Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

Προκλητικός κυβερνητικός εμπαιγμός των αγροτών και προδοσία του αγώνα τους απ’ τους αγροτοπατέρες των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-«Κ»ΚΕ-ΣΥΝ

Η κατάσταση της φτωχομεσαίας αγροτιάς έχει σημειώσει τα τελευταία χρόνια μια έντονη και ραγδαία χειροτέρευση που έχει οδηγήσει μεγάλο μέρος της σε ξεκλήρισμα. Κι αυτό τόσο εξαιτίας της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ όσο και εκείνης των εκάστοτε κυβερνήσεων της χώρας που έχει φέρει τους αγρότες σε αδιέξοδο με τις διαρκείς μεγάλες αυξήσεις των τιμών λιπασμάτων, πετρελαίου, σπόρων κλπ. όσο και με τις χαμηλές τιμές των προϊόντων τους που δεν καλύπτουν ούτε το κόστος παραγωγής – βορά στη μαφιόζικη κερδοσκοπική μανία των μεγαλεμπόρων, των βιομηχάνων και των τραπεζών.

Τα μεγάλα και πολύ οξυμένα προβλήματά τους έβγαλαν τους αγρότες πανελλαδικά και με μπλοκ στους δρόμους, αιτία που συνέβαλε σε μαζική και μαχητική συμμετοχή σ’ αυτά, ζητώντας απ’ την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους.

Όμως η κυβέρνηση κατέφυγε σε έναν προκλητικό εμπαιγμό, προσφέροντάς τους τα ψίχουλα των 500 εκατ. Ευρώ, τα οποία επιπλέον ήταν δικά τους χρήματα που έπρεπε να είχαν ήδη πάρει το 2008.

Έτσι τα αιτήματα των φτωχομεσαίων αγροτών έμειναν ανικανοποίητα. Παρόλα αυτά τα μπλόκα άρχισαν να σπάνε το ένα μετά το άλλο και πρώτο απ’ όλα εκείνο των Τεμπών που αποτελεί και το σημαντικότερο κόμβο πανελλαδικά στο κλείσιμο των εθνικών αρτηριών της χώρας, κάνοντας βέβαια την αρχή οι αντιδραστικοί αγροτοπατέρες της ΝΔ (οι διάφοροι Κοκκινούληδες) μετά από ισχυρή πίεση του κόμματός τους και της κυβέρνησης (οι αγροτοπατέρες του «Κ»ΚΕ πήγαν στη Νίκαια και όχι στα Τέμπη μετά από συμφωνία «Κ»ΚΕ-ΝΔ).

Αργότερα οι αγροτοπατέρες των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-«Κ»ΚΕ-ΣΥΝ έσπασαν τα μπλόκα και άλλων δρόμων και μάλιστα τη στιγμή που συνεχίζονταν ο αγώνας με των πολλαπλασιασμό των μπλόκων και την άφιξη των αγροτών της Κρήτης στο λιμάνι του Πειραιά στους οποίους όχι μόνο απαγορεύτηκε η έξοδος των τρακτέρ απ’ τα πλοία αλλά και δέχθηκαν βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ με γκλομπς, δακρυγόνα, ασφυξιογόνα και άλλες επικίνδυνες χημικές ουσίες με εντολή της αντιδραστικής κυβέρνησης Καραμανλή και του κρητικού φασιστοειδούς Μαρκογιαννάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: