Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Προκλητικότατος και πολύ επικίνδυνος ο μόνιμος εξωραϊσμός του ναζι-φασιστικού ΛΑΟΣ εκ μέρους της ηγεσίας του «Κ»ΚΕ

Η επικίνδυνη άνοδος του ναζι-φασιστικού ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές με ψήφους προερχόμενους απ’ το μοναρχοφασιστικό κόμμα της ΝΔ, το μεγαλοαστικό ΠΑΣΟΚ και το σοσιαλδημοκρατικό «Κ»ΚΕ επιβάλλει ένα σύντομο σχολιασμό της στάσης των δεξιών οπορτουνιστών ηγετών του «Κ»ΚΕ απέναντι στο ΛΑΟΣ, το οποίο καλύπτεται πίσω από μια «αντιαμερικάνικη» (αλλά πάντα φιλοιμπεριαλιστική) και «αντικαπιταλιστική» a la Χίτλερ προπαγάνδα και έχει κάνει σημαία τους «μετανάστες» εργάτες που έχουν πάρει τη θέση των «Εβραίων» της χιτλερικής προπαγάνδας, εργάτες «μετανάστες» - αυτούς τους ξεριζωμένους και γνήσιους προλετάριους των ημερών μας – που έχουν γίνει οι «Εβραίοι» του 21ου αιώνα για την αντιδραστική προπαγάνδα όλων των ναζι-φασιστικών ρατσιστικών κομμάτων της Ευρώπης.

Όποιος παρακολουθεί, έστω και αποσπασματικά, τη γενική πολιτική γραμμή της σοσιαλδημοκρατικής ηγεσίας του χρουστσοφικού «Κ»ΚΕ αλλά και ιδιαίτερα τη στάση της απέναντι στο ναζι-φασιστικό ΛΑΟΣ, που εδώ ενδιαφέρει, διαπιστώνει χωρίς δυσκολία:

Πρώτο, ότι οι σοσιαλδημοκράτες ηγέτες όχι μόνο δεν διεξάγουν πάλη, μα δεν έχουν γενικά ούτε καν μέτωπο πάλης κατά του σοβινισμού-εθνικισμού-ρατσισμού, κι’ αυτό επειδή στο χώρο της ηγεσίας κυριαρχούν εθνικιστικές δυνάμεις, εκπροσωπούμενες απ’ την ίδια τη σοσιαλδημοκράτισσα Α.Παπαρήγα και απ’ την προστατευόμενη της (Παπαρήγα: «η ρετσινιά του εθνικιστή δεν κολλάει στο «Κ»ΚΕ ούτε, αν θέλετε, στους συμμάχους ούτε στους ανθρώπους που συμπορεύονται με το ΚΚΕ», «Ρ» 17/3/2000), «φανταχτερή δημοσιογραφίνα που πολλά χρόνια υπηρέτησε με φλογερό πάθος τη Δεξιά και την αντίδραση» (ΒΑΣΟΣ ΓΕΩΡΓΊΟΥ), θεούσα αντιδραστική νέο-«ορθόδοξη» εθνικίστρια Λ.Κανέλλη (κάθε Κυριακή αερολογεί στο «Ριζοσπάστη», ποζάροντας καμαρωτή-καμαρωτή σαν «γύφτικο σκεπάρνι» κάτω απ’ το κακόφημο αντιδραστικό εθνικιστικό «Πατριδογνωμόνιο» με το χάρτη της Ελλάδας (σήμα κλεμμένο απ’ τη «Χώρα» του φασιστοειδούς φίλου της Γ.Τράγκα), συνάμα εκδίδει-διαδίδει το υπεραντιδραστικό εθνικιστικό-νέο-«ορθόδοξο» σκοταδιστικό «ΝΕΜΕCIS» στο οποίο αρθρογραφούν διάφοροι θρησκόληπτοι και αντιδραστικοί, ακόμα και ναζι-φασίστες με ψευδώνυμα, κλπ.,κλπ.).

Δεύτερο, δεν έχουν, ιδιαίτερα, μέτωπο πάλης κατά του ναζι-φασιστικού κόμματος ΛΑΟΣ του Γ.Καρατζαφέρη, μ’ αποτέλεσμα να εισχωρούν οι εθνικιστικές-ρατσιστικές του απόψεις και να βρίσκουν γόνιμο έδαφος διάδοσης στους ψηφοφόρους, οπαδούς και μέλη του «Κ»ΚΕ ώστε ο χώρος αυτού του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος να έχει μετατραπεί έτσι σε δεξαμενή ψήφων του Καρατζαφέρη (15% των επιπλέον ψήφων του ΛΑΟΣ, κατά τον Καρατζαφέρη, προέρχονται απ’ το «Κ»ΚΕ, 25% απ’ το ΠΑΣΟΚ και 45% απ’ τη ΝΔ, «Νέα» 9/6/2009, σελ.8). Ακόμα τραγικότερες είναι οι περιπτώσεις ΚΝιτών, που, εξαιτίας της εθνικιστικής πολιτικής της ηγεσίας του «Κ»ΚΕ, κατά καιρούς έχουν προσχωρήσει στο ναζι-φασιστικό ΛΑΟΣ ή σ’ άλλες ναζι-φασιστικές Οργανώσεις (π.χ. η πρώην ΚΝίτισσα Βασιλική Τσαμπιέρη υπεύθυνη γυναικών Καρατζαφέρη κλπ.).

Τρίτο, η ηγεσία του «Κ»ΚΕ υπήρξε επανειλημμένα συνοδοιπόρος του ναζι-φασιστικού ΛΑΟΣ στα ζητήματα εθνικισμού, μειονοτήτων («Σλαβομακεδονική μειονότητα», κλπ.) αλλά και του αντιδραστικού φεουδο-αστικού ιερατείου (ταυτότητες, βιβλίο ιστορίας, κλπ.), δίνοντας αφορμή στη φασιστοφυλλάδα του χουντοβασιλικού Γρ. Μηχαλόπουλου να γράψει: «Χριστόδουλος-Παπαρήγα με την ίδια σκέψη στον ίδιο δρόμο» («Νέοι Άνθρωποι» 30/3/2007, σελ. 1), ενώ η θρησκόληπτη «Τριανταφυλλιά» του χουντοΧριστόδουλου έτρεχε στις φασιστικές «λαο»συνάξεις και περιφέρονταν αδέσποτη στα κανάλια, γαβγίζοντας λυσσασμένα υπέρ της διατήρησης του θρησκεύματος στις ταυτότητες (έχοντας την πλήρη στήριξη της σοσιαλδημοκρατικής ηγεσίας – και της ίδιας της Παπαρήγα προσωπικά – που κι’ αυτή ήταν υπέρ της διατήρησης του θρησκεύματος στις ταυτότητες).

Τέταρτο, η ηγεσία του «Κ»ΚΕ δεν χαρακτηρίζει το ΛΑΟΣ ναζι-φασιστικό κόμμα, όπως στην πραγματικότητα είναι, μα ούτε καν χρησιμοποιεί για το χαρακτηρισμό του την αντιμαρξιστική αστική έννοια «ακροδεξιά», με την οποία όλα τα άλλα αστικά και ρεβιζιονιστικά κόμματα χαρακτηρίζουν το ΛΑΟΣ..

Πέμπτο, εδώ και καιρό η ηγεσία του «Κ»ΚΕ έχει κάνει ένα ακόμα βήμα παραπέρα, φτάνοντας ως το σημείο να εξωραΐζει μόνιμα και προκλητικά το ναζι-φασιστικό ΛΑΟΣ, προβάλλοντας και διαφημίζοντάς το ως κόμμα «κεντροδεξιό» («κεντροδεξιά ο ΛΑΟΣ», «Ρ», 16/11/2007, σελ. 32). Αλλά και η Α. Παπαρήγα σε συνέντευξή της στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» σε ερώτηση «αν είναι ακραίος ο ΛΑΟΣ ;» απέφυγε να χαρακτηρίσει το ναζι-φασιστικό αυτό κόμμα «ακραίο», δηλώνοντας απλά και μόνο: «κόμμα του κεφαλαίου είναι ο ΛΑΟΣ, έχοντας βεβαίως αναπτυγμένο τον εθνικισμό και το λαϊκισμό» («Ρ» 24/3/2009, σελ. 13). Και στην πρόσφατη ολοσέλιδη «Ανακοίνωση» της ΚΕ του «Κ»ΚΕ για τις Ευρωεκλογές («Ρ» 9/6/2009, σελ. 6) παρόλο που αυτή αναφέρεται στο ΛΑΟΣ παραιτείται συνειδητά, κι αυτό για πολλοστή φορά, και απ’ τον αστικό χαρακτηρισμό του ΛΑΟΣ ως «ακροδεξιού» κόμματος (κοινός αστικός χαρακτηρισμός όλων των αστικών και ρεβιζιονιστικών κομμάτων) και ισχυρίζεται πως τάχα «ο αντικομμουνισμός, ο ρατσισμός και ο εθνικισμός εκκολάπτονται» μ ό ν ο «στους κόλπους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ», εξαιρώντας το χώρο του ΛΑΟΣ!!! (Όμως ο αντισταλινισμός-αντικομμουνισμός και ο εθνικισμός εκκολάπτονται δυστυχώς και στο χώρο του σοσιαλδημοκρατικού «Κ»ΚΕ.).

Έκτο, τελευταία ο «Ριζοσπάστης» δια γραφίδας Γιώργου Κακουλίδη – που γοητεύεται κατά καιρούς από διάφορους υπεραντιδραστικούς, πότε απ’ το Νietzsche και πότε απ’ το Spengler, κλπ. και τελευταία το Novalis – προπαγανδίζει την αντιμαρξιστική αστική και άκρως παραπλανητική άποψη σύμφωνα με την οποία «ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης, ο Καρατζαφέρης και το παιδί για τα θελήματα Άδωνις» είναι οι «εκπρόσωποι του αθάνατου ελληνικού μικροαστισμού» («Κυριακάτικος Ριζοσπάστης» 21/6/2009, «7 μέρες μαζί», σελ. 6), όμως οι ναζι-φασιστικές ρατσιστικές απόψεις του υμνητή της χούντας Π.Ψωμιάδη («Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι» και εκείνες της αντισημιτικής ναζιστο-φασιστοφυλλάδας «Αλφα 1» – εκδότης-διευθυντής Θ.Μυλωνόπουλος – («τον Εβραίο και αν τον πλένεις, το σαπούνι σου χαλάς» «Α1» 23/7/2006) των Καρατζαφέρη-Άδωνι δεν είναι απόψεις των μικροαστικών στρωμάτων, αλλά αντίθετα είναι απόψεις της μεγάλης μπουρζουαζίας – εκφράζουν και υπερασπίζουν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου με τη μορφή του φασισμού, που δεν είναι εξουσία των μικροαστών αλλά των μεγαλοαστών, τρομοκρατική φασιστική δικτατορία του χρηματιστικού κεφαλαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: