Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

Μήνυμα της ΚΕ του Κομμουνιστικού Μαρξιστικού Λενινιστικού Κόμματος του Ισημερινού για το θάνατο του Βασίλη Παπασωτηρίου

Το Κομμουνιστικό Μαρξιστικό Λενινιστικό Κόμμα του Ισημερινού, οι αγωνιστές και οι ηγέτες του, εκφράζουν στους Έλληνες κομμουνιστές, του εργάτες και το λαό της Ελλάδας, τα συλλαλητήριά τους από βάθος καρδιάς για την απώλεια του Συντρόφου Βασίλη Παπασωτηρίου, ενός εκλεκτού προλετάριου επαναστάτη, ηγέτη αντάρτη και πολεμιστή στο μέτωπο ενάντια στο φασισμό και υπέρ του σοσιαλισμού.

Σίγουρα η ζωή του σ. Βασίλη υπήρξε μια ιστορία αγώνα για κοινωνική χειραφέτηση και μέσα από τις γραμμές του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ελλάδας και στη συνέχεια της Κίνησης για Ανασύνταξη του ΚΚΕ διεξήγαγε σημαντικό αγώνα για την υπόθεση του προλεταριάτου και του λαού της χώρας του. Είναι επίσης σημαντική η συνεισφορά του σ. Παπασωτηρίου στις επιχειρήσεις του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου και του Δημοκρατικού Στρατού της Ελλάδας.

Η αξία του ως επαναστάτη κομμουνιστή φάνηκε στα χρόνια της χρουστσωφικής ρεβιζιονιστικής προδοσία στην οποία ο σ. Βασίλης τάχθηκε αποφασιστικά στην υπεράσπιση των αρχών του προλεταριακού Μαρξισμού Λενινισμού και της κληρονομιάς των πραγματικών επαναστατών και του Ιωσήφ Στάλιν.

Για όλους αυτούς το λόγους και για πολλούς ακόμα, το διεθνές προλεταριάτο, οι εργαζόμενοι και ο ελληνικός λαός σίγουρα έχασαν, με το θάνατο του σ. Βασίλη, έναν μεγάλο επαναστάτη.

Οι κομμουνιστές του Ισημερινού ενώνουμε τη μεγάλη θλίψη μας με την οικογένεια του και τους συντρόφους του και εκφράζουμε τα ειλικρινή και θερμά μας συλλυπητήρια. Ο σύντροφός μας Βασίλης αποτελεί άξιο παράδειγμα προς μίμηση για τους νέους αγωνιστές για ελευθερία και σοσιαλισμό. Στη μνήμη του οι προλεταριακές κόκκινες σημαίες κυματίζουν μεσίστιες.
Αδελφικά,

Η Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Μαρξιστικού-Λενινιστικού Κόμματος του Ισημερινού

Φλεβάρης 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: