμημένο του αγώνα.
Με την οικονομική κρίση ο καπιταλισμός καταφεύγει στην αντίδραση και λέει στη νεολαία που ζητάει «Δουλειά, Μέλλον και Ελευθερία» «είτε υπακούστε είτε πεθάνετε». Οι κυρίαρχες δυνάμεις, φοβούμενες ότι κινδυνεύουν να χαθεί το καπιταλιστικό σύστημα εκμετάλλευσης, χρησιμοποιούν φασιστικές μεθόδους και φτιάχνουν νόμους για να ενισχύσουν την αστυνομική δικαιοδοσία. Αυτός είναι ο λόγος όπου η αστυνομία πυροβολεί ανθρώπους όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και σε άλλες χώρες. Δυστυχώς ο Αλέξανδρος δεν είναι ο μόνος που σκοτώνεται με αυτό τον τρόπο.
Στην χώρα μας η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη. Ο 12χρονος Ugur Kaymaz ο οποίος πυροβολήθηκε με 13 σφαίρες, ο Baran Dursun που πυροβολήθηκε στο πίσω μέρος του λαιμού του με τη δικαιολογία ότι οδηγούσε με υπερβολική ταχύτητα, ο Ferhat Gercek, ο οποίος έμεινε παράλυτος μετά από πυροβολισμό επειδή πουλούσε ένα προοδευτικό περιοδικό, ο Engin Ceber ο οποίος βασανίστηκε μέχρι θανάτου επειδή συμμετείχε σε διαδήλωση που ζητούσε να τιμωρηθούν αυτοί που άφησαν παράλυτο τον Ferhat Gercek και πολλοί άλλοι έχουν σκοτωθεί με τον ίδιο τρόπο με τον Αλέξανδρο. Εμείς, η Εργατική Νεολαία, καλούμε της νεολαία ενωμένη να φέρει όλες τις δολοφονίες στη χώρα μας στο φως.
Και γνωρίζουμε ότι η αντίδραση δεν θα κερδίζει για πάντα. Οι λαοί που παλεύουν για Ισότητα, Δημοκρατία και Ελευθερία θα επικρατήσουν. Ο αγώνας του ελληνικού λαού και της ελληνικής νεολαίας για δημοκρατία αποτελεί για εμάς παράδειγμα. Καλούμε τους νέους της Τουρκίας, όλων των εθνοτήτων, ενωμένοι να δράσουν.
- Κάτω οι νόμοι που ενισχύουν την αστυνομική δικαιοδοσία!
- Οι δολοφόνοι να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη!
- Ζήτω η διεθνής αλληλεγγύη της νεολαίας!
Εργατική Νεολαία

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

1) Ποια είναι αυτή η "Εργατική Νεολαία"; Έχει κανένα πολιτικό προσδιορισμό; Και γιατί (αν έχει) δεν τον αναφέρει η εφημερίδα; Είναι τόσο γνωστή στην Ελλάδα αυτή η οργάνωση; Σίγουρα, στην Ανασύνταξη πρέπει να είναι κάτι περισσότερο από γνωστή, αφού δημοσιεύει το κείμενό της (και ασχολίαστο, οπότε στην ουσία συμφωνεί με όσα γράφουν).
2)Το ζήτημα μπαίνει εντελώς αταξικά, στο όνομα της "νεολαίας" που, φυσικά, είναι έννοια υπερταξική. Τι θα πει το σύνθημα "διεθνής αλληλεγγύη της νεολαίας"; Αυτό είναι καθαρός μικροαστισμός ή αναρχισμός. Βέβαια, οι νέοι έχουν ορισμένα ιδιαίτερα κοινά χαρακτηριστικά, αλλά αυτά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε κόμμα ή οργάνωση, τα αντιμετωπίζει με διαφορετικό τρόπο, ανάλογα με την ταξική του θέση.
3) Στο κείμενο της "Εργατικής νεολαίας" γίνεται ένα απερίγραπτο τσουβάλιασμα : α) Μπλέκεται ο φόνος του Αλέξη με τους εργατικούς αγώνες. Προσπαθούν να δώσουν και οικονομικοκοινωνικό περιεχόμενο σε ένα θέμα δημοκρατίας, ένα θέμα καθαρά πολιτικό, προσπαθώντας να δουν ένα ενοποιημένο ή ενιαίο κίνημα ενάντια στον καπιταλισμό. Στην προσπάθειά τους αυτή, μιλάνε ακόμα και για την κατάληψη της ΓΣΕΕ, που έγινε από αναρχικούς, που έχουν εδώ και καιρό αρχίσει τις καταλήψεις δημόσιων κτιρίων χωρίς να τους ενοχλεί κανένας. (Στο Πολυτεχνείο υπάρχει κατάληψη από αναρχικούς εδώ και 30 χρόνια, απόλυτα αυθαίρετη, καθόλου φοιτητική, που κανείς δεν τολμάει όχι να τους διώξει, αλλά ούτε και να το συζητήσει δημόσια, ή να το κριτικάρει).β) Μπαίνουν στο ίδιο καλάθι ως "δολοφονίες" οι φόνοι ατόμων από αστυνομικούς, είτε λόγω πολιτικής αιτίας, είτε λόγων άλλων αιτιών. Είναι χαρακτηριστικό, ότι από τους 4 φόνους που αναφέρονται οι 2 έχουν πολιτική αιτία, ο τρίτος αναφέρεται σε ποινική παραβατικότητα και για τον τέταρτο δεν αναφέρεται καμιά αιτία. Το ίδιο ισχύει και για έναν κατάλογο που κυκλοφορεί στην Ελλάδα : από τους 40 φόνους (μέσα σε 40 χρόνια), οι 10 μόνο έχουν πολιτική αιτία. Ακριβώς επειδή στην Ελλάδα δεν υπάρχει κίνημα (πολύ δε περισσότερο στην Τουρκία) και γι' αυτό και δε χρειάζεται σκληρή καταστολή, αναγκάζονται ορισμένοι να "δανειστούν" παραδείγματα από την καταστολή πράξεων του κοινού ποινικού δικαίου. Οι περισσότεροι αναρχικοί προσπαθούν να ταυτίσουν το κίνημα, οποιοδήποτε κίνημα, με τη δράση του υποκόσμου.
4) Όλα αυτά περιγράφονται με φοβερή υπερβολή. Μιλάει το κείμενο για "δεκάδες χιλιάδες λαού" που κατέβηκε στους δρόμους, ενώ οι πιο αισιόδοξες μετρήσεις δεν ξεπέρασαν τις 5.000. "Εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές, φοιτητές και καθηγητές", "τα σωματεία κήρυξαν γενική απεργία" και άλλα τέτοια.
5) Και το χειρότερο είναι ότι δεν αναφέρουν ούτε λέξη για τους χουλιγκανισμούς, τις καταστροφές, τους εμπρησμούς, τους βανδαλισμούς, το πλιάτσικο. Να υποθέσει κανείς ότι δεν τα έμαθαν, ή τα επιδοκιμάζουν;

Ανώνυμος είπε...

Η "Εργατική Νεολαία" (Labour Youth) είναι η Νεολαία του Κόμματος Εργασίας της Τουρκίας (EMEP).

Η μετάφραση έγινε από το Αγγλικό κείμενο που μας στάλθηκε:
http://anasintaxi-en.blogspot.com/2009/01/labour-youth-we-support-struggle-of.html

Πράγματι το "γενική απεργία" είναι λανθασμένο. Υπήρξε απεργία στις 10 Δεκέμβρη από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ αλλά δεν ήταν γενική.

Δεν ξέρω αν το λάθος υπάρχει και το Τουρκικό κείμενο.